Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 17:54, 12 lip 2016

Czyli co roku płachta. Ale lepiej niż oprysk. Większe szanse.
KasiaWB 22:04, 12 lip 2016

cześć Aniu
dziękuję za instrukcję w wątku o podpisie - bardzo pomocna, bo już zapomniałam jak to się robi
Posiedziałam trochę u Ciebie w wątku widzę, że różyczka i zakupy panują odmiany róż masz bardzo ładne
fajnie działacie, eMa masz zdolnego potrafi różne rzeczy zrobić to dobrze

Pozdrawiam serdecznie
tulucy 22:46, 12 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Czyli co roku płachta. Ale lepiej niż oprysk. Większe szanse.

I zdrowiej jakby nie było...
elka_ 00:33, 13 lip 2016

Podobno są jakieś wczesne odmiany czereśni, których muchówka nie zdąży zaatakować, ale myślę, że bez oprysku, i to w odpowiednim czasie, nie obejdzie się.
Pluszakowa 06:20, 13 lip 2016

elka_ napisał(a)
Podobno są jakieś wczesne odmiany czereśni, których muchówka nie zdąży zaatakować, ale myślę, że bez oprysku, i to w odpowiednim czasie, nie obejdzie się.
potwierdzam wczesne odmiany mogę polecić. U nas jak wszystko nn ale wczesna odmiana ma duże ładne i zdrowe owoce a nowe drzewko późniejsze owoce żółto czerwone nn robaki plus plamy (może było już bardziej wilgotno)w efekcie z tego drugiego drzewa używały wszystkie stworzenia świata bardziej niż my.

Tak w temacie czereśni zapytałam możecie polecić jakąś odmianę ale żeby można posadzić jedno drzewo, bo dwóch raczej nie upchnę.a czereśnie są moje ulubione
Filemon24 07:23, 13 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Gdzie zamawiałaś? Są jeszcze dostępne?

A jak twoje bylinowe? Dostałaś? Pokaż.

Artemisy mają jeszcze w rosarium ( wklejałaś z ich strony ostatnio zdjęcia róż) ciesze się, że udało mi się zamówić te róże jamesy galway zamówiłam w dużych doniczkach i ponoć są to już spore okazy - bardzo jestem ich ciekawa
Chodzi ci o jeżówki z bylinowego raju?
Kasya 07:34, 13 lip 2016

Konieczność opryskiwania owocowych jakoś mnie nie zachwyca
Zakupilam ostatnio karlową czeresnię Regina, trzeba będzie pryskac ?
A pierwszą, jeszcze zieloną sliwke wyrzucilam bo miała czarne plamki pod skórką i wyciekal z niej sok
tulucy 08:09, 13 lip 2016

Ja się śliw pozbywam... czy stare drzewo, czy nowsze, żadnego owocu nie ma, wszystko spada, a tylko mszyca masakryczna, gigantyczna, wszystko pod drzewami na czarno oblepione od tego... takie lepkie. I to różne śliwy, ulena, węgierka, renkloda...
ziele 09:02, 13 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
potwierdzam wczesne odmiany mogę polecić. U nas jak wszystko nn ale wczesna odmiana ma duże ładne i zdrowe owoce a nowe drzewko późniejsze owoce żółto czerwone nn robaki plus plamy (może było już bardziej wilgotno)w efekcie z tego drugiego drzewa używały wszystkie stworzenia świata bardziej niż my.

Tak w temacie czereśni zapytałam możecie polecić jakąś odmianę ale żeby można posadzić jedno drzewo, bo dwóch raczej nie upchnę.a czereśnie są moje ulubione

Poczytaj o czereśni Lapins - samopylna i na podkładce rośnie nieduża ale ma nieco większe wymagania co do ziemi.
Sylvana 13:21, 13 lip 2016

A miałam chęć na czereśnię....ale mnie wyleczyłyście.
Robali się brzydzę, a sadzić chciałam żeby mieć ekologiczne nie pryskane....a widzę, że się nie da.

Moja śliwka na razie ugina się od owoców, część spada...nie wiem czemu...ale może w tym roku się załapię na kilka, bo kosy chodzą po trawie z pełnymi dziobami glizd i nie patrzą na śliwki

Różanka Cię w końcu dopadła...hi hi...ja się jeszcze trzymam