Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Madzenka 22:56, 23 sie 2016

Przy budowie drugiego domu zaplanujecie spiżarnie, garderoby i inne pomieszczenia gospodarcze a podobmo przy trzecim to jest wszystko git nie wiem , bo trzeci przede mną
AnnaCh 23:12, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)
No jest to jakiś koncept-ale moje dzieci latają jak najęte,nie wiem czy chciałoby się im myśleć o zapinaniu moskitery. A raczej wiem-nie chciałoby się
Kasiu, ja mam takie jak drzwi, same się domykają na magnesy
nawigatorka 23:37, 23 sie 2016

Zielona napisał(a)
Spokojnie
Napisałam, żeby nie otrzymać zapytań o ofertę

Pozdrawiam.
tezbWas kiedyś skrzyżowalam.Zielona Marta
jazzy 00:29, 24 sie 2016

Poczytałam o muchach i czarnych blatach Wszystko się zgadza
Też bym chętnie drugi dom już budowała
Pozdrówka!
wrobelki 08:42, 24 sie 2016

A czy na drzwiach planujesz półki/kieszenie powiesić od środka na podręczne rzeczy? Ja bym sobie dała byłby łatwiejszy dostęp
LyraBea 09:03, 24 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Kasja kibicuję i czekam na kuchnie w takim razie. Też mam biały połysk + drewno. A te płyty w ścieżce to masz jakiej firmy?

LyraBea a w szafie jakiejś by Ci się ten mop nie zmieścił?

W kuchni nie zmieści się w żadnej. Nawet miotełka na dłuższym kiju. Mam szufelkę odkurzacza el. pod szafką. Nie używam, bo mi się nie chce latać po zmiotkę do kotłowni :/ Gdybym miała taki schowek, to co innego...

Kasja, zapytałaś przy hebicydach o trawnik. Sama jestem ciekawa co Ci doradzą. Ja powiem, co będę robić z moim trawnikiem ja. Posiany jak pamiętasz 2 miesiące temu już nawoziłam 2 razy nawozem letnim (z dużą dawką azotu). Tyle, że starałam się dawkę troszkę mniejszą od zalecanej zastosować. A teraz, w połowie września nawiozę raz, normalną dawką nawozem jesiennym (bez azotu). Chcę mieć pewność, że trawka będzie należycie przygotowana na przetrwanie zimy. Póki co jej nie zaszkodziłam. Matczyna intuicja podpowiada mi, jak się o nią troszczyć
Magda70 09:37, 24 sie 2016

kasja83 napisał(a)
A i tą kuchnię miałam mam wstępnie opisać.
Kolorystyka-połączenie białego połysku z drewnem,tutaj też jest już wysoka zabudowa:

http://www.dobrzemieszkaj.pl/kuchnia_i_jadalnia/meble/105/kuchnia_z_jadalnia_urzadz_ja_w_bezach_szarosciach_i_bieli,103232-153633.html

Szafa na całej ścianie-tutaj nawet układ troszkę podobny,jak u mnie będzie,fotka nr3:
http://kuchnieportal.pl/aktualnosci-ciekawostki-i-wywiady/0/239/czarno-biala-kuchnia-firmy-margo-realizacja-miesiaca.html

A spiżarnia będzie ukryta w tej szafie w ten sposób:
http://www.homebook.pl/inspiracje/kuchnia/92861_kreatywne-polaczenie-spizarni-i-kuchni-kuchnia-styl-nowoczesny

Będzie super. Moje klimaty
kasja83 11:26, 24 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Tematy kuchenne zdominowaly wątek
czarnego do kuchni nie poelcam, widac kazdy opuszek palca, dlatego nie poelcam granitowego czarnego blatu. Lodówkę tez mam z czarnego szkła i wnerwiaja mnie paluchy na niej

Stsowałaś elektryczne odstraszacze z płynem na komary i muchy? U mnie działa, oczywiscie przy otwartych oknach coby nie potruć domowników.

Nie stosowałam-syn jest astamtykiem i alergikiem i trochę się boję...

Co do koloru czarnego-mam jeszcze komody z mieszkania w nieszczęsnym kolorze wenge-widać na nim wszystko. Od czasu, kiedy kupiłam sobie stół w naturalnym drewnianym kolorze-jestem orędownikiem takiego rozwiązania.
kasja83 11:27, 24 sie 2016

LyraBea napisał(a)
W fajne klimaty idziesz...A ostatnie z drzwiami do spiżarki jak pozostałe fronty szafek szkoda, że podczas projektowania kuchni na to nie wpadłam. A mogłam tak zrobić. Do tej pory za ścianką mam sporo miejsca mimo przesunięcia ścianki w wiatrołapie ale już na spiżarkę teraz nie wystarczy. Ale jakbym kombinowała to może na wiadro z mopem bym miejscówkę miała. Może kiedyś jak kasa będzie pokombinuję. Super pomysł! Będę Ci kibicować. Koniecznie pokazuj co Ci wyszło

Spoko Beatko-ale to dopiero na wiosnę co będzie,bo tyle trzeba czekać na stolarza.
kasja83 11:27, 24 sie 2016

hindsight napisał(a)

Oj, ja to już lepiej nie będę trupów wymieniać

A co do wietrzenia, to dzieciaki już mam podrośnięte, więc łatwiej, a wietrzę wentylacją mechaniczną, choć dopiero teraz zawzięłam się i zrezygnowałam z otwierania okien. Jakiś taki nawyk miałam...

Każdy ma trupa w szafie