Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 11:29, 24 sie 2016

eee_taam napisał(a)
plany remontowe mi sie podobaja aktualne trendy wybrałas ...pomysł ze spizarka fajny czekam na efekt końcowy

A tak się Justyna dzieje-że moja gusta-niezmienne od dłuższego czasu-wchodzą w aktualne trendyJak coś wymyślę-to długo się z tym macam, żeby potem nie było, że po mcu już mi się nie podoba
kasja83 11:34, 24 sie 2016

Makao_J napisał(a)
Ja na swoją wymarzoną kuchnię czekałam 10 lat. Przez ten czas mieliśmy zainstalowaną tymczasową.
Szczerze mówiąc cieszę się że nie robiłam pod wymiar 10 lat temu bo gust mi się zmienił i obecnie inne rozwiązania są dostępne.
Obecna kuchnia ma 8 miesięcy i po prostu ją kocham. Miała być biało czarna ale sąsiadka taką zrobiła i przez to że przesiadywałam u niej prawie codziennie (na kawkę) to mi się ten kolor znudził.
Zrobiłam fronty kremowe a blat drewnopodobny-konglomerat. Wyspa, szafki do sufitu, spiżarnia.

Twoja biała z drewnianym blatem to strzał w dziesiątkę. Będzie super.

Jeśli chodzi o muchy i komary to jeszcze rok temu środki były skuteczne (substrala). Byłam bardzo zadowolona - ani jednej muchy i komara w domu. Obecnie Unia Europejska naciskała na zmianę składu i teraz owady giną dopiero gdy usiądą na pryskaną powierzchnię. Latać mogę do woli i nic ich nie odstrasza. Porażka. Ponoć środki na mrówki też już mają zmniejszoną skuteczność.

Oj to czuję, że pewnie bardzo by mi się spodobała. Jaką masz dużą wyspę??Co w niej zmiesciłaś?
katiaxx 11:34, 24 sie 2016

kasja83 napisał(a)

A tak się Justyna dzieje-że moja gusta-niezmienne od dłuższego czasu-wchodzą w aktualne trendyJak coś wymyślę-to długo się z tym macam, żeby potem nie było, że po mcu już mi się nie podoba

oj - ja też się ciągle uczę, od dwóch lat podobają mi się okna w domach bunkrowate - niższe i dłuższe - od tygodnia przeciwnie - ogromne przeszklenia i słoneczna na maksa doświetlona kuchnia, a w odzieżowym chodziłam po sklepie w przymierzonym żakiecie 10 minut czy mi leży (czyli wariatka
kasja83 11:34, 24 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Przy budowie drugiego domu zaplanujecie spiżarnie, garderoby i inne pomieszczenia gospodarcze a podobmo przy trzecim to jest wszystko git nie wiem , bo trzeci przede mną

Też tak słyszałam...ale obawiam się, że będziemy musieli skończyć na tym co mamy-więc pewne rzeczy trzeba polubić
kasja83 11:35, 24 sie 2016

AnnaCh napisał(a)
Kasiu, ja mam takie jak drzwi, same się domykają na magnesy

Sprytne..gdzie kupowałaś?
kasja83 11:36, 24 sie 2016

jazzy napisał(a)
Poczytałam o muchach i czarnych blatach Wszystko się zgadza
Też bym chętnie drugi dom już budowała
Pozdrówka!

Jazzy aż do Ciebie zajrzę-powróciłaś do żywych z urlopu?
kasja83 11:37, 24 sie 2016

wrobelki napisał(a)
A czy na drzwiach planujesz półki/kieszenie powiesić od środka na podręczne rzeczy? Ja bym sobie dała byłby łatwiejszy dostęp

A jeszcze to wyjdzie w praniu-za szafą bedzie jeszcze trochę miejsca na dodatkowe półki i wieszaki...wiesz jak to jest -takie pomieszczenia uwielbiają się zagracać.
kasja83 11:39, 24 sie 2016

LyraBea napisał(a)
W kuchni nie zmieści się w żadnej. Nawet miotełka na dłuższym kiju. Mam szufelkę odkurzacza el. pod szafką. Nie używam, bo mi się nie chce latać po zmiotkę do kotłowni :/ Gdybym miała taki schowek, to co innego...

Kasja, zapytałaś przy hebicydach o trawnik. Sama jestem ciekawa co Ci doradzą. Ja powiem, co będę robić z moim trawnikiem ja. Posiany jak pamiętasz 2 miesiące temu już nawoziłam 2 razy nawozem letnim (z dużą dawką azotu). Tyle, że starałam się dawkę troszkę mniejszą od zalecanej zastosować. A teraz, w połowie września nawiozę raz, normalną dawką nawozem jesiennym (bez azotu). Chcę mieć pewność, że trawka będzie należycie przygotowana na przetrwanie zimy. Póki co jej nie zaszkodziłam. Matczyna intuicja podpowiada mi, jak się o nią troszczyć

Hmmm-a jaki to będzie nawóz. Florovit to rozumiem stosowany jako letni powinien być.Ja do tej pory nie robiłam mu nic-rośnie sobie.Zauważyłam, że tuż przy ziemi ma trochę podeschniętą trawę-jakby niższe piętro-a wyżej jest ok. Trawę kupowałam w ogrodniczym-Graminex Sport chyba.
kasja83 11:40, 24 sie 2016

Magda70 napisał(a)

Będzie super. Moje klimaty

No taką Magdo mam nadzieję-że to co w mojej głowie-będzie w rzeczywistości. Mój eM zawsze mówi, że jestem trudny klient
Magda70 11:43, 24 sie 2016

kasja83 napisał(a)

No taką Magdo mam nadzieję-że to co w mojej głowie-będzie w rzeczywistości. Mój eM zawsze mówi, że jestem trudny klient

oj...mój tez marudzi. Zwłaszcze, ze on często jest wykonawcą moich zachcianek...oj ile przy domku letniskowym było dyskusji ze się nie da...a się dało