Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

nicol21 10:15, 13 kwi 2018

a klona pryskałaś czymś np. miedzianem? Ja pryskam cały ogródek i może to jakoś pomaga?! Oby! Chyba w ub roku tego nie czyniłam i jedyna strata to ususzony klon w donicy - bo luby myślał, że pada to podleje.... tyle że donica przy samym domu stała i deszcz nie doleciał :/

czosnki piękne, oby ładnie kwitły. a które to tak ładnie przyrastają?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Mixtoorka 10:55, 13 kwi 2018

nicol21 napisał(a)
a klona pryskałaś czymś np. miedzianem? Ja pryskam cały ogródek i może to jakoś pomaga?! Oby! Chyba w ub roku tego nie czyniłam i jedyna strata to ususzony klon w donicy - bo luby myślał, że pada to podleje.... tyle że donica przy samym domu stała i deszcz nie doleciał :/

Właśnie nie pryskałam niczym... całe lato lało i lało. Właściwie to lało od 2 lat. Teraz mamy wyjątkowy okres bez deszczu. Cud!

Fajny klonik, może i po przejściach ale uformujesz mu koronę
Kindzia 10:13, 20 kwi 2018

Czosnki się kocą. Będą ładne
kasja83 10:15, 20 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Ty w Barcelonie, ja w Lizbonie . Tylko Ty chyba lepszą pogodę miałaś .
A teraz trzeba zakasać rękawy i do ogrodu! Moje ID wyglądają generalnie nieźle, dziś skończyłam ich cięcie, niektóre zabierają się do kwitnienia, no i sporo odrostów mam z czego bardzo się cieszę bo zamierzam nimi obsadzić jedno miejsce .
Klon - biedaczek. Co myślisz z nim zrobić?

Lizbona też super!Jest na mojej liście.
Z klonem nie myślę nic robić-musi wyrazić wolę przetrwania
Moje ID wzięły się w garść-też doceniam ich zdolność rozmnażania
kasja83 10:16, 20 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Słowem - WIOSNA

O tak...zakupiłam sobie stojak z wężem -łażę i podlewam
kasja83 10:17, 20 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Nom... w końcu wiosna.I sloneczne fotki cieszą.
Dobrze zrozumiałam na wojarzach zagranicznych byłaś?

Tak-w Barcelonie-z przyjaciółkamiTak do tej pory co dwa lata się udawało-ale teraz mam nadzieję, ze raz do roku-wszystkie już mamy większe dzieciaczki
kasja83 10:18, 20 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Ale masz dorodne kępy czosnków. Szybko ruszają. Pomyślę o nich u siebie.

Czosnki są super-zanim cokolwiek świadomie posadziłam w ogrodzie-wiedziałam, że gdzieś je poupycham
kasja83 10:21, 20 kwi 2018

nicol21 napisał(a)

W zeszłym roku walczyłam wieloma środkami-mam wrażenie, że zastopowało po Previcurze. Zeszły sezon nie był najlepszy-bardzo mokro, cała wiosna była brzydkawa. Klon kosztował niemało i potem kolejne niemało kosztowały różne środki-zrobiłam co mogłam,ale klon musi pokazać, że chce żyć

Czosnki mnożące się to widzę, że Purple Sensation i Purple King.
leon60 10:21, 20 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

O tak...zakupiłam sobie stojak z wężem -łażę i podlewam

co fajnego nabyłaś ?
kasja83 10:24, 20 kwi 2018

Mixtoorka napisał(a)

Właśnie nie pryskałam niczym... całe lato lało i lało. Właściwie to lało od 2 lat. Teraz mamy wyjątkowy okres bez deszczu. Cud!

Fajny klonik, może i po przejściach ale uformujesz mu koronę

Masz rację-teraz to trochę deszczu by się przydało
I tak się cieszę i jestem zaskoczona, że klon w połowie przeżył-w sumie spisałam go na straty-a tu niespodzianka-na szczęście-brzydka korona nie jest widoczna z ogrodu-a liczę, że może zarośnie