Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 22:34, 31 sty 2017

Kasya napisał(a)

ciesz sie ze dziki nie biegaja tak jak u mnie

Pewnie że się cieszę. Wolę swoje zające
BasiaLT 10:37, 01 lut 2017

Przed zrobieniem ogrodzenia u mnie n stałe stacjonowały sarny i dziki. Teraz też podchodzą do ogrodzenia bo idą do rowu obok pić wodę. Zajęcy nie widziałam już kilka lat, bażantów nigdy. Za to wiosną słychać jak żurawie drą dzioby.
olga80 11:19, 01 lut 2017

Wianek super bardzo mi się podoba.Zwierzyny u nas też sporo, bażanty, sarny,zające
Ostatnio jechałam z młodym samochodem i zająć sobie po polu kicał a on do mnie,że chyba już zbliżają się święta i prezenty bo zające już chodzą
Makao_J 11:25, 01 lut 2017

BasiaLT napisał(a)
Przed zrobieniem ogrodzenia u mnie n stałe stacjonowały sarny i dziki. Teraz też podchodzą do ogrodzenia bo idą do rowu obok pić wodę. Zajęcy nie widziałam już kilka lat, bażantów nigdy. Za to wiosną słychać jak żurawie drą dzioby.

Och żurawie... piękne dźwięki...rozmarzyłam się..
Makao_J 11:29, 01 lut 2017

olga80 napisał(a)
Wianek super bardzo mi się podoba.Zwierzyny u nas też sporo, bażanty, sarny,zające
Ostatnio jechałam z młodym samochodem i zająć sobie po polu kicał a on do mnie,że chyba już zbliżają się święta i prezenty bo zające już chodzą

Słodzik.

Ja się cieszę że jakieś dzikie zwierzęta u siebie widuję. Dlaczego?? Bo mieszkam w mieście...obok są tory i stacja kolejowa. To niesamowite uczucie. Nie dziwiłabym się gdybym mieszkała pod lasem.
AgataP 13:23, 01 lut 2017

Ania ja mieszkam rzut beretem od granicy z miastem, do autostrady to mogłabym niemal pieszo dojść jak bym się uparła, oficjalnie jednak mieszkam na wsi.
I niby miasto za płotem, a sarny stadami łażą pod płotem, bażanty przy drodze spacerują mając w nosie samochody , zające to migają szybko że mało je co widać i na szczęście nie ma już tak dużo dzików jak kiedyś. Ptaszarnia bogata, u mnie nawet parkuje czasem myszołów na kasztanowcu, na drugim gołąb grzywacz ma gniazdo,a jak przyjdzie wiosna to normalnie ruch w towarzystwie niezły...dla dzieciaków super, bo przynajmniej sarnę od jelonka odróżnią
AniMa 13:35, 01 lut 2017

Mam podobnie: bażanty na stale rezydują w trawach naprzeciwko mojego domu, sarna paraduje wzdłuż drogi i czasami pasie się u sąsiada w sadzie- dobrze, że juz nie na moich choinkach...a lis to dzisiaj rano stanął na środku zasypanej śniegiem drogi(drogowcy zaspali) i zastanawiał się czy mnie przepuścić....
Ptaszki tylko do 3 wystawionych karmników nie chcą przylecieć....
ogrodula 14:03, 01 lut 2017

Dzięki za podpowiedż w sprawie podpisu
Makao_J 14:31, 01 lut 2017

Dla dzieciaków takie zwierzęta to atrakcja. Nawet ogrodowe robale poznają. W ubiegłym sezonie poznały świerszcza polnego. Szczerze mówiąc to po tylu latach ja też wiedziałam się jak świerszcz wygląda. Do tej pory myślałam że te małe skaczące koniki to świerszcze a tu klops. Człowiek do śmierci się uczy
Napia 17:12, 01 lut 2017

Nie wiem, czy tylko mi się tak wydaje, że dzikie zwierzęta oswoiły się z człowiekiem i podchodzą pod domy. U nas też pełno saren, dzików, podobno pojawiły się także wilki.
Pomponikowy wianek super