Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

Wendy79 08:56, 05 lip 2017

Pierwszy floks "po babci" i pierwsza werbena (hastata?),

pierwszy liliowiec na ognistej, wszystko zarasta...

Wendy79 09:02, 05 lip 2017

Muszę czasem zajrzeć na brzozową eMa i zmartwić się, że moje hortensje od Wieloszki obumierają ( co to jest, czy to może być szara pleśń?),

zerknąć na hortensjową i sprawdzić czy jeszcze rośnie tam coś oprócz chwastów...

Wendy79 09:04, 05 lip 2017

I w ogóle nie mam czasu dla podziwiania róż... Tu seria Flower Circus...

anka_ 09:32, 05 lip 2017

Agnieszko chyba każdy przechodzi czasami okresy przemyśleń, zadumy, czy nawet dołka. Osobiscie uważam, że to także potrzebne- wyciąganie wniosków, może jakieś przewartościowania.
A ogród piękny, mimo wszystko.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
margaretka3 10:40, 05 lip 2017

Rozłożyły mnie na łopatki Twoje dorodne plony. Melon już taki? Szok. Ogórki to u mnie nawet nie kwitną, a Ty piszesz, że spóźnione. A gdybyś zobaczyła moją 10 cm marchewkę (listki, nie korzeń) to z pewnością nastrój by się poprawił. Chwastami się nie przejmuj, bo i tak Ci wszystko wspaniale rośnie.
Ta werbena hastata nazywa się cleome Bylinowa mnie zachwyciła i Pashmina.
Ciekawi mnie brzozowa. Co tam posadziłas? Poproszę o więcej fotek tej rabaty.

Makusia 12:01, 05 lip 2017

Hmmm...u mnie maliny jeszcze nawet zawiązanych owoców nie mają...a u Ciebie już tuż tuż
Wendy79 12:07, 05 lip 2017

margaretka3 napisał(a)
Rozłożyły mnie na łopatki Twoje dorodne plony. Melon już taki? Szok. Ogórki to u mnie nawet nie kwitną, a Ty piszesz, że spóźnione. A gdybyś zobaczyła moją 10 cm marchewkę (listki, nie korzeń) to z pewnością nastrój by się poprawił. Chwastami się nie przejmuj, bo i tak Ci wszystko wspaniale rośnie.
Ta werbena hastata nazywa się cleome Bylinowa mnie zachwyciła i Pashmina.
Ciekawi mnie brzozowa. Co tam posadziłas? Poproszę o więcej fotek tej rabaty.

Wczoraj zajadaliśmy się właśnie omletem ze swoją własną marchewką, ale to ta wczesna, z późnej chyba nic nie będzie ( zajrzę dzisiaj w ten busz, bo muszę cebulę wyplewić, więc się upewnię). Zresztą i tak nie mam, jak jej przechować, więc wczesna jest w sam raz. Melony i mnie zaskoczyły
Znasz jakiś fajny przepis na przetwory z czerwonej i białej porzeczki?

Kocham cleome, więc ok, ciekawe jednak co posadziłam w warzywnym zamiast cleome? Nie ma to jak dobrze podpisane wysiewy (ale jestem pewna, że była w naczyniu z werbeną). Brak werbeny jednak trochę mnie zasmucił Mam nadzieję, że kocimiętka kubańska, będzie nią

Brzozowa to rabata mojego eMa, ja tam tylko posadziłam Anabellki i zawilce, i bodziszka białego.Ach, i ostatnio świecznicę . Wszystko malusie. EM ma tam swoje trawy i derenie, i z trzy gatunki brzóz. Rabata jest w budowie, więc co tam pokazywać...
Wendy79 12:08, 05 lip 2017

Makusia napisał(a)
Hmmm...u mnie maliny jeszcze nawet zawiązanych owoców nie mają...a u Ciebie już tuż tuż

Maliny już wcinam ale oczywiście to są letnie. Może Twoje to jesienne?
Wendy79 12:14, 05 lip 2017

anka_ napisał(a)
Agnieszko chyba każdy przechodzi czasami okresy przemyśleń, zadumy, czy nawet dołka. Osobiscie uważam, że to także potrzebne- wyciąganie wniosków, może jakieś przewartościowania.
A ogród piękny, mimo wszystko.

Nie każdy. Mój eM nie , ale ja wiecznie jestem nieszczęśliwa i chciałbym coś więcej Albo inaczej, bywam szczęśliwa, ale zazwyczaj krótko W życiu chciałabym robić coś z sensem, moja praca zawodowa mnie mierzi, nigdy tego nie chciałam robić, a tak jakoś to ciągnę latami. Jest wiele pól, na których jestem niespełniona, ale z tym zawodowym może jeszcze będę w stanie coś zmienić. Chciałabym robić coś z pasją, takie mam marzenie
Kasia73 12:49, 05 lip 2017

Wendy79 napisał(a)

Nie każdy. Mój eM nie , ale ja wiecznie jestem nieszczęśliwa i chciałbym coś więcej Albo inaczej, bywam szczęśliwa, ale zazwyczaj krótko W życiu chciałabym robić coś z sensem, moja praca zawodowa mnie mierzi, nigdy tego nie chciałam robić, a tak jakoś to ciągnę latami. Jest wiele pól, na których jestem niespełniona, ale z tym zawodowym może jeszcze będę w stanie coś zmienić. Chciałabym robić coś z pasją, takie mam marzenie

Też mam takie zupełnie nie wakacyjne przemyślenia, niestety... Pocieszam się, że może coś dobrego wymyślę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies