Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 14:22, 16 kwi 2018

mikina34 napisał(a)
Basiu, pomocy
Chciałabym w tym roku pierwszy raz posiać ogórki w gruncie (nie mam szklarni), czy Ty możesz mi powiedzieć ile tak mniej więcej zajmuje miejsca krzaczek ogórka (chodzi mi o uprawę na płasko - za bardzo wieje u mnie żeby je prowadzić przy sznurkach)?
Chciałabym jakoś zaplanować miejsce i nie wiem jak to policzyć . I czy podłożyć czarna włókninę pod nie czy na gołej ziemi?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie

Moniu ja sieję rzędy w odległości 0d 80 do 100cm...np na 150cm grządce sieje 2 rzędy i pozwalam im wyjść ja się rozrosną na scieżki..pośrodku sieję rządek kopru a po bokach warzywa na wczesny zbiór np sałatę rzodkiewkę ...szpinak cebulkę dymkę itp

warzywa sieję wcześniej a pod ogórki na początku maja robię rowki daje obornik i sieję lub robię dołki daję obornik i wysadzam rozsadę z doniczek

A najlepiej by było posiać na takim 100cm zagoniku jeden rzadek po środku a po bokach warzywa

Niczym nie ściólkuję ani niczym nie przykrywam

Pszczelarnia 14:22, 16 kwi 2018

U moich rodziców kamyczkami z pól waliło, szary tuman i kotłownia. Auto poobijane.
gobasia 14:25, 16 kwi 2018

mira napisał(a)
No to wreszcie wiem co się u mnie działo. Nie było mnie 2 dni. Po powrocie nie mogłam zrozumieć co się działo bo okna dachowe oblepione placki jakby kto ziemia piachem walił. U mnie w kwietniu deszczu nie było i teraz też - niestety podlewam.

Pozdrawiam

U mnie też wszystkie okna do mycia...wieczorem była burza to trochę deszcz zmył ..albo raczej rozmazał
gobasia 14:30, 16 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
U moich rodziców kamyczkami z pól waliło, szary tuman i kotłownia. Auto poobijane.

do dzisiaj mam zapalenie oczu tak mi piasku nasypało...wiało od strony wjazdu to podwórko wysprzątane na cacy ....wszystko wywiało
violka171 18:12, 16 kwi 2018

Basieńko moja Gobasia już wynurzyła nosek ,jutro sfocę i dam tu
obadasz ją swoim okiem
Kindzia 09:41, 17 kwi 2018

Aaaa...to ma być taki bitles! W sobotę zobaczę czy coś mi się wykluło. Dam znać
violka171 10:47, 17 kwi 2018

Basiu to ona

mikina34 10:58, 17 kwi 2018

gobasia napisał(a)

Moniu ja sieję rzędy w odległości 0d 80 do 100cm...np na 150cm grządce sieje 2 rzędy i pozwalam im wyjść ja się rozrosną na scieżki..pośrodku sieję rządek kopru a po bokach warzywa na wczesny zbiór np sałatę rzodkiewkę ...szpinak cebulkę dymkę itp

warzywa sieję wcześniej a pod ogórki na początku maja robię rowki daje obornik i sieję lub robię dołki daję obornik i wysadzam rozsadę z doniczek

A najlepiej by było posiać na takim 100cm zagoniku jeden rzadek po środku a po bokach warzywa

Niczym nie ściólkuję ani niczym nie przykrywam

Basiu złota, dziękuję Ci pięknie
gobasia 18:56, 18 kwi 2018

witam wiosennie miłych gości

dziś było pierwsze koszenie

Kindzia 12:25, 19 kwi 2018

U mnie jutro kosiara w ruch pójdzie A teraz czuję właśnie zapach świeżo koszonej trawy, mój konserwator koło biura kosi