Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

LyraBea 18:48, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)
A spiżarnia będzie ukryta w tej szafie w ten sposób:
http://www.homebook.pl/inspiracje/kuchnia/92861_kreatywne-polaczenie-spizarni-i-kuchni-kuchnia-styl-nowoczesny

W fajne klimaty idziesz...A ostatnie z drzwiami do spiżarki jak pozostałe fronty szafek szkoda, że podczas projektowania kuchni na to nie wpadłam. A mogłam tak zrobić. Do tej pory za ścianką mam sporo miejsca mimo przesunięcia ścianki w wiatrołapie ale już na spiżarkę teraz nie wystarczy. Ale jakbym kombinowała to może na wiadro z mopem bym miejscówkę miała. Może kiedyś jak kasa będzie pokombinuję. Super pomysł! Będę Ci kibicować. Koniecznie pokazuj co Ci wyszło
hindsight 18:55, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)

A to takie domowy trupy to mam jeszcze dwa-pralniołazienka-kiedyś będzie dużą łazienką i stryszek na garażu-kiedyś będzie pokój gościnny,albo nasza sypialnia.Te pomieszczenia są nic nie ruszone-tynk i gołe wylewki.

Co do much-to ja akurat wietrzę dom zawsze intensywnie-dzieciaki gonią-wszystko pootwierane.Muchy czują się u mnie wspaniale.

Oj, ja to już lepiej nie będę trupów wymieniać

A co do wietrzenia, to dzieciaki już mam podrośnięte, więc łatwiej, a wietrzę wentylacją mechaniczną, choć dopiero teraz zawzięłam się i zrezygnowałam z otwierania okien. Jakiś taki nawyk miałam...
Rojodziejowa 19:44, 23 sie 2016

Kasja kibicuję i czekam na kuchnie w takim razie. Też mam biały połysk + drewno. A te płyty w ścieżce to masz jakiej firmy?

LyraBea a w szafie jakiejś by Ci się ten mop nie zmieścił?

20:03, 23 sie 2016
plany remontowe mi sie podobaja aktualne trendy wybrałas ...pomysł ze spizarka fajny czekam na efekt końcowy

Makao_J 20:26, 23 sie 2016

Ja na swoją wymarzoną kuchnię czekałam 10 lat. Przez ten czas mieliśmy zainstalowaną tymczasową.
Szczerze mówiąc cieszę się że nie robiłam pod wymiar 10 lat temu bo gust mi się zmienił i obecnie inne rozwiązania są dostępne.
Obecna kuchnia ma 8 miesięcy i po prostu ją kocham. Miała być biało czarna ale sąsiadka taką zrobiła i przez to że przesiadywałam u niej prawie codziennie (na kawkę) to mi się ten kolor znudził.
Zrobiłam fronty kremowe a blat drewnopodobny-konglomerat. Wyspa, szafki do sufitu, spiżarnia.

Twoja biała z drewnianym blatem to strzał w dziesiątkę. Będzie super.

Jeśli chodzi o muchy i komary to jeszcze rok temu środki były skuteczne (substrala). Byłam bardzo zadowolona - ani jednej muchy i komara w domu. Obecnie Unia Europejska naciskała na zmianę składu i teraz owady giną dopiero gdy usiądą na pryskaną powierzchnię. Latać mogę do woli i nic ich nie odstrasza. Porażka. Ponoć środki na mrówki też już mają zmniejszoną skuteczność.
Rojodziejowa 20:45, 23 sie 2016

A co do czerni w kuchni, to zgadzam się z opinią, że czerń to samobójstwo Zwłaszcza przy dzieciach. Mam biały blat i czarny stół i mam porównanie. Na czarnym raz mi dzieć tłustą łapkę położy i już mnie drażni. Na białym tak nie widać.
kasja83 22:12, 23 sie 2016

Rojodziejowa napisał(a)
Kasja kibicuję i czekam na kuchnie w takim razie. Też mam biały połysk + drewno. A te płyty w ścieżce to masz jakiej firmy?

LyraBea a w szafie jakiejś by Ci się ten mop nie zmieścił?

Asiu to najzwyklejsze obrzeża betonowe 6x20. Część nawet z odzysku.
Zielona 22:14, 23 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Ha!Ja takie paski też kupiłam-tylko, że się okazało-z namalowanymi muchami. Oczywiście żadna żywa nie chce już na nie siąść.
Co do limek-kupiłam je u naszej Marty-ZielonejAle zalinkuję Ci na PW adres strony.

Dementuję
Marta, która ma szkółkę i wątek na forum to Marta Finka.

I pozdrawiam
kasja83 22:16, 23 sie 2016

Zielona napisał(a)

Dementuję
Marta, która ma szkółkę i wątek na forum to Marta Finka.

I pozdrawiam

A tak... wybacz moja droga. Miałam na myśli Finkę, a wpisałam Ciebie. Chyba myśli mi się rozjechały
Zielona 22:48, 23 sie 2016

Spokojnie
Napisałam, żeby nie otrzymać zapytań o ofertę

Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies