Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:44, 15 kwi 2016

jankosia napisał(a)

Tylko nie zapomnijcie o mnie dziewczyny dobra? Albo kurdę... krztczcie w jakich godzinach czy co... Spotkany się na miejscu albo gdzie. Nie ma to jak konkrety nie?
Agata, a ten arcydzięgiel to jeszcze mi powiedz że bordowy? Jak tak to ja też chcę namiary

Monika, na zdjęciu kwiaty bordowe, ale sama wiesz że z tym różnie bywa.
Liście są zielone. Z resztą sama zobacz w ofercie tam gdzie kupiłam

http://kwietnik.com.pl/pl/p/arcydziegiel-ozdobny-lac.-Angelica-gigas-kod-1549/6405
AgataP 08:49, 15 kwi 2016

anna_t napisał(a)
dziewczyny my się z Luteczka wstępnie umowiłysmy o 8 rano, czyli wylot z Łodzi ok 8:15
Agata mozemy Cię ok 9 nawiedzić?bo myslę żeby potem to juz razem tam jechać?
to Monika bysmy się z Tobą u Agaty spotkały?
chyba że wszystkie umawiamy się w Rogowie np. o 9?
napewno po pojedziemy jeszcze do tej szkółki traw

Może być, są po drodze zapytam Anetę czy może być w piątek na miejscu by coś doradzić, bo tak samemu to lipa.

Zapraszam, graby naszykuję
AgataP 08:55, 15 kwi 2016

No to mniej więcej skończona rabata, bylinki tycie tycie, no ale trudno. Nie mam kasy by za każdą dać po 18 -20 zł. Zjadłoby mnie z kopytami
Tam gdzie doniczki są wsadzone - agastache 7 szt i rdest 5 szt.
Resztę mniej więcej widać, oczywiście z bliska. Liczę że jak dostaną słonka to się szybko pokażą.

W linii stoją sobie szałwie od Finki - 10szt, ale pójdą w inne miejsce

AgataP 09:03, 15 kwi 2016

Dosadziłam tam jeszcze proso różgowate Prairie Sky w liczbie 3 szt, dwa inne chyba z przebarwieniem na żółto czerwono, zebrinusa, bordową peonie ( nie było wyjścia czekać do sierpnia)

Posadzona wernonia - 3 szt, rdest polymorpha, wsadziłam też anabelkę i przetacznikowce -3 szt. Dorzuciłam do rabaty jeszcze ostróżkę, 3 szt floksów wiechowatych, rutewkę, przeniosłam odętkę bo przegorzan ją już dusił
Podsadziłam bodziszkami, perovskia odbija i wypieliłam "mały" kawałek rabaty

szałwia na różance już ładna

AgataP 09:06, 15 kwi 2016

Głóg już ma listeczki, niedługo oblepią go różowe kwiatki

domek gospodarczy skąpany w wiśniach

a na kwitnienie tej piękności czekam - Prunus Kanzan. Przywiozłam ją do ogrodu rowerem na bagażniku, taka była mała. A teraz ma ze 3-4 metry

AgataP 09:09, 15 kwi 2016

Tulipanki i u mnie zaczynają, w nóżkach mają szafirki. Liczę że z roku na rok rzeczka będzie większa i piękniejsza

A to praca na dziś

anna_t 09:55, 15 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Może być, są po drodze zapytam Anetę czy może być w piątek na miejscu by coś doradzić, bo tak samemu to lipa.

Zapraszam, graby naszykuję

ach bo jutro czy w nd jak jedziesz do Krysi to Ci nie po drodze do mnie troszkę?
ostatnio odwiedziła mnie Jankosia i myślałam żebyś Ty tez mnie moze odwiedziła? dobra kawe robie i jabłecznika jutro upiekę
AgataP 10:01, 15 kwi 2016

anna_t napisał(a)

ach bo jutro czy w nd jak jedziesz do Krysi to Ci nie po drodze do mnie troszkę?
ostatnio odwiedziła mnie Jankosia i myślałam żebyś Ty tez mnie moze odwiedziła? dobra kawe robie i jabłecznika jutro upiekę

Ania jadę z dzieciakami więc nie wiem ile czasu mi dadzą. Antek luzik, ale Zośka to już inna bajka
popcorn 10:03, 15 kwi 2016

wow, no szalejesz Dziewczyno! Rozumiem ze padasz na twarz wieczorem?
szacunek

Bedzie kora pomiedzy?

pozdrawiam!
popcorn 10:04, 15 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Ania jadę z dzieciakami więc nie wiem ile czasu mi dadzą. Antek luzik, ale Zośka to już inna bajka

mysle ze do mnie mialabys po drodze?? czy innym razem?