Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 10:48, 14 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Też się nad tym zastanawiam, o co chodzi z tym kompostem

Już wiem

4 worki torfu i 13 worków kompostu szybciej napisałam niż pomyślałam
Wendy79 11:21, 14 kwi 2016

Agata, możesz podać mi namiary, gdzie w necie zamawiasz byliny? U mnie dzisiaj leje od samego rana... Będę więc siać i pikować.
AgataP 14:26, 14 kwi 2016

Wendy79 napisał(a)
Agata, możesz podać mi namiary, gdzie w necie zamawiasz byliny? U mnie dzisiaj leje od samego rana... Będę więc siać i pikować.

Wendy zaryzykowałam i zamówiłam - z jednych jestem zadowolona, a drugie zobaczymy, bo były to sadzonki kopane, okrojone bardzo, ale może jak się przyjmą będę mile zaskoczona.
Nie chcę więc na obecną chwilę nikogo Ci polecić... chyba że siebie samą
Czego szukasz może coś się znajdzie u mnie, mam jeszcze niedobitki na działce. Odkryłam że są przetaczniki i małe peonie, bergenia, mogę podzielić się konwalią... nie wiem co tam jeszcze rośnie
popcorn 14:33, 14 kwi 2016

AgataP napisał(a)

Karola tak szaleję z roślinami, ale to konieczność sama wiesz
Ale potem pójdę w Twoje ślady - warzywka i owoce, tematem i pytaniami Cię zasypię
syp, syp, zasyp!
tulucy 14:38, 14 kwi 2016

Peoniowa podróbka róży to może być albo Ascot albo Voyage. Ascot czerwienie a Voyage róże.

Ja będę swoją jedną peonię przesadzać teraz, bo rośnie centralnie "w skrzyni na warzywa". Najwyżej nie zakwitnie, to samo irysy, no nie pora na nie, ale mus przesadzić.

Moje ubiegłoroczne róże mają prawie wszystkie już spore listki. Tylko to cholerne Rokoko jeszcze się ze mną drażni i śpi.
Idę w teren to obfocę.
AgataP 14:58, 14 kwi 2016

popcorn napisał(a)
syp, syp, zasyp!

doczekasz się zobaczysz, aż będziesz miała dosyć
AgataP 15:03, 14 kwi 2016

tulucy napisał(a)
Peoniowa podróbka róży to może być albo Ascot albo Voyage. Ascot czerwienie a Voyage róże.

Ja będę swoją jedną peonię przesadzać teraz, bo rośnie centralnie "w skrzyni na warzywa". Najwyżej nie zakwitnie, to samo irysy, no nie pora na nie, ale mus przesadzić.

Moje ubiegłoroczne róże mają prawie wszystkie już spore listki. Tylko to cholerne Rokoko jeszcze się ze mną drażni i śpi.
Idę w teren to obfocę.

Lucy przesadziłam peonię no wyjścia nie było, najwyżej wytnę jej pąki kwiatowe, by się nie wysilała. Zakwitnie w przyszłym roku.
Teraz obiad (tortille na szybko) i zmykam sadzić dalej, bo bylinówkę chciałabym dziś skończyć. Wymaga już pielenia, normalnie chwasty są szybsze od wszystkiego. Niczym maczek wszędzie.
U mnie 3 róże nie wypuszczają, ale za radą Andy czekam jeszcze. Wymienić je zawsze mogę
AgataP 18:52, 14 kwi 2016

Skończyłam sadzić to co przyszło na bylinówkę. Przy okazji opieliłam ją aż do różanki. uuuffff padam normalnie... nawet nie mam sił na zdjęcia.
Jutro do opielenia różanka, bo chwasty wdzierają się strasznie.

Muszę myśleć jakie byliny na różankę wprowadzić by tyle pielenia nie było
Może trawy... macie jakieś sugestie ?

No i jutro, jak się uda mam do posadzenia: 28 limelight, 2 vanilki, 2 sunday fraise, 3 variegatusy i 5 flanrockow ...
Kuba 19:23, 14 kwi 2016

Miałam mocne postanowienie przeczytania wszystkich stron od początku ale skończyło się na obrazkach ładnych
Mamy trochę rzeczy wspólnych- hehe przede wszystkim wiek, zośkę i suszarkę
Pozdrawiam
kasja83 20:45, 14 kwi 2016

Agatka tylko to, że jesteś padnięta ratuje Cię, że fotek nie wrzuciłaś