Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 07:25, 16 gru 2016

Makao_J napisał(a)
Płytę ma taką http://www.ceneo.pl/23904362

Chodzi o to że jak masz taką z jednym paskiem sterowania np. http://plyta-indukcyjna.pl/bosch/bosch-pie611f17e to nim zmniejszysz moc lub wyłączysz to musisz najpierw wybrać którego palnika potrzebujesz. Wiem to bzdet ale mnie by denerwowało.

Kasia patrz jeszcze na to że takie całe szklane powierzchnie trzeba często przecierać bo każdy odcisk widać. One są piękne i eleganckie ale... Chyba że lubisz

Fajna ta płyta...Już wczoraj rozmawiałamz eMem, że bedzie drożej niż myślałam.heeeh-on wiedział, że tak będziePrzynajmniej nie jest zaskoczony
kasja83 07:27, 16 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
Ivko miałam to samo w whirrlpoolu.ale tylko na obcji grill.woda ciekła po szybie i wylatywala dołem.polecam zafoliowac te płytę pod spodem taka aluminiowa taśma jaka zabezpiecza też zmywarkę.
Zgłosiła to obejrzeli piekarnik stwierdzili ze działa i olali nas...
Po 5latach i piekarnik i zmywarkavtej firmy miała już wymieniane czesci

Mnie facet w markecie polecał Whirpolla-że piekarnik i mikro-a jakieś takie uprzedzenia do niego mam-jeśli chodzi o te sprzęty-mama miała zmywarkę-tragedia. Ale natomiast pralka hulała u mnie 9 lat i bardzo spoko.
kasja83 07:29, 16 gru 2016

katel napisał(a)
Kasiu pamiętaj, że jak już wybierzesz sprzęty to żebyś porównała ceny w wyszukiwarkach i ewentualnie w All... ja AGD kupowałam w 3 sklepach a zlew najtańszy był na All.. właśnie.
http://www.ceneo.pl/36486643;0280-0.htm#tab=click_scroll

a to napewno-pod tym względem-jak to określa mnie mój eM-jestem chytrus
kasja83 07:30, 16 gru 2016

AgataP napisał(a)

U mnie mikrofala codzienne chodzi - rano mleko do chrupek dzieciaki, jak mróz to i kot ciepłym mlekiem nie wzgardzi, bo mieszka na zewnątrz.

Pijam kawę z mlekiem, mleko z lodówki, a ja wolę gorącą kawę więc podgrzewam
Masło, margarynę do ciasta topię w mikro. Więc nie mogłabym z niej zrezygnować na tym etapie

Ot co...ja nie mam kota,ale cała reszta się zgadza-nawet z kawą-mimo, że mam ekspres-to często na szybko podgrzewam mleko w mikro i nie czekam na spienianie.
kasja83 07:30, 16 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
A fabrykę bluma to mam niedaleko.no i w szafkach of course

Jak rozumiem wspierasz lokalny biznes
kasja83 07:31, 16 gru 2016

AnnaCh napisał(a)
Jak mogę coś powiedzieć, to ja mam słupek zabudowany na samym dole zmywarka, później mikro, a najwyżej piekarnik. Wiem, że jesteś wysoka, więc korzystanie z piekarnika nie będzie problemem, a z mikrofali na pewnej wysokości już tak

Tak-wysokości jestem znaczącej-więc pod tym względem-bardzo dużego problemu nie będzie. Teraz mikro stoi na lodówce-i jakoś ogarniamy
kasja83 07:32, 16 gru 2016

AngelikaX napisał(a)

Tak mam dualcooka. Patrzyłam na Twoje propozycje - faktycznie duża różnica ceny - Amice masz tańszą i energooszczędność A+. Coś mi się kojarzy, że pisałaś o czarnym fronie piekarnika że chcesz mieć - mój Samsung nie ma całkiem czarnej szyby tzn widać co jest w środku

A to szkrobnij mi model-jak możesz
kasja83 07:34, 16 gru 2016

Mixtoorka napisał(a)

ja właśnie taką opcję wybrałam, i piekarnik będzie jakby o poziom niskiej szuflady niżej niż blat, nie jestem niska ale też nie bardzo wysoka. nad nim mikro ukryte w szafce.

Heeeh-zanim kupię te sprzęta to wykończę się nerwowo
To sobie teraz wyobraź co było jak budowałam dom (tak- budowałam go ja-bo eM pracował na delegacji-więc większość decyzji podejmowałam ja, tudzież truchtałam z chłopami-fachowcami różnej maści po budowie)
kasja83 07:35, 16 gru 2016

Makao_J napisał(a)
A no i jeszcze najważniejsze. Indukcję musi podłączyć fachowiec z uprawnieniami. I w książce serwisowej musi postawić pieczątkę. Jeśli tego nie będzie to w razie reklamacji serwis jej nie uzna.

Niby ma podłączać wszystko chłop od mebli-słuszna uwaga-muszę go zapytać co z tym w takim razie.
kasja83 07:36, 16 gru 2016

Dominika11 napisał(a)
widzę, że sprzetowo - zakupowo u ciebie

jeżeli moge cos dodać od siebie to też jestem na etapie kupowania róznych rzeczy do domu i ostatnio też kupowałam umywalkę do górnej łazienki - i tak największy wybór na necie oczywiscie i w końcu zakupiłam przez All. i jestesmy zadowoleni - nawet okazało się, że w transporcie została uszkodzona to firma bez najmniejszego problemu wymieniła na nową

A tak ogólnie to ja zamawiam baaaaaaaardzo duzo rzeczy przez neta do domu i nie tylko - ceny praktycznie o wiele niższe

A to ja też tak robię-ale pomacać sobie lubię