Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » To tu- to tam- łopatkę mam !

To tu- to tam- łopatkę mam !

Makusia 22:30, 24 cze 2016

H Aniu (przy tym nazewnictwie Twoim-moim zawsze będziesz wiedziała, ze chodzi o Ciebie ) pysznie wyglądają te poziomeczki i bardzom rada obeżreć się nimi- dziekuję!!

U Ciebie niemal codziennie nowe zdjęcia- czekam wieczora żeby podejrzeć, a jak mam czas to wpadam w ciągu dnia.

Kurcze zauraczają (chyba nie ma takiego słowa) róże w połączeniu z lawendą. Połączenie jak pomidor z bazylią czy mała czarna ze szpilkami- no super to wygląda!
Gruszka_na_w... 22:50, 24 cze 2016

Zawsze miałam dylemat: szpilki czy trampki Teraz obstawiam trampki. Nic nie muszę, wszystko mogę? Komfort?
Tylko słabość do Audrey Hepburn mi pozostała.

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Makusia 23:02, 24 cze 2016

Trampki świetna rzecz- jak nie muszę w szpilkach, to wybieram trampki.
Nad słabościami nie dyskutujmy, bo to "śliski" temat
Się można dopiero zaskoczyć
Gruszka_na_w... 15:09, 25 cze 2016

Kolejny dzień skwaru. Dobrze, że coś tam powiewa. Trzeba było umyć roślinki z betonu, bo sąsiad robił podwaliny pod swój mur oporowy i nie przyszło mu do głowy, że trzeba by zabezpieczyć czyjeś mienie. Zabetonowane dalie, funkie, róże, hortensje i maliny jakoś nie są moim marzeniem. ehh, życie...

Zakwitły kolejne lilie, tym razem się wpasowały- mają mocno bordowy kolorek. Chociaż te wściekle pomarańczowe też jakoś coraz mniej drażnią oko.

Ależ dostojnie wygląda kwiat edenki Zaczyna się kwitnienie The Fairy i Lovely Fairy.

Wciąż nie wiem, czy ta róża to niebieska rapsodia? Ciekawa jestem, czy docelowo będzie miała większe kwiaty?

Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 15:20, 25 cze 2016

Przyrastają miskanty po zachodniej stronie tarasu. między nimi wsadziłam lilie i werbenę. Ciekawe, jaki będzie efekt końcowy.

Zakwitły pierwsze rudbekie. Znak, że w ogrodzie rozpoczęło się lato.

Wendy79 19:52, 25 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Kolejny dzień skwaru. Dobrze, że coś tam powiewa. Trzeba było umyć roślinki z betonu, bo sąsiad robił podwaliny pod swój mur oporowy i nie przyszło mu do głowy, że trzeba by zabezpieczyć czyjeś mienie. Zabetonowane dalie, funkie, róże, hortensje i maliny jakoś nie są moim marzeniem. ehh, życie...

O chamstwo po prostu
Gruszka_na_w... 20:23, 25 cze 2016

Ja to nazywam zawłaszczaniem świata. Przez większą część pięknej czerwcowej nocy musiałam wysłuchiwać pijackiego bełkotu rozochoconych rodzin z sąsiedztwa. Między nimi biegały 2-3 letnie dzieci na zmianę krzycząc i płacząc. Czyjeś prawo do ciszy? Słuchania dźwięków natury? Mają je w głębokim poważaniu. Oni mają ten trawnik z tujami na własność. I mogą wszystko?
Równie dobrze mogłam kupić mieszkanie nad całonocnym sklepem monopolowym.
Gosiek33 20:40, 25 cze 2016

pięknie kwitną Ci roślinki - u mnie zastój
Wendy79 22:34, 25 cze 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ja to nazywam zawłaszczaniem świata. Przez większą część pięknej czerwcowej nocy musiałam wysłuchiwać pijackiego bełkotu rozochoconych rodzin z sąsiedztwa. Między nimi biegały 2-3 letnie dzieci na zmianę krzycząc i płacząc. Czyjeś prawo do ciszy? Słuchania dźwięków natury? Mają je w głębokim poważaniu. Oni mają ten trawnik z tujami na własność. I mogą wszystko?
Równie dobrze mogłam kupić mieszkanie nad całonocnym sklepem monopolowym.

Cóż znam ten ból. Z poprzedniego mieszkania właśnie dlatego "uciekłam", byłam już kłębkiem nerwów, nie spałam po nocach tygodniami. Dlatego teraz jestem "wyczulona" i z drżeniem serca myślę o tym, kim okażą się moi sąsiedzi. Bardzo sobie cenię spokój i ciszę. Znając siebie, może to nie być moje ostateczne miejsce zamieszkania
Gruszka_na_w... 22:57, 25 cze 2016

To bardzo ludzkie cenić sobie spokój, ciszę i piękne okoliczności przyrody. Pozostaje pytanie: Co chcą zakrzyczeć ci drudzy? albo: O czym chcą poinformować innych?
Wziąłem kredyt i jestem Pan na włościach?

Nie mam już czasu na kolejne przeprowadzki. Trzeba więc będzie przypominać o swoim prawie do spokoju.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies