Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Miejski ogród w wersji mini

Miejski ogród w wersji mini

kaz742011 22:35, 03 lip 2017

MonikA napisał(a)
U mnie dużo mniej piachu na oknach, kurz to pyłki z roślin, idealnie nie będzie niestety, ale jak trawy u mnie nie było to piasek na oknach miałam.

Też mam. W tym tygodniu będzie mycie i okaże się czy trawa pomogła i mniej się kurzy.
kaz742011 22:47, 03 lip 2017

Makusia napisał(a)
Kasiu trawka pięknie się zieleni i daje super efekt. Ptasie łapki u mnie też słabo bardzo rosną, a spójrz u Iwonki z Od nowa na przekór...nie wiem czym ona je dokarmia, ale rosną jak na drożdżach

A co do kurzu...moje okna zdecydowanie przyciągają kurz - wiecznie brudne

Zaglądnę do tego wątku. U mnie nie są bardzo złe, ale trochę podeschnięte. Cały czas w głowie mam pewną realizację Danusi. Łapki nie dadzą mi tego efektu. A ponieważ trafiły do mnie przez pomyłkę w szkółce to trafią na inną rabatę.
Basilikum 06:38, 04 lip 2017

kaz742011 napisał(a)

I to wszystko dzięki Ogrodowisku

o tak tak swieta racja

u mnie sie kurzy z pieca i starych belek. Mieszkam w drewnianym domu opalanym drewnem.
mrokasia 08:14, 04 lip 2017

kaz742011 napisał(a)

Też mam. W tym tygodniu będzie mycie i okaże się czy trawa pomogła i mniej się kurzy.

Też mam okna do mycia . U mnie się też strasznie kurzy a dodatkowo koty wnoszą piach na parapety więc jak pada to wszystko mam na szybach...
patrycja 13:21, 04 lip 2017

kaz742011 napisał(a)

Ja jeszcze na drogę mogę brud zwalić, bo asfaltu nie mamy i długo mieć nie będziemy.

To współczuję
Też długo asfaltu nie mieliśmy.
Jak ktoś przejechał szybko samochodem to było kurzu..... aż strach.A jak wiatr zawiał na naszą stronę to cholery było można dostać.
kaz742011 21:18, 04 lip 2017

mrokasia napisał(a)

Też mam okna do mycia . U mnie się też strasznie kurzy a dodatkowo koty wnoszą piach na parapety więc jak pada to wszystko mam na szybach...

Nawet mi nie mów o kotach. Wszystkie parapety mam uwalone choć kota nie posiadam. Za to sąsiedzkie uwielbiają u mnie siedzieć.
kaz742011 21:22, 04 lip 2017

patrycja napisał(a)

To współczuję
Też długo asfaltu nie mieliśmy.
Jak ktoś przejechał szybko samochodem to było kurzu..... aż strach.A jak wiatr zawiał na naszą stronę to cholery było można dostać.

Wiem coś o tym. Mam to na co dzień. Dlatego pierwsze co robiłam na działce po postawieniu ogrodzenia to posadzenie tuji od strony drogi.Teraz tylko czekać aż urosną .
paulina_ns 21:28, 04 lip 2017

Kasia z trawniczkiem super ale moja uwagę zwrócił Twój piesiol jaki cudny, biały, czy to maltanczyk?
kaz742011 21:56, 04 lip 2017

paulina_ns napisał(a)
Kasia z trawniczkiem super ale moja uwagę zwrócił Twój piesiol jaki cudny, biały, czy to maltanczyk?

Tak to maltańczyk . Prawie zawsze jak coś w ogrodzie robię to mi towarzyszy . Dzisiaj ja pracowałam a Julka odpoczywała .

mrokasia 22:25, 04 lip 2017

Na takiej trawce to sama bym poodpoczywała