Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 18:55, 29 maj 2018

malkul napisał(a)
pracuj pracuj my podglądamy i kibicujemy

Fajnie się kibicuje Ty Gocha to w początkach Twojego wątku robiłaś takie rzeczy, że odpadam w przedbiegach-ale robię co mogę Teraz mam rozkmninę paleniskową-ale o tym dalej.
kasja83 18:56, 29 maj 2018

Krakus napisał(a)
wow i kamol będzie...nie wczytałem się dokładnie co ma być ale pierwsze zdjęcie pokazuje że będzie się działo!
kibicuję i czekam na finał...

Na final pewnie przyjdzie nam poczekać-jak na ostatni sezon Gry o Tron O nasadzeniach jeszcze nie pisałam-bo sprawa miękkawa-ale będzie trawiasto i bylinowo.
kasja83 18:57, 29 maj 2018

makadamia napisał(a)

Burdello bum bum, ale ładnie się zapowiada.
Rabaty ciekawie wytyczone

Teraz wygląda to już lepiej-bo obrzeża zaprawione.Niestety mało mokro jest i ziemia już pokazuje pazury-tj. zbryla się i ciężko się równa wokół obrzeży.
kasja83 18:57, 29 maj 2018

Makusia napisał(a)
NO prace budowlano-ogrodowe z wielkim rozmachem! Ależ jestem ciekawa efektu!

Powiem Ci, że ja sama również
kasja83 18:59, 29 maj 2018

Taką rozkmninkę mam...za altaną ma być palenisko. Będzie taki mały placyk 3x3m. Plan jest taki, że z płyt chodnikowych i taka fuga 5-6cm przerośnięta trawą.To jest opcja, która do mnie bardziej przemawia. Lub obrzeża wokół tych płyt i przerwy wysypane żwirkiem. Palenisko ma być na nóżkach. Co myślicie??
makadamia 07:41, 30 maj 2018

Podobną rozkminkę miała w zeszłym roku Ania-Makao, jak robiła ścieżkę z płyt w trawniku do altany.

Efekt rozkminy był taki, że w takich wąskich paskach trawa się nie utrzyma - uschnie.
kasja83 07:50, 30 maj 2018

makadamia napisał(a)
Podobną rozkminkę miała w zeszłym roku Ania-Makao, jak robiła ścieżkę z płyt w trawniku do altany.

Efekt rozkminy był taki, że w takich wąskich paskach trawa się nie utrzyma - uschnie.

Tego się obawiałam....czyli jednak żwir?;-( Ciekawe ile te paski musiałyby mieć, zeby dały radę.
Kindzia 08:57, 30 maj 2018

Myślę, że nie uschnie...mam taką dróżkę kamienistą do drugiej furtki, pamiętasz? Między kamolami rośnie trawa, bez problemu. A nawadniania trawnika nie mam. Zdycha wtedy jak reszta trawnika...co niebawem nastąpi. Deszczu brak
lindsay80 09:13, 30 maj 2018

kasja83 napisał(a)

To jestem ciekawa...do początków mojego wątku to wracam tylko po to, żeby przypomnieć sobie jak było

Miejsce w trakcie aranżacji, ale jak zobaczyłam to od razu o Twoim ogrodzie pomyślałam, wiadomo Kamil mi się skojarzył

iwka 09:32, 30 maj 2018

ja mam między płytkami, na ścieżce do altany takie szpary 7-8 cm i jest już chyba 4 rok ok. Tylko że tam cały czas prawie cień.