Ja to u nich jeszcze nie byłam ale w necie nieźle sobie z szukaniem radzę .
Kofam błękit i taki miał być ogród plus fiolet i biały ale jak widać konsekwencja w ogrodzie mi umyka Wietlicę już drugi raz kupowałam , pierwszym razem kłącze i gipsówka z niego wyszła.
Dzięki Kasiu! No ja w stronę kolekcjonowania podążam, nie potrafię się oprzeć i tak zbieram wszelkie roślinki ale dobrze mi z tym . To wszystko maleńkie jeszcze, mam ledwo kilka większych roślin a taki busz jak u Ciebie mi się marzy.
On dopiero zaczyna jeszcze ma taki ala pióropusz wystawić, posadziłam kilka różnych odmian obok siebie i obserwuję które mi do gustu przypadną - niektóre już przekwitły inne zaczynają, długość kwitnienia też różna.
Kasiu, same perełki w ogrodzie pwojniki masz piękne ja walczę z upinaniem moich, może za 2 lata też juz coś pokażą, stare na razie tylko dominuję
jasminowiec pełny zachwycający
Będą i owocki, porzeczki już nie pierwszy raz ale tak na jabłka liczyłam a widzą że parch już jest i nie wiem czy będzie co zjeść .
Nie mogę się powstrzymać, zawsze mnie wszelkie dziwadła korcą żeby kupić . Ja też powojniki upinam ale im starsze tym mniej - to aż dziwne że nie odwrotnie - pokażą one z czasem nabierają mocy. Jaśminowiec ma cudne kwiaty i przepięknie pachnie ale niestety pokrój ma tragiczny - jeśli go nie poprawię to powędruje za siatkę .
Niestety nie wszystkie się idealnie prezentują , generalnie najważniejsze jest dobre posadzenie - ostatnio wszystkie rośliny sadzę w siatce na krety bo szczególnie (ale nie tylko) powojniki były podkopywane przez nornice lub krety i mi wysychały.
Zdjęcia dla Gosi, tu od strony południowej.
Z boku.
Od północy - gdyby nie było maty to na całej wysokości by przełaziły.
To Viola tak szaleje - jedna sztuka.
Mąż robił u kogoś remont starej chałupy i w krzakach stała ławeczka Właściciel chciał ją spalić A powojniczki cudne Mój powojnik rośnie kwitnie i robi się suchy zamierają mu całe pędy Co może być przyczyną ?