Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

Pszczelarnia 15:03, 13 kwi 2018

Jak nie do Hani to do Ciebie po radę lecę, jesteście niezawodne, moje guru ogrodowania w starym dobrym stylu. Przy czym słowo stary styl oznacza młodość ducha.

To ja już posieję, gleba się nagrzała, najwyżej przed Zośką i zimnymi Ogrodnikami nakryję.

U mnie na ogół zawsze na początku czerwca potrafi przymrozić.

gobasia 15:47, 13 kwi 2018

Ewo ja bym poczekała jeszcze z tydzień....zasiane pod koniec kwietnia zakwitną już w sierpniu

to jest zdjęcie z 20 sierpnia

gobasia 15:52, 13 kwi 2018

Sluchajcie u nas jest burza piaskowa...tak wieje z piaskiem ,że aż siwo ...
parapety ,stoły ławki wszystko w pyle piaskowym...masakra
anka_ 15:55, 13 kwi 2018

Basiu u mnie też... na początku myślałam, że sąsiad znowu ognisko pali, tak siwo... ale zaczęło zgrzytać między zębami ...
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Basilikum 16:36, 13 kwi 2018

ojej a ja czekam na deszcz, jak jechalam z pracy to padala u u nas sucho. Teraz czarna chmura wisi na tej stronie z ktorej zawsze pada, ciekawa jestem czy sie sprawdzi.
Anda 16:42, 13 kwi 2018

I jak roze dzisiaj? Juz lepiej wygladaja? Bo ze we worku foliowym to dobrze, nie wyschly. Oby tylko nie plesnialy. Dobrze, ze do wody je wsadzilas
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 17:49, 13 kwi 2018

Izo ja też czekam na deszcz....Na razie tak wieje ,że czosnki mi poprzewracało...Po takich wirach powietrza (kręćkach ,jak mawiała moja babcia)zazwyczaj przychodzi deszcz...Może i tyym razem przyjdzie
gobasia 17:54, 13 kwi 2018

Anda napisał(a)
I jak roze dzisiaj? Juz lepiej wygladaja? Bo ze we worku foliowym to dobrze, nie wyschly. Oby tylko nie plesnialy. Dobrze, ze do wody je wsadzilas

Ewo
znacznie lepiej.
...Dziś jest tak okropnie,że nie mogę ani fotki zrobić ani posadzić ...Muszę poczekać do rana,może się trochę uspokoi wiatr...
siedzą w wodzie już 24 h ,nie wiem czy wyjąć czy przez noc mogą jeszcze postać w wodzie

kurcze!!!żebym wiedziała ,że tak będzie wiało to bym rano posadzila...ale trudno...
Anda 18:04, 13 kwi 2018

gobasia napisał(a)

Ewo
znacznie lepiej.
...Dziś jest tak okropnie,że nie mogę ani fotki zrobić ani posadzić ...Muszę poczekać do rana,może się trochę uspokoi wiatr...
siedzą w wodzie już 24 h ,nie wiem czy wyjąć czy przez noc mogą jeszcze postać w wodzie

kurcze!!!żebym wiedziała ,że tak będzie wiało to bym rano posadzila...ale trudno...

Możesz je jeszcze zostawić w wodzie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
gobasia 18:12, 13 kwi 2018

Dzięki Ewka