Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Gożdzikowa - wiejski ogród

Gożdzikowa - wiejski ogród

gobasia 11:39, 20 lut 2016

Anda napisał(a)
Wg mnie ladnie bedzie z hortkami, carexami i jarzmianka. Tych hortek Endless Summer nie bierzesz pod uwage?

Mialam tam kiedys ogrodowkę ,miejsce jej służyło;kwitła co roku,
Myslę o tej co podałaś,tylko muszę zorientować się czy jest dostępna
jeśli bym ją posadziła to trawy już chyba nie,może coś na kijku
hanka_andrus 13:04, 20 lut 2016

Nie biorę udziału w dyskusji projektowej, bo ja nie programista. U mnie jest chaos, i tak lubię. Nie lubię monotonnych rabat. Kocham kwiaty, i "wojska" kwitnącego raz do roku, a potem zieleń - nie lubię.
U mnie musi być różnorodność. Ale ty masz to przy domu, musi być reprezentacyjnie!
I patrz pod tym kontem. Wszelkie "drobiazgi" usunęłabym. Ta tuja jest zbyt dominująca i jest samotna. Szkoda, że nie ma jeszcze dwóch do towarzystwa albo na przeciwwagę jakiegoś drzewka liściastego.
hanka_andrus 13:09, 20 lut 2016

A może tak skrócić tuję do wysokości zacieku na elewacji? I zrobić z niej kulkę albo inny powycinany element? Miałby jałowiec towarzystwo kulkowe. I jeszcze z prawej strony jakieś kuleczki na pniu?
gobasia 13:46, 20 lut 2016

hanka_andrus napisał(a)
A może tak skrócić tuję do wysokości zacieku na elewacji? I zrobić z niej kulkę albo inny powycinany element? Miałby jałowiec towarzystwo kulkowe. I jeszcze z prawej strony jakieś kuleczki na pniu?

muszę sie z nią pobawić ,przecież zawsze mogę usunąć

a tak zupelnie samotna to ona nie jest ,po drugiej stronie wjazdu rośnie świerk i brzoza (tylko sęk w tym ,ze nie za bardzo ona mnie się podoba,zobaczę jak ją poobcinam)
Anda 17:53, 20 lut 2016

gobasia napisał(a)

Mialam tam kiedys ogrodowkę ,miejsce jej służyło;kwitła co roku,
Myslę o tej co podałaś,tylko muszę zorientować się czy jest dostępna
jeśli bym ją posadziła to trawy już chyba nie,może coś na kijku

Myślisz, ze na trawy już nie będzie miejsca? Na kijku to ja nie wiem, bo nie lubię i nie doradzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jona 00:28, 21 lut 2016

A jak ta tuja wygląda cała na tle domu? Bo może właśnie dobrze i szkoda byłoby ją usuwać .
gobasia 13:00, 21 lut 2016

Anda napisał(a)

Myślisz, ze na trawy już nie będzie miejsca? Na kijku to ja nie wiem, bo nie lubię i nie doradzę

trawy tak,pewnie miejsce będzie...a jesli byłyby ogrodowe ,to pomyślalam,ze coś na kijku,aby nie było płasko...tylko co z drugą połową rabaty?
gobasia 13:05, 21 lut 2016

jona napisał(a)
A jak ta tuja wygląda cała na tle domu? Bo może właśnie dobrze i szkoda byłoby ją usuwać .

Gdyby ta tuja była ladniejsza ,to bym ją zostawiła ...a taka jak jest to sama już nie wiem.

Na tle domu wyglada tak

Anda 13:14, 21 lut 2016

gobasia napisał(a)

nabazgrałam rabatę z wymiarami,proszę pomagajcie

Przywołałam jeszcze raz tą rabatę.
Pierwsza część ma 5 m i dajesz tam hortensje, trawy i coś na kijku.
Druga część jest za tuja i bonzajem i ma 2,5 m. Może pomyśl o Viburnum plicatum Popcorn lub Kilimandjaro. Dołem mogłabyś posadzić serduszka. One tak ładnie kwitną. No i trawy takie same jak w pierwszej części.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
zszywka 13:55, 21 lut 2016

Popieram pomysł Ewy w tym miejscu zrobi ci się ładny zakątek