Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród, mydło i powidło.

Ogród, mydło i powidło.

kasiek 23:00, 12 cze 2016

Rany jakie masz cudne okazy, glediczja,jaśminowiec bez, powojnik - cuuuudowne są W ogóle duzo pieknych widoków u Ciebie :0
KasiaWB 23:25, 12 cze 2016

ślicznie Kasiu masz bogactwo roślin
Nie znałam Forelock - ciekawy
Pozdrawiam
katel 23:32, 12 cze 2016

Marga napisał(a)

Jakiegoś zaćmienia chyba dostałam, no pewnie, że u nich można kupić! Dzięki za przypomnienie
Fajnie, że wstawiasz tyle pięknych zdjęć Chyba lubisz fioletowy kolor, bo większość roślin Ci kwitnie w tym kolorze Zwróciłam też uwagę na paprotkę

Ja to u nich jeszcze nie byłam ale w necie nieźle sobie z szukaniem radzę .
Kofam błękit i taki miał być ogród plus fiolet i biały ale jak widać konsekwencja w ogrodzie mi umyka Wietlicę już drugi raz kupowałam , pierwszym razem kłącze i gipsówka z niego wyszła.

kasiek napisał(a)
Rany jakie masz cudne okazy, glediczja,jaśminowiec bez, powojnik - cuuuudowne są W ogóle duzo pieknych widoków u Ciebie :0

Dzięki Kasiu! No ja w stronę kolekcjonowania podążam, nie potrafię się oprzeć i tak zbieram wszelkie roślinki ale dobrze mi z tym . To wszystko maleńkie jeszcze, mam ledwo kilka większych roślin a taki busz jak u Ciebie mi się marzy.

KasiaWB napisał(a)
ślicznie Kasiu masz bogactwo roślin
Nie znałam Forelock - ciekawy
Pozdrawiam

On dopiero zaczyna jeszcze ma taki ala pióropusz wystawić, posadziłam kilka różnych odmian obok siebie i obserwuję które mi do gustu przypadną - niektóre już przekwitły inne zaczynają, długość kwitnienia też różna.
Dominika11 08:24, 13 cze 2016

ale cudne te roslinki u ciebie
i widzę, że owocki tez się szykują
Milka 11:33, 13 cze 2016

Kasiu, same perełki w ogrodzie pwojniki masz piękne ja walczę z upinaniem moich, może za 2 lata też juz coś pokażą, stare na razie tylko dominuję
jasminowiec pełny zachwycający
ewelaa74 15:51, 13 cze 2016

Hej,
jakoś szczególnie dbasz o powojniki?
Świetnie kondycyjnie wyglądają.
Coraz ładniej w Twoim ogrodzie
katel 12:54, 14 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
ale cudne te roslinki u ciebie
i widzę, że owocki tez się szykują

Będą i owocki, porzeczki już nie pierwszy raz ale tak na jabłka liczyłam a widzą że parch już jest i nie wiem czy będzie co zjeść .

Milka napisał(a)
Kasiu, same perełki w ogrodzie pwojniki masz piękne ja walczę z upinaniem moich, może za 2 lata też juz coś pokażą, stare na razie tylko dominuję
jasminowiec pełny zachwycający

Nie mogę się powstrzymać, zawsze mnie wszelkie dziwadła korcą żeby kupić . Ja też powojniki upinam ale im starsze tym mniej - to aż dziwne że nie odwrotnie - pokażą one z czasem nabierają mocy. Jaśminowiec ma cudne kwiaty i przepięknie pachnie ale niestety pokrój ma tragiczny - jeśli go nie poprawię to powędruje za siatkę .

ewelaa74 napisał(a)
Hej,
jakoś szczególnie dbasz o powojniki?
Świetnie kondycyjnie wyglądają.
Coraz ładniej w Twoim ogrodzie

Niestety nie wszystkie się idealnie prezentują , generalnie najważniejsze jest dobre posadzenie - ostatnio wszystkie rośliny sadzę w siatce na krety bo szczególnie (ale nie tylko) powojniki były podkopywane przez nornice lub krety i mi wysychały.

Zdjęcia dla Gosi, tu od strony południowej.

Z boku.

Od północy - gdyby nie było maty to na całej wysokości by przełaziły.

To Viola tak szaleje - jedna sztuka.
bartek_luberda 22:47, 14 cze 2016

Mąż robił u kogoś remont starej chałupy i w krzakach stała ławeczka Właściciel chciał ją spalić A powojniczki cudne Mój powojnik rośnie kwitnie i robi się suchy zamierają mu całe pędy Co może być przyczyną ?
jolanka 23:21, 14 cze 2016

Przełażące powojniki to jest to
Krzewów owocowych na razie nie mam a szkoda Fajnie jest łazic po ogrodzie i skubać
Gocha 14:17, 15 cze 2016

Dziękuję Kasiu za zdjęcia Violi. Ona ma piękny kolor, cieszę się że ją mam. Owocki w ogrodzie do poskubania - to jest to