Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 09:17, 05 maj 2018

dominka napisał(a)
Kasiu ale Ci pięknie kwitnie dereń.
Czy ten piękny klon to shirasawy?

Nie wiem o którego Ci chodzi ale shirasawy to na pewno nie jest - bo dopiero na niego poluje . Zacytuj zdjęcie to poszukam nazwy - jeszcze nie znam nazw wszystkich.
katel 09:21, 05 maj 2018

mirkaka napisał(a)

ale ma ogromne łodygi już, która to? Moja jeszcze skromna

Mirko to rutewka orlikolistna Black Stoking niedługo będzie kwitła. Moje Delavaya ledwo się z ziemi wychylają
jona 12:00, 05 maj 2018

W wiosennej odsłonie ogród równie czarujący jak wtedy, gdy go widziałam na żywo .
Masz tyle niezwykłych roślin. Czasem szkoda mi, że moja działeczka taka mała i niewiele nowych roślin można wprowadzić. Ten stan jednak mi przechodzi, gdy słyszę jak znajomy kosił przez pół dnia trawę
Agania 14:42, 07 maj 2018

Tamaryszek francuski już u Ciebie kwitnie?
Anda 15:00, 07 maj 2018

Heptacodium ale juz sliczne u Ciebie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kasja83 09:55, 09 maj 2018

Hej Kasiu...zaglądam...łapkę przybijam.Wszystko zielenieje-u Ciebie też podlało solidnie?
katel 20:23, 09 maj 2018

jona napisał(a)
W wiosennej odsłonie ogród równie czarujący jak wtedy, gdy go widziałam na żywo .
Masz tyle niezwykłych roślin. Czasem szkoda mi, że moja działeczka taka mała i niewiele nowych roślin można wprowadzić. Ten stan jednak mi przechodzi, gdy słyszę jak znajomy kosił przez pół dnia trawę

No właśnie - z jednej strony mi przykro, że więcej drzew nie zmieszczę a z drugiej już się nie mogę obrobić, na bieząco jestem tylko z cięciem (no prawie )a plewienie i sprzątanie do tyłu, nie sypnęłam jeszcze niczego tzn. nie nawoziłam o kancikach nie wspominając
Dziękuję Ci Asiu za pochwały to foteczki dla Ciebie, uroczy kasztanek jarzębolistny:

katel 20:36, 09 maj 2018

Agania napisał(a)
Tamaryszek francuski już u Ciebie kwitnie?

Aganiu wtedy jeszcze nie kwitł, tylko było widać pączki kwiatowe - teraz już kwitnie i moje ogromne zaskoczenie - pachnie !!! lubie zapachy w ogrodzie

gosika67 20:41, 09 maj 2018

Tamaryszek też mi się podoba , powojniki jak zwykle zachwycają, u mnie są pąki,ta obiela też świetna.
katel 21:19, 09 maj 2018

Anda napisał(a)
Heptacodium ale juz sliczne u Ciebie

Ewo to wspaniałe drzewo, pierwsze wypuszcza listki i jako jedno z ostatnich je zrzuca, pięknie kwitnie i nie choruje

kasja83 napisał(a)
Hej Kasiu...zaglądam...łapkę przybijam.Wszystko zielenieje-u Ciebie też podlało solidnie?

Przybijam zielenieje i owszem ale deszczu brak , dziś grzmiało ale kilka kropel to za mało