Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Iwk4 07:30, 14 gru 2016

kasja83 napisał(a)

O tak!Tata to jest masakra jakaś!!!To co miał w planie na sezon 2017 już zrobił. Gołębnik z recyklingu-miał być na wiosnę-już stoi, gołębie w nim mieszkają.
Takie cóż jeszcze wygrzebał na yt-akwarium na tafli wody-próżniowo wciągnięta tam woda i ryby sobie wpływają-też już zrobił

Super tata. Chhoinka i wianek są na pincie. Widziałam
Kasia, o co chodzi z tymi rybkami? Zaciekawiło mnie.
kasja83 07:52, 14 gru 2016

Makao_J napisał(a)
Ozdoby masz cudne. Na widok wianka aż mi się gęba uśmiechnęła. Śliczny.
Rozwaliły mnie aniołki taty. Niesamowite.

Jeśli chodzi o sprzęty to też dużo czasu spędziłam na czytaniu opinii nim kupiła.
Nie ma sensu pisać że ta firma lepsza albo gorsza bo to wszystko zależy od modelu. Jeden będzie bezawaryjny a drugi serwisowany co chwila pomimo iż z jednej firmy. Jedne firmy się poprawiają a inne cofają w rozwoju. O Whirlpool to się na słuchałam teraz przy kupnie pralki że bardzo spadli z jakości. O Amice za to mówią w salonach że chyba robią je prości ludzie w garażach bo bardzo awaryjne są.

Do Amica mam uprzedzenie więc nie polecę choć dziewczyny piszą że są zadowolone. Zmywarkę Boscha miałam 7 lat i nic nie nawaliło. Teraz wzięli ją teściowie i dalej działa a ja kupiłam znowu Boscha. Lodówkę mam Samsunga 10 lat i odpukać działa jak żyleta. Piekarnik i indukcja Electrolux. Na razie po roku użytkowania wszystko jest super.

Sąsiadka ma wszystko z samsunga. Ten podwójny piekarnik też. Jest baaaaardzo zadowolona. Wszystko użytkuje już 4 lata.

Jak pójdziesz do sklepu to oni powinni dysponować aktualnymi danymi serwisowymi. Tak przynajmniej mają w Media Expert. Na podstawie tych danych przesyłanych co miesiąc z serwisów, robią zestawienie o awaryjności konkretnych firm i modeli. To bardzo pomaga.

Aniu dzięki za obszerne info na temat AGD
Muszę zdementować-aniołki są od Polinki, choinkę robił mój tata
kasja83 07:55, 14 gru 2016

katel napisał(a)
Ozdoby świąteczne prześliczne! Fajnie że Ci tata takie konstrukcje tworzy.
Co do budyniu na indukcji to mleka nie można na najwyższej mocy gotować u mnie max. na 7 żeby nie przypalić a po wlaniu rozrobionego budyniu zmniejszyć.
Zmywarkę mam Siemensa to podobno to samo co Bosch tylko ciut taniej - mam w niej szufladę na sztućce i polecam - szczególnie dla pedantów to idealne rozwiązanie . Piekarnik z dzieloną komorą też polecam, sprawdza się. Co do fachowców w sklepach to ja szczęścia nie miałam, mieli jakieś oklepane teksty ale jak o jakieś nowinki pytałam to czasem nawet nie wiedzieli o czym mówię.

Hej Kasiu no mój tata to taki mały DaVinci jest- ogród ma dopieszczony-zupełnie nie w moim stylu-ale wykorzystuje dużo rzeczy w ramach recyklingu-u mojego taty nigdy nic się nie marnuje
Pewnie w styczniu ruszę na bliższe rozeznanie terenu-to pojeżdżę po marketach i pociągnę sprzedawców za języki
kasja83 07:56, 14 gru 2016

Iwk4 napisał(a)

Super tata. Chhoinka i wianek są na pincie. Widziałam
Kasia, o co chodzi z tymi rybkami? Zaciekawiło mnie.

