Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:59, 19 kwi 2016

Wendy79 napisał(a)
Agatko, Gosiu, mam nadzieję, że i ja dołączę do Was z bylinówką w przyszłym roku...

Co masz nie dołączyć jak dołączysz... pewnie jeszcze od Ciebie będziemy podpatrywać ciekawostki
AgataP 09:02, 19 kwi 2016

Olili napisał(a)
Jejku jak pięknie prace posuwają się do przodu i robi się cudnie.
Para świetna..ale bym się przytuliła do tej psiny.

Oj zalizałaby Cię na śmierć jest tak namolna, że wyrobić z nią nie można, jak by mogła wlazłaby na człowieka by się przytulić jeszcze bardziej.
AgataP 09:05, 19 kwi 2016

Luteczka napisał(a)
Agatko ale szybko lecisz z robotą
Roślinki też u ciebie pędzą.
Z dnia na dzień widać różnicę

Ewca idę z pracą do przodu, bo w pracy zawodowej przestój no trudno, coś za coś, dzieciaki nie chorują i chodzą grzecznie do szkoły/przedszkola, pogoda pozwala na prace wysiłkowe, latem nie zamierzam zbliżać się do łopaty, mam dość po ubiegłorocznym rozwożeniu ziemi, no i obiecałam Antkowi że pojeździmy częściej na rowerach nie mówiąc o tym, ze tyle nowych ogrodów do zobaczenia )
margaretka3 09:05, 19 kwi 2016

No tak podejrzewałam, tylko ta kępka zwarta mi nie pasowała. Ja też ją mam w donicy, bo ładna jest. Ale muszę przesadzić do większych dniczek, bo zaraz z hukiem pękną. W jak dużych donicach ją masz?
AgataP 09:09, 19 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
No tak podejrzewałam, tylko ta kępka zwarta mi nie pasowała. Ja też ją mam w donicy, bo ładna jest. Ale muszę przesadzić do większych dniczek, bo zaraz z hukiem pękną. W jak dużych donicach ją masz?

Kurcze donice mają u góry może ze 25-28 cm. Wystają lekko ponad grunt, by nie wpadło jej do głowy sobie myknąć poza doniczkę
margaretka3 09:11, 19 kwi 2016

Ok, dzięki.
Wczoraj uwięziłam wydmurzycę, bo też mi się podoba, a już na 3 metry się rozlazła.
AgataP 09:13, 19 kwi 2016

margaretka3 napisał(a)
Ok, dzięki.
Wczoraj uwięziłam wydmurzycę, bo też mi się podoba, a już na 3 metry się rozlazła.

a nie pokłada Ci się ona?
margaretka3 09:16, 19 kwi 2016

Wydmurzyca? Nie, nie pokłada. U mnie nie jest wysoka, ma sztywne łodygi.
Ludwika 10:27, 19 kwi 2016

Ale mi się tu podoba! Jest wszystko co lubię - dzieciaczki, kot i berneńczyk (<3)! No i mnóstwo nowych koncepcji rabatowych. Podziwiam za ogrom pracy i ciągle zadaję sobie pytanie, czy nie jesteś przypadkiem jakimś nadczłowiekiem, żeby tyle pasów ziemi przerobić... Podziwiam też za umiejętność pracy z bylinami, ja zupełnie nie mam do nich podejścia ani wyobraźni. Pozdrawiam serdecznie!
kasja83 10:29, 19 kwi 2016

Mówisz, że psiurek to pieszczoch?