Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

16:53, 23 sie 2017
Urszulla napisał(a)
Ja bym świerka przesunęła na prawo a wtedy hortensje trzy do jednej dużej dziury i byłaby fajna kępa. Ale czy ktoś pomoże z drzewem?

z planowania rabat jest kiepska rok temu sadziłam frontowa rozanke ...planowana z dziewczynami na forum ...i teraz jesienia bede reorganizowac ja ...bo sie nie sprawdza tak jakbym chciała czy nowy pomysł sie sprawdzi ? tez nie wiem ...tak wiec u mnie przesadzanki w ciagłym uzyciu ...chwilowo końca nie widzę
mrokasia 16:55, 23 sie 2017

Ojojoj, ale dylematy... Nie umiem niestety doradzić, ale ciekawa jestem co wymyślisz .
Też chętnie zobaczę ciętego derenia. Moje cięłam tylko raz wiosną i wyrosły jak głupie. Przycięłabym ale teraz już chyba za późno... W przyszłym roku czeka je dwukrotne cięcie .
Makao_J 16:57, 23 sie 2017

Urszulla napisał(a)
Ja bym świerka przesunęła na prawo a wtedy hortensje trzy do jednej dużej dziury i byłaby fajna kępa. Ale czy ktoś pomoże z drzewem?

Świerka raczej nie ruszę. Za duże ryzyko. Rośnie tam 3 lata i nie choruje - tfu, tfu. Jakby po przesadzeniu zaczął chorować to eM by mnie zliczował Broni każdego dużego drzewa w naszym ogrodzie
Makao_J 17:02, 23 sie 2017

Iwk4 napisał(a)
Czytam uważnie.
wydaje mi się, ze bobo na małej rabacie, to za dużo. Blisko juz masz dwie odmiany. Natomiast jestem za dolozeniem van olej po drugiej stronie świerka, jak piszesz.

Bobo jest mała około 1m i spokojnie tam 3 a nawet 4 by weszły. A Little Lime? Jest niższa ale szersza więc może 2 sztuki.
Urszulla 17:03, 23 sie 2017

Tak bywa z drzewami. Rozumiem.

U mnie jest tak jak u Justyny. Sadzę i patrzę jak rośnie. Trawy na lewe rabacie w tym roku są o połowę niższe. Część Cleome musiałam wczoraj wyrwać. żurawkę ulubioną zjadły opuchlaki. Sprawdzam i testuję. Roślinki jak dostają kompost to wtedy szaleją. Nie nadążam, mam tylko 2 ręce
Makao_J 17:03, 23 sie 2017

eee_taam napisał(a)

z planowania rabat jest kiepska rok temu sadziłam frontowa rozanke ...planowana z dziewczynami na forum ...i teraz jesienia bede reorganizowac ja ...bo sie nie sprawdza tak jakbym chciała czy nowy pomysł sie sprawdzi ? tez nie wiem ...tak wiec u mnie przesadzanki w ciagłym uzyciu ...chwilowo końca nie widzę

No to przybij 5
Makao_J 17:04, 23 sie 2017

mrokasia napisał(a)
Ojojoj, ale dylematy... Nie umiem niestety doradzić, ale ciekawa jestem co wymyślisz .
Też chętnie zobaczę ciętego derenia. Moje cięłam tylko raz wiosną i wyrosły jak głupie. Przycięłabym ale teraz już chyba za późno... W przyszłym roku czeka je dwukrotne cięcie .

Nie wiem czy na kosmetykę derenia jest za późno. Wiem że latem takie cięcia się u nich wykonuje.
Urszulla 17:10, 23 sie 2017

Makao_J napisał(a)

Nie wiem czy na kosmetykę derenia jest za późno. Wiem że latem takie cięcia się u nich wykonuje.

W sierpniu można. Bukszpanom też ostatnie cięcie zaleca się w sierpniu.
Urszulla 17:15, 23 sie 2017

Kaźda z nas przesadza i przesadza i przesadza wczoraj o 6 rano co mi się normalnie nie zdarza posadziłam 15 trawek własnych mint mist i eksmitowałam 7 turzyc palmowych.
Nie odbiegasz od normy ogrodowiskowej
Makao_J 17:21, 23 sie 2017

Urszulla napisał(a)
Kaźda z nas przesadza i przesadza i przesadza wczoraj o 6 rano co mi się normalnie nie zdarza posadziłam 15 trawek własnych mint mist i eksmitowałam 7 turzyc palmowych.
Nie odbiegasz od normy ogrodowiskowej

Turzycę palmową mam. Dwie ładnie rosną a jedna kuleje. Pewnie nie da rady.

Trawki Mint Mist widziałam już chyba w Ogrodzie pod lasem. Ślicznie rosną. Podobają mi się.

Widziałam na początku Twojego wątku czyśćca wełnistego Masz go jeszcze czy wyautowałaś?

No ja zaczynam przygodę z nim ale jak wkurzy to wywalę