Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

AnkaK 21:26, 19 mar 2019

Czytałem u Angie o macie. Też mam pod żwirem, ale nie jest prawdą, że tam chwasty nie rosną. Mało tego, wyrywa je się że żwiru makabryczne! Sieją się na potęgę, przerastają matę i wyrwać je ciężko. W inne miejsca nie kładę bo, moim zdaniem, funkcji zapobiegacza chwastom nie spełnia.
Z chwastami też mam ogromny problem, w zasadzie na własne życzenie. Pielę wtedy jak już często sięgają kolan, dosłownie! Kiedyś wstawić muszę zdjęcie co by wszyscy zobaczyli jak chwasty wyglądają A przez to one kwitną i się sieją. I robota głupiego... Próbowałaś np. octem psikać?
Makao_J 09:57, 20 mar 2019

AnkaK napisał(a)
Czytałem u Angie o macie. Też mam pod żwirem, ale nie jest prawdą, że tam chwasty nie rosną. Mało tego, wyrywa je się że żwiru makabryczne! Sieją się na potęgę, przerastają matę i wyrwać je ciężko. W inne miejsca nie kładę bo, moim zdaniem, funkcji zapobiegacza chwastom nie spełnia.
Z chwastami też mam ogromny problem, w zasadzie na własne życzenie. Pielę wtedy jak już często sięgają kolan, dosłownie! Kiedyś wstawić muszę zdjęcie co by wszyscy zobaczyli jak chwasty wyglądają A przez to one kwitną i się sieją. I robota głupiego... Próbowałaś np. octem psikać?

Czystym octem? Nieeee. A działa?
Makao_J 09:58, 20 mar 2019

asiak napisał(a)
Piękne widoczki

Dziękuję. Wszystko się budzi i kiełkuje.
Makao_J 10:00, 20 mar 2019

ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie to taki problem, ze wszystkie foty mam na wszystkich nośnikach, laptop 2 dyski, przenosny, aparat fot, kamera i tablet telefon i nie moge sie polapac.
Podobno jest taki program, ze mozna wszystko trzymac poza wszystkimi dyskami (jakas przechowywarka kopii) eM Tak ma. Jak czegos zapomni zabrac z pracy z komputera to wchodzi do tego programu w domu i sciaga material.

W kazdym razie do druku fotek zabieram sie od wielu lat i ciagle cos stoi na drodze zima minela i nic albumu nie ma.
Aniu u mnie z tymi zakupami roznie bywa wole jednak schowac nie znosze jak eM mi cos zarzuca odnosnie roslin. On pracuje na te moje chciejstwa wiec staram sie mu nerwow oszczedzic.

Robienie albumów stanęło w miejscu. Nie mam na to czasu. Teraz żałuję że wcześniej nie robiłam tego na bieżąco.
Makao_J 10:02, 20 mar 2019

Dominika11 napisał(a)
piekna wiosna dlugo wyczekiwana

Oj długo, długo.
Wszystko już poobcinałam: hortensje, róże z bani. Muszę przesadzić kilka róż na różaną rabat przy altanie.
AngelikaX 16:58, 20 mar 2019

Aniu jak akcja z brzozami? Kupiłaś?
AnkaK 20:18, 20 mar 2019

Podobno tak. Ale trzeba poprawiać bo to nie roundap przecież. Ja prztwlekłam z różami takie plożące, kwitnące na biało coś. To jest najgorsze bo niedokładnie wyrwane rozrasta się jeszcze bardziej wrrr Jak rzęsa na wodzie się rozrasta. Takiego mleczna wyrywasz i już, a te wszystkie płożące i rozłogami idące to jest makabra!
Makao_J 06:35, 21 mar 2019

AngelikaX napisał(a)
Aniu jak akcja z brzozami? Kupiłaś?

Jeszcze nie. Miałam jechać na te targi Green Day ale wszystko mi się rypło bo facet z gazowni ma przyjechać w sobotę i nie wiemy o której a w niedzielę córka idzie na urodziny. I ni tak ni tak nie pasuje.
Więc eM powiedział że skoro mi obiecał ten wyjazd to chociaż po te brzozy pojedziemy i sobie kupimy. Może coś jeszcze wychaczę na pocieszenie.
Makao_J 06:36, 21 mar 2019

AnkaK napisał(a)
Podobno tak. Ale trzeba poprawiać bo to nie roundap przecież. Ja prztwlekłam z różami takie plożące, kwitnące na biało coś. To jest najgorsze bo niedokładnie wyrwane rozrasta się jeszcze bardziej wrrr Jak rzęsa na wodzie się rozrasta. Takiego mleczna wyrywasz i już, a te wszystkie płożące i rozłogami idące to jest makabra!

Ciekawe. Trzebaby spróbować.
mrokasia 07:29, 21 mar 2019

Ja czytałam, że pryskanie octem niszczy jedynie nadziemne części chwastów, korzeni nie uszkadza. Ale jeśli zielonego nie ma to nic nie odżywia korzeni chyba? Ja pryskałam octem szczawik, który mam w żwirze (nie mam pod spodem maty) - wyrwać go to mission impossible. Mam wrażenie, że odrastał słabszy i w mniejszej ilości.