Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 20:24, 23 sty 2017

Katkak napisał(a)
No proszę, szykują się wysiewy, a ja jeszcze ani jednej paczuszki nasionek nie kupiłam .

A no szykują się Kasiu. Jeszcze dwa miesiące i mogę sobie wysiewać
Makao_J 20:26, 23 sty 2017

AngelikaX napisał(a)
Lista już zamknięta? Czytam nazwy odmian - iście wakacyjnie mi się kojarzy zwłaszcza fasolka

Lista nasion raczej zamknięta. Miał być jeszcze bób ale nie będzie na pewno miejsca.
Pachnący groszek zawsze chciałam mieć. Mam nadzieję że ładnie mi urośnie.
Kasiek 21:27, 23 sty 2017

Ladna lista
amelia_b 23:23, 23 sty 2017

A ja się ciągle rozglądam za nasionkami internetowo i czekam co wystawią nasze rodzime sklepiki, ale to jeszcze z miesiąc przyjdzie czekać miałam jarmuż w zeszłym roku, nawet go nie sprobowałam bo mi małżonek go wyrwał i wywalił, sam się wzioł za ogród jesienią i nie wiedział co to, zresztą pora też mi załatwił
MirellaB 06:00, 24 sty 2017

Podziwiam Cię za tą chęć wysiewów i jestem ciekawa efektów.
Wiesz, że ja nic nie wysiewam, ale mój synuś już sporo nasion kupił

Edit. Kiedy powiesisz zimowy wianek?
Makao_J 07:16, 24 sty 2017

Kasiek napisał(a)
Ladna lista

Mam jeszcze jedną listę ale taką ogrodową nie warzywną
Makao_J 07:19, 24 sty 2017

amelia_b napisał(a)
A ja się ciągle rozglądam za nasionkami internetowo i czekam co wystawią nasze rodzime sklepiki, ale to jeszcze z miesiąc przyjdzie czekać miałam jarmuż w zeszłym roku, nawet go nie sprobowałam bo mi małżonek go wyrwał i wywalił, sam się wzioł za ogród jesienią i nie wiedział co to, zresztą pora też mi załatwił

No nasz sklepik miał dostawę w ubiegłym tygodniu więc wybór nasion na razie jest spory. Dokupię jeszcze więcej rzodkiewki bo jedna paczka to za mało.

Jarmuż będzie pierwszy raz. Nie wiem czy nam będzie smakował i co z niego zrobię ale spróbować można.

Ps. Twój eM to niezły zawodnik. Następnym razem uprzedź go co i gdzie sadzisz to będzie uważał
Makao_J 07:22, 24 sty 2017

MirellaB napisał(a)
Podziwiam Cię za tą chęć wysiewów i jestem ciekawa efektów.
Wiesz, że ja nic nie wysiewam, ale mój synuś już sporo nasion kupił

Edit. Kiedy powiesisz zimowy wianek?

Tak wiem że nie siejesz w tym roku. Szkoda ale rozumiem. Ja wysiewam tylko warzywniak tzn. pomidory. Reszta raczej od razu do gruntu.

Wianek powinien już wisieć. Może w tym tygodniu to uczynię
08:02, 24 sty 2017
konstrukcje pokażesz?
BasiaLT 08:48, 24 sty 2017

Makao_J napisał(a)

No nasz sklepik miał dostawę w ubiegłym tygodniu więc wybór nasion na razie jest spory. Dokupię jeszcze więcej rzodkiewki bo jedna paczka to za mało.
Jarmuż będzie pierwszy raz. Nie wiem czy nam będzie smakował i co z niego zrobię ale spróbować można.

Aniu jarmuż można potraktować jak szpinak i dodawać do sałatek, można robić z niego chipsy z piekarnika. Mi najbardziej smakuje tzw. sok Shreka czyli duża garść jarmużu, banan, jabłko, pomarańcz lub inne owoce i to się wszystko razem miksuje. Dodaję jeszcze szklankę wody bo wychodzi gęste. W smaku super i bardzo zdrowe.