Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 21:48, 16 mar 2017

anna_t napisał(a)
zobacz sobie jeszcze róże sobieszek. kupowałam u nich pastelle i pomponelle

Dzięki
Już przeglądam
Makao_J 22:03, 16 mar 2017

Anda napisał(a)
Aniu, piękne sadzonki dostałaś. Wszystkie róże pięknie rozkrzewione, mocne sadzonki Pamiętaj, aby miejsce szczepienia było 5 cm pod ziemią. Jesli masz glinę, to daj do dołka, tak w górnej połowie, wymieszaną razem z ziemią dla róż i kompostem mączkę bazaltową i troszkę, nie za dużo, wiórków rogowych. W pierwszym roku róż nie powinno się nawozić. Najpierw powinny zbudować mocne korzenie. Kwitnienie w tym roku nie musi być obfite.

Ewcia, kurcze kompostu nie mam więc dam granulowany obornik (pewnie krowi), ziemię do róż spróbuję kupić. Zobaczę co dostanę u nas w CO.
Nie wiem co to są wióry rogowe.

Nie mogę doczekać się przyszłego roku. W tym roku powinnam cieszyć się widokiem róż sadzonych w zeszłym sezonie więc to wynagrodzi mi mniejsze kwitnienie tych świeżych.
BasiaLT 07:42, 17 mar 2017

Ależ się będzie u ciebie działo w sobotę że ho ho .. koniecznie zamów pogodę żeby ci się przyjemnie sadziło
Anda 08:06, 17 mar 2017

Aniu, wiórki rogowe albo mączka rogowa. Były u Was podobno ostatnio w L. Wiórki się wolniej rozkładają i starczją na dłużej, mączka się szybciej rozkłada. Jak nie masz, to może da się gdzieś chociaż tego kompostu albo humus kupić A jeśli nie, to zmieszaj ziemię do róż z ziemią rodzimą wykopaną z przygotowanego dołka i dodaj mączkę bazaltową
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
AniMa 08:10, 17 mar 2017

Aniu, widzę, że i u Ciebie zakupki radosne
Priv
abiko 09:03, 17 mar 2017

Ania róże bardzo ładne, mi wszystkie od nich się przyjmują. O tej porze zawsze tak wysyłają, instrukcja to standard

Przyjmą się, posadź jak piszę Ewa
tulucy 12:25, 17 mar 2017

Ja wczoraj kupiłam w L. wiórki rogowe.
Dominika11 12:26, 17 mar 2017

zakupy super
kasja83 07:26, 18 mar 2017

Ania dorodne sadzonki.Pięknie będzie.Jak tak patrzę na Wasze zakupy to mam wrażenie, że trochę jestem w tyle.
Iwk4 07:51, 18 mar 2017

Będzie sz dziś Aniu sadzić różyczki? Ładną masz pogodę?
U mnie pada...