Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Anda 18:36, 11 kwi 2018

gobasia napisał(a)

Ewo
chodzi o ten róg...po skosie jest 2m...a tak pól metra od brzegu zakola posadziłam jesienią 4 sadzonki Anabelki...bardzo ładnie rośnie

i tak sobie pomyślałam jakby ją zostawić a pomiędzy nią a rożami dać perowskie....czy głupio myślę?

Czyli miedzy roza a Anabelkami jest 1,5m? Dobrze zrozumialam?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 18:52, 11 kwi 2018

Ewo od siatki do anabelek 1,5 m ...od róż o te 30-40 cm mniej...za wąsko?
Anda 19:00, 11 kwi 2018

Mysle, ze za wasko. Anebelki potrzebuja miejsca i roze tez. Zwlaszcza roze, zeby mogly szybciej wysychac. Ty musisz miec miejsce na dojscie do ciecia Tak wiec zostaw to miejsce po prostu puste, tzn. mozesz tam posadzic jakies wiosenne kwiatki, krokusy, cebulice, zawilce, przylaszczki, miodunki itp. One zakryja Ci czesciowo ziemie i nie bedziesz miala tyle chwastow
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
BasiaLT 21:32, 11 kwi 2018

Basiu taką mamy dziwną wiosnę, a w zasadzie lato. U mnie też słońce grzeje aż głupio. Całe szczęście że w niedzielę po południu była burza to mi wszystko ładnie podlało. Norweska na piątek zapowiada deszcz, zobaczymy czy się sprawdzi.
gobasia 09:52, 12 kwi 2018

Ewo tak zrobię...dziękuję

Jeśli te moje róże dotrą,bo utknęły gdzieś w Wypedach?...dziś coś tam drgnęło ,ale czy do mnie dotrze?już dwa dni poślizgu
gobasia 09:54, 12 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Basiu taką mamy dziwną wiosnę, a w zasadzie lato. U mnie też słońce grzeje aż głupio. Całe szczęście że w niedzielę po południu była burza to mi wszystko ładnie podlało. Norweska na piątek zapowiada deszcz, zobaczymy czy się sprawdzi.

Oj dziwna..jak nie mrozy to znowu letnie upały...dobrze ,ze się trochę ochłodziło...deszczyk by się przydał
agnieszka_m 10:20, 12 kwi 2018

Ja wczoraj sadziłam róże
szybko mi doszły we wtorek Pani się mnie pytała czy może wysłać a w środę już miałam
ryska 10:27, 12 kwi 2018

Wiosna galopuje
gobasia 18:32, 12 kwi 2018

agnieszka_m napisał(a)
Ja wczoraj sadziłam róże
szybko mi doszły we wtorek Pani się mnie pytała czy może wysłać a w środę już miałam

moje róże przyszły dzisiaj...a miały być 10-tego..

Jestem szczerze powiedziawszy rozczarowana...sadzonki sredniej jakości kilka to nawet bardzo słabych ,a na dodatek upchane były w worek foliowy (20 sztuk)bez dopływu powietrza ,zaparowane, brudne

włożyłam do wody jutro się rozpatrzę
gobasia 18:33, 12 kwi 2018

ryska napisał(a)
Wiosna galopuje

oj tak i to jak tabun koni