Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

katel 20:14, 12 cze 2016

AgaeM napisał(a)
To prawda. Nawet o istnieniu takich nie miałam pojęcia.

Jeszcze mam kilka do pokazania - choć nie kwitną już tak szałowo - mus przesadzić.

Marga napisał(a)

Może kup niską odmianę np Lacey blue jest chyba z tych niskich. Ja mam Blue Spire i jest spora.

Kasiu, Twoje powojniki znowu mnie zachwyciły.
Podoba mi się także kocimiętka. Pamiętasz może odmianę i gdzie kupiłaś

Kocimiętka Walker's Low - też się w drugim roku mocno rozrosła, wolałam ją w pierwszym roku kiedy nieco mniejsza była ale kwitnie baaardzo obficie i długo.
Kupowałam na Edenie w zeszłym roku.

iwka napisał(a)
Kasiu, u Ciebie tyle pięknych różności, ślicznie to ja się przyznam, że ściągnę od Was obu tą wiązówkę powiedz coś więcej o niej, jak długo kwitnie i czy po przekwitnięciu w miarę wygląda?

Ja Ci jeszcze nic mądrego nie powiem bo kupiłam w połowie maja jako baptysje, dopiero jak się pąki kwiatowe zaczęły tworzyć z tydzień temu to załapałam, że coś się nie zgadza, pojechałam do sklepu i tam doszłyśmy co to jest.

Jaśminowiec panieński Virginal. Beautiful Bride i Kacper.

Róża Pink Peace.

Jabłusia.
Marga 21:02, 12 cze 2016

Dzięki Kasiu za nazwę kocimiętki Miałam nadzieję, że w jakiejś okolicznej szkółce kupiłaś a Ty na Edenie. Szkoda bo mi jest teraz potrzebna
Ładne zdjęcia znowu wkleiłaś
katel 21:29, 12 cze 2016

Marga napisał(a)
Dzięki Kasiu za nazwę kocimiętki Miałam nadzieję, że w jakiejś okolicznej szkółce kupiłaś a Ty na Edenie. Szkoda bo mi jest teraz potrzebna
Ładne zdjęcia znowu wkleiłaś

Jak czegoś poszukujesz to na stronie Związku Szkółkarzy Polskich po prawej stronie masz mapkę z producentami.
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/4138,kocimietka-walkers-low_nepeta-walkers-low
klikasz nasze województwo i masz producentów.
Kocimiętkę Walker's Low u nas produkują Dębscy
http://zszp.pl/?id=206&klucz=25&lang=1
Do Końskowoli nie jest bardzo daleko (no chyba że jedną sztukę potrzebujesz to nie ma sensu). Lepiej zadzwonić wcześniej.
Ja próbowałam w tym roku ukorzeniać ale słabo mi poszło.

No to teraz czosnki. Krzysztofa.

Nigrum.

Aflatuneński

Forelock

jolanka 21:42, 12 cze 2016

Coraz piękniej u Ciebie Powojniki super.
Święto róż sie zbliża
katel 21:42, 12 cze 2016

Tu jeszcze czosnki, od lewej: Giganteum, Gladiator, Globemaster - nie wiem czy ten Giganteum nie jest podmieniony? Wprawdzie dopiero zaczyna ale jakoś nie wygląda na razie na giganta. Globemaster nie wiem czy zdjęcie z miarką wstawiałam ale jeśli tak to powtórzę.

Anemon.

Clematis Kaen,
amelia_b 21:49, 12 cze 2016

He he wiazowkę masz a co do perovskiej to ja lubię jak w krzak rośnie,ale jaką ja mam to nie wiem moja w tamtym roku miała coś ok metra
katel 21:50, 12 cze 2016

jolanka napisał(a)
Coraz piękniej u Ciebie Powojniki super.
Święto róż sie zbliża

Dzięki!
Wiem, ale nie wiem czy dam radę dojechać bo z początkiem lipca eMus ma urlop - to już dawno ustalone było. Zobaczymy jeszcze jak się wszystko poukłada.

Clematis Blue Explosion.

Porzeczki pouginały gałęzie od nadmiaru owoców .

Wiąz Wredei.

Glediczja Rubylace.

katel 22:05, 12 cze 2016

amelia_b napisał(a)
He he wiazowkę masz a co do perovskiej to ja lubię jak w krzak rośnie,ale jaką ja mam to nie wiem moja w tamtym roku miała coś ok metra

Mi też się perowskia podoba i ten zapach ma śliczny ale że będzie miała 1,6m to nie przewidziałam - zapomniałam jeszcze napisać że się rozsiewa.

Dalej zdjęcia - zawziełam się żeby zaległości ponadrabiać - wczoraj eMus mi przy sadzeniu pomagał, darń zrywał, dołki kopał razem w jeden dzień tyle zrobiliśmy co ja sama przez 3 - 4 dni .
Klon Crimson Sentry.

Bez Welsch Gold.

Bez Green Tower.

Wietlica Japońska Metalicum.
katel 22:09, 12 cze 2016

No to już ostatnie zdjęcia uff.
Clematis ‘Bluish Violet’ i żylistki.

Marga 22:58, 12 cze 2016

katel napisał(a)

Jak czegoś poszukujesz to na stronie Związku Szkółkarzy Polskich po prawej stronie masz mapkę z producentami.
http://www.e-katalogroslin.pl/plants/4138,kocimietka-walkers-low_nepeta-walkers-low
klikasz nasze województwo i masz producentów.
Kocimiętkę Walker's Low u nas produkują Dębscy

Jakiegoś zaćmienia chyba dostałam, no pewnie, że u nich można kupić! Dzięki za przypomnienie
Fajnie, że wstawiasz tyle pięknych zdjęć Chyba lubisz fioletowy kolor, bo większość roślin Ci kwitnie w tym kolorze Zwróciłam też uwagę na paprotkę