Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

MirellaB 19:12, 01 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Zimowy wianek w końcu powieszony.

Super - brawo Ty
Podziwiam za ręcznie wykonane pompony.
A ja druty i szydełko chcę kupić, bo poczułam potrzebę dziergania
ElzbietaFranka 20:18, 01 lut 2017

Ania ja tez myslała, ze te skaczace koniki zielone, te wieksze to swierszcze, wiec nie jestes osamotniona. Dopiero znajomy przyjechal na działke i zauwaźyl w trawie duzo malych dziurek, mowi ale tu swierszczy, jakich swierszczy i pokazuje czarne robaczki. Zaczeli sie wszyscy ze mnie smic jak im powiedzialam, ze dla mnie swierszcze to zielone koniki.
Zima ma byc zima. Jaka bedzie wiosna, lato i jesien to za rok bedziemy juz wiedziec. Oby bylo cieplo.

Ulka, Ania to specjalistka w udzielaniu pomocy.

Jeszcze jedno ja rok do roku mam przekopana droge przez dziki i co roku rownam i sieje trawe.
Glos zurawi to klangor.
Makao_J 21:55, 01 lut 2017

Napia napisał(a)
Nie wiem, czy tylko mi się tak wydaje, że dzikie zwierzęta oswoiły się z człowiekiem i podchodzą pod domy. U nas też pełno saren, dzików, podobno pojawiły się także wilki.
Pomponikowy wianek super

Bardzo możliwe że się oswajają. Miasta się powiększają więc to ludzie wchodzą na ich teren. Dziś widziałam parkę bażantów na sąsiednim polu. No nie mogłam się napatrzeć. Fotek nie zrobiłam bo mój obiektyw nie zbliża aż tak bardzo.

Za wianek dziękuję
Makao_J 21:59, 01 lut 2017

MirellaB napisał(a)

Super - brawo Ty
Podziwiam za ręcznie wykonane pompony.
A ja druty i szydełko chcę kupić, bo poczułam potrzebę dziergania

hahaha no uśmiałam się do łez. Mirella zaskakujesz mnie. Dziergać Ci się zachciało? Ja nie mam cierpliwości i jak siedzę dłuższy czas na tyłku to krzesło mnie w niego gryzie. Nawet zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską bo coś mi się opuszcza tu i ówdzie

Ale czekam na Twoje prace bo po sukcesie z wiankami na pewno wydziergasz coś super
Makao_J 22:00, 01 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ania ja tez myslała, ze te skaczace koniki zielone, te wieksze to swierszcze, wiec nie jestes osamotniona. Dopiero znajomy przyjechal na działke i zauwaźyl w trawie duzo malych dziurek, mowi ale tu swierszczy, jakich swierszczy i pokazuje czarne robaczki. Zaczeli sie wszyscy ze mnie smic jak im powiedzialam, ze dla mnie swierszcze to zielone koniki.
Zima ma byc zima. Jaka bedzie wiosna, lato i jesien to za rok bedziemy juz wiedziec. Oby bylo cieplo.

Ulka, Ania to specjalistka w udzielaniu pomocy.

Jeszcze jedno ja rok do roku mam przekopana droge przez dziki i co roku rownam i sieje trawe.
Glos zurawi to klangor.

To zielone skaczące to wiedziałam że konik polny ale są jeszcze takie małe brązowe i to myślałam że świerszcz. Wstyd, oj wstyd. I my takie ogrodniczki

ElzbietaFranka 23:01, 01 lut 2017

Ania przez Mławę to do Gdańska parę razy jechałam.Za komuny zawsze pod sklepem w kolejce "Mława przyjechała" chodzi o wędliny.
U nas też jest śnieg, ale zlodowaciały, w dzień w słońcu nawet 15 stopni na plusie grzeje po nogach, a teraz 7 na minusie.
Mam znajomych w Bieszczadach tam dopiero zima. Chodzą w tunelach śniegowych.

Przed twoim ostatnim wpisem na moim wątku wpisała się Gonia "Kwiaty we włosach" tyle zdjęć mi wgrała bardzo fajnych, ale widać, że jej się też kićka jak i mnie kiedyś.
Już jej odpisałam, że musi u siebie wstawiać bo będzie na szarym ogonie.
Kasya 23:02, 01 lut 2017

Aniu, te panele scienne, o ktore wczesniej pytalam to jaka maja grubosc ? pamietasz ?
Makao_J 23:22, 01 lut 2017

Kasya napisał(a)
Aniu, te panele scienne, o ktore wczesniej pytalam to jaka maja grubosc ? pamietasz ?

Od 10 do 15 mm. Cienkie są. Musieliśmy się bardzo delikatnie z nimi obchodzić bo trzeszczały strasznie jak się źle podniosło.
Makao_J 23:24, 01 lut 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ania przez Mławę to do Gdańska parę razy jechałam.Za komuny zawsze pod sklepem w kolejce "Mława przyjechała" chodzi o wędliny.
U nas też jest śnieg, ale zlodowaciały, w dzień w słońcu nawet 15 stopni na plusie grzeje po nogach, a teraz 7 na minusie.
Mam znajomych w Bieszczadach tam dopiero zima. Chodzą w tunelach śniegowych.

Przed twoim ostatnim wpisem na moim wątku wpisała się Gonia "Kwiaty we włosach" tyle zdjęć mi wgrała bardzo fajnych, ale widać, że jej się też kićka jak i mnie kiedyś.
Już jej odpisałam, że musi u siebie wstawiać bo będzie na szarym ogonie.

Sklepu takiego nie pamiętam. Pewnie za mała byłam i mam mnie nie brała ze sobą.
Mama mówiła że zawsze najstarszą z nas brał bo bez kolejki mogła czasem wejść.

To Ty masz ciepełko w dzień. Fajnie.
Kasya 23:43, 01 lut 2017

Makao_J napisał(a)

Od 10 do 15 mm. Cienkie są. Musieliśmy się bardzo delikatnie z nimi obchodzić bo trzeszczały strasznie jak się źle podniosło.

No to rzeczywiście cieniutkie
A wianek prawdziwie zimowy fajny