Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 14:54, 23 sie 2017

Urszulla napisał(a)

Na tę małą rabate bo tam ich brakuje.

No i już słyszę głosik nie nie nie bo za dużo jednolitego

Owsa trzeba by dokupić bo wtedy miałabym przerwy między lawendami a owsa za mało mam.

A małe Little Lime na tą małą rabatę też nie pasują? Ma sporo hortensji i może powinnam nawiązać na tej małej rabacie do tego że hortensje są też po prawej stronie tej całej części (Vanilki) i po lewej też (Strong Anabelle).

Makao_J 14:56, 23 sie 2017

Urszulla napisał(a)
Prześlę Ci może w weekend ciętego derenia. U Ciebie dużo kulek to by pasowało.a jak sąsiad ma tuje to spoko urosną.

Koniecznie pokaż tego ciętego. Ciekawa jestem.
Makao_J 14:59, 23 sie 2017

ren133 napisał(a)

Mi też ja to bym ich tam nawet dosadziła bo fajną plamę dają

Rozjaśniają to miejsce bo sporo cienia tam jest od blaszaka a poza tym stanowią kontrast dla rosnących naprzeciw 3 wielkich pęcherznic Diabolo.

Stąd czerwone akcenty w postaci berberysów i rozchodników na tej rabacie co mam teraz problem
Urszulla 15:20, 23 sie 2017

To w takim razie 3 little bobo i nic wiecej. Jedna na środku i dwie po bokach wiśni. A te b ukszpany za wiśnią i Beathels wzdłuż ścieżki. Tak chcesz?
16:25, 23 sie 2017
widze że mocna grupa ci pomaga super ...nie ogarniam aktualnie szczegółów ale mysle ze warto Ulci posłuchac bo fajne szkice wstawiła
Makao_J 16:27, 23 sie 2017

No może?
Ula z Tobie nie bardzo się to widzi? Idę zobaczyć jakie masz upodobania do Ciebie
Makao_J 16:42, 23 sie 2017

eee_taam napisał(a)
widze że mocna grupa ci pomaga super ...nie ogarniam aktualnie szczegółów ale mysle ze warto Ulci posłuchac bo fajne szkice wstawiła

Słucham uważnie każdego kto się wypowiada. Ja to wszystko skrzętnie notuję w głowie i analizuję

Ogarnę to w końcu tylko potrzebuję olśnienia.
Miałam dziś jechać do Pęchcina bo tam teraz hortensje kwitną w ogrodzie wystawowym to może coś bym wyłapała ale już 3 ulewy przeszły i wyjazd przełożony na jutro.

Więc czekam jeszcze z pracą aż będę wszystkiego pewna.

Choć przerzucenie Vanilek na lewą stronę świerka coraz bardziej do mnie przemawia

Urszulla 16:44, 23 sie 2017

Makao_J napisał(a)
No może?
Ula z Tobie nie bardzo się to widzi? Idę zobaczyć jakie masz upodobania do Ciebie

Ja uwielbiam hortensje i Bobo może być sama bym ją chciała

a mój ogród jest zupełnie inny, trudno porównywać. Ważne jest żeby Tobie się podobało to co robisz i żebyś się w ogrodzie dobrze czuła przez 12 m-cy w roku jak lubisz lawendę i owies to je sadź i nie patrz na innych. Jak Cię coś zdenerwuje to wyrzucisz jak Ania Mała Mi

Lubię zmieniać i ustawiać bo to jak hobby odskocznia od innych spraw. nie mam nic od linijki. Za to lubię jednolite duże plamy roślin.
Urszulla 16:48, 23 sie 2017

Ja bym świerka przesunęła na prawo a wtedy hortensje trzy do jednej dużej dziury i byłaby fajna kępa. Ale czy ktoś pomoże z drzewem?
Iwk4 16:50, 23 sie 2017

Czytam uważnie.
wydaje mi się, ze bobo na małej rabacie, to za dużo. Blisko juz masz dwie odmiany. Natomiast jestem za dolozeniem van olej po drugiej stronie świerka, jak piszesz.