No co Ty-ktoś mnie spinował?Jestem w szoku

Linkuję o co chodzi z akwarium:
https://www.youtube.com/watch?v=K-HDxeBGipg
Iwk4 08:18, 14 gru 2016

Ale numer z tymi rybkami
A jak tata zimą rybki przechowuje?
AniMa 10:07, 14 gru 2016

Ależ mi sie twój wianek bardzo podoba
A sama skarpytka tez pięknie pewnie wyglądała na Twoich długich nóżkach...Uwielbiam takie...Moja starsza zaczęła mi niedawno takowe podbierać
Krakus 10:10, 14 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Ja tam zaś w mikro mleko podgrzewam np.
Pytałam koleżankę o ten budyń na indukcji-normalnie robi. Moze to kwestia garnków??

na indukcji mleko na opcji boost błyskjawicznie jest.. cięzko mi sie wyrobić żeby kawę i cukier do filiżnaki wsypać i nie przegapic jak zacznie kipieć
tak jak piszą u Ciebie koleżanki 2 k dać za mikro do zabudowy to juz może lepiej ekspress

co do garnków to zwykłe stalowe tefala chyba ale reszta sie na nich dobrze gotuje..

spróbuje wypróbować ten lifehack z wolnym podgrzewaniem się zobaczy
Agania 10:59, 14 gru 2016

kasja83 napisał(a)

O tak!Tata to jest masakra jakaś!!!To co miał w planie na sezon 2017 już zrobił. Gołębnik z recyklingu-miał być na wiosnę-już stoi, gołębie w nim mieszkają.
Takie cóż jeszcze wygrzebał na yt-akwarium na tafli wody-próżniowo wciągnięta tam woda i ryby sobie wpływają-też już zrobił

No to czad, takie szklane kule na tafli z rybkami widziałam tylko na filmie, a rybki wyglądają obłędnie..taki obraz jak "rybie oko"
ren133 11:07, 14 gru 2016

Makao_J napisał(a)
Ozdoby masz cudne. Na widok wianka aż mi się gęba uśmiechnęła. Śliczny.
Rozwaliły mnie aniołki taty. Niesamowite.

Jeśli chodzi o sprzęty to też dużo czasu spędziłam na czytaniu opinii nim kupiła.
Nie ma sensu pisać że ta firma lepsza albo gorsza bo to wszystko zależy od modelu. Jeden będzie bezawaryjny a drugi serwisowany co chwila pomimo iż z jednej firmy. Jedne firmy się poprawiają a inne cofają w rozwoju. O Whirlpool to się na słuchałam teraz przy kupnie pralki że bardzo spadli z jakości. O Amice za to mówią w salonach że chyba robią je prości ludzie w garażach bo bardzo awaryjne są.

Do Amica mam uprzedzenie więc nie polecę choć dziewczyny piszą że są zadowolone. Zmywarkę Boscha miałam 7 lat i nic nie nawaliło. Teraz wzięli ją teściowie i dalej działa a ja kupiłam znowu Boscha. Lodówkę mam Samsunga 10 lat i odpukać działa jak żyleta. Piekarnik i indukcja Electrolux. Na razie po roku użytkowania wszystko jest super.

Sąsiadka ma wszystko z samsunga. Ten podwójny piekarnik też. Jest baaaaardzo zadowolona. Wszystko użytkuje już 4 lata.

Jak pójdziesz do sklepu to oni powinni dysponować aktualnymi danymi serwisowymi. Tak przynajmniej mają w Media Expert. Na podstawie tych danych przesyłanych co miesiąc z serwisów, robią zestawienie o awaryjności konkretnych firm i modeli. To bardzo pomaga.

Aniu
A co to znaczy podwójny piekarnik?
leon60 11:13, 14 gru 2016

ren133 napisał(a)

Aniu
A co to znaczy podwójny piekarnik?

jednocześnie pieczesz dwa różne dania