To kalina angielska. Ona zawsze kwitnie pierwsza. Te japońskie i koralowa Rozeum dopiero się zbierają.
W poniedziałek ma przechodzić kolejny deszczowy front. Życzę, żeby dłużej się zatrzymał nad Twoim ogrodem.
To chyba zależy od odmiany. Moja to obiela The Bridge. Ma taki kaskadowy pokrój. Główne gałęzie nie są zbyt sztywne i bez podpory (murku czy słupka jak u mnie) może się nieco pokładać. Wpisz sobie w google obiela the bridge, to zobaczysz więcej zdjęć.
Pooglądałam, niezwykle dekoracyjna. Czytam, że nie lubi gleb zasadowych, a u mnie głównie takie. Ech …
Muszę chyba dokładniej posprawdzać gdzie jaki mam odczyn.
Ależ dekoracyjna ta obiela! Normalnie bukiet!
Szkoda, że ona taka płacząca, to najmniej lubiany przeze mnie pokrój. Muszę poczytać czy występuje w innych formach.
Dziękuję za zdjęcia ❤️
Haniu, obiela bardzo ładna Fajnie wygląda, tak w pionie U na trochę padało w tygodniu, nie jest za mokro, ale przynajmniej mam wodę w beczkach, bo puste już były. Jutro ma być deszczowy dzień. Miłej niedzieli