Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 07:15, 15 cze 2018

tulucy napisał(a)

U mnie najbardziej zmasakrowany jest Graham Thomas. Nie mam pojęcia, czemu akurat on. Innych róż nie żrą. Mój kot - łowny bardzo - też nie daje rady nornicom, choć ma pomoc dobrosąsiedzką.

Pewnie szkodniki też mają preferencje smakowe...
kasja83 07:16, 15 cze 2018

ag_zie napisał(a)
A tu polowania! To może u mnie na turkucie zapolujesz???

To już grubszy kaliber...przydałaby się inna rękawica
kasja83 07:17, 15 cze 2018

Kasiolaaa napisał(a)
utop tego dziada hihi

Robię tak..robię tak. Nie chciałabym jednak celebrować sytuacji-bądź co bądź robię to z musu
kasja83 07:18, 15 cze 2018

asiak napisał(a)
Niezłe polowanko

MOże jeszcze jakiś oprysk kupię-choć jak poczytałam to średnio skuteczne niestety są.
kasja83 07:18, 15 cze 2018

Mixtoorka napisał(a)
Uhh paskudztwa. Ja też ciężko znoszę kontakt ze szkodnikami, a zdarza mi się "zawodowo" też.... choć na np. poskrzypkę to nasyłam młodszą córkę- 7 lat. Zakłada rękawczki takie ogrodowe dla dzieci i tępi je hurtowo. Jest niezawodna. I taka kochana, pyta "mamusiu a mam iść utłuc te czerwone robale na liliach? " brrrr fuj...dzielne dziecko mam

30, fuj.... brawo TY!

I pięknie wszystko się rozrasta, pokaż jak taras teraz wygląda bo gabion masz boooooski

Wokół tarasu to rabata tak średnio wygląda-taras w sumie też zagracony suszarkami do prania itd. Wstydzę się
kasja83 07:19, 15 cze 2018

abiko napisał(a)
Kasia daj sobie spokój z opuchlakami.. nie masz szans. Tak sobie myślę, że jeszcze chwilką to wam przejdzie to obrzydzenie robalami. Idzie się przyzwyczaić. Naprawdę nawet do pająków

Wiem, że to walka z wiatrakami-ale przynajmniej mam minimalnie lepsze samopoczucie-że nie wszystkie będa obżerać roślinę.
kasja83 07:20, 15 cze 2018

tulucy napisał(a)
Moja 10latka zbiera mi łyse ślimory... I karmi nimi kury sąsiadów... W rękawiczkach oczywiście nie, żeby się brzydziła, ale nie lubi jak jej się ręce lepią potem

Zuch dziewczyna...ślimaki też coraz bardziej się uwidaczniają-chyba zapędzę dzieci do pomocy.
kasja83 07:24, 15 cze 2018

Wieści z frontu...
wiem, że to samobiczowanie-ale zdecydowałam jednak na placyk pod palenisko z płyt poprzerastanych trawą-bardziej będzie mi się asymilował z otoczeniem. Z frontu także obrzeżają się rabaty-także uda się w tym roku zakończć wszystkie tematy związane z obrzeżami ( o ile jeszcze mąż się ulituje i w końcu dokończy ścieżki)

Chciałam także przestrzec-czy też uczciwie poinformować te dziewczyny, które brały namiary na sadzonki hortensji:

Sadzonki wyrośnięte, zawiązane pąki kwiatowe-ale na kilku z nich pojawiła się plamistość liści-nie wiem czy to możliwe, żeby tak szybko była to wina warunków w jakich rosną-będę pisać do sprzedawcy w tej sprawie. Tymczasem muszę kupić oprysk.
mrokasia 07:59, 15 cze 2018

Czytam o walce z potworami różnymi - podziwiam . Ja wciąz walczę z nornicami. Robactwa nie widziałam choć coś wpiernicza mi bergenie...
nawigatorka 09:52, 15 cze 2018

Przynajmniej wiem jak opuchlakow wyglądają skoro już ugotowane to zjedz-czyste białko lepsze już wolowina