Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

ag_zie 15:06, 08 maj 2016

Ale towaru macie! Miłego odpoczynku po takiej robocie
AgataP 16:17, 08 maj 2016

ren133 napisał(a)

Ładnie z tym żwirem
A ML i buksiki już posadziłaś? Ładnie z ML komponują się rozchodniki te zwykle różowe

Reniu, jeszcze nie posadziłam, ale może w tym tygodniu Wciąż też myślę czy potem zasypać żwirkiem czy jednak korą tą przekompostowaną. Jakoś bardziej w stronę mi tej kory, bo ładnie będzie odbijać ML, cegła na domku i zieloniutkie buksy

Rozchodniki pasują do wszystkiego, swoich sadzonek mam 13, a w tym roku mam kolejne 7 z rozchodnika od Krysi i dziś zrobiłam 5 szt Purple Emperor + oryginał i 3 szt Matrony + oryginał , 3 szt star dust rośnie na bylinówce.
A na tym się nie skończy, bo zbieram je na nową rabatę, którą stworzę w przyszłym roku czekam na dostawę kolejnych oryginałów
AgataP 16:18, 08 maj 2016

anna_t napisał(a)

jeszcze Lutka i stokrotka zamówienie na zurawki i jezówki musza złozyć
5szt dla Ciebie zapisane.

Ania czy w tym tygodniu zamówisz? chciałabym dokończyć rabatę
AgataP 16:20, 08 maj 2016

Margarete napisał(a)
Miłej pracy i fajnej, majowej niedzieli w ogrodzie
Ja też już lecę.....

już po robocie, teraz siedzimy w domu, pierzemy ubrania robocze i czekamy na ulewę, by spłukała kurz...ale tylko pokropiło i koniec..
padnięta jestem strasznie... a zostało nam jeszcze ze 4 tony, na ewentualne doróbki
AgataP 16:23, 08 maj 2016

Karol99 napisał(a)
Widzę, że pracujeciena maksa.

Karol pogoda świetna więc przyszedł czas by wziąć się za podjazd
w tygodniu skończymy, bo zostało nam trochę materiału by pomyśleć gdzie jeszcze można wysypać... chyba przy psiej budzie, bo od ziemi brudzi się buda i kundel też upaprany. Kundel ciemny to jakoś ujdzie, ale buda biała
AnnaCh 16:25, 08 maj 2016

AgataP napisał(a)
już po robocie, teraz siedzimy w domu, pierzemy ubrania robocze i czekamy na ulewę, by spłukała kurz...ale tylko pokropiło i koniec..
padnięta jestem strasznie... a zostało nam jeszcze ze 4 tony, na ewentualne doróbki
A u mnie właśnie przeszła ulewa. Zbierało się ze 3 godziny. W sumie to się cieszę, bo podleje co wsadziłam
Pozdrowionka
AgataP 16:31, 08 maj 2016

Wendy79 napisał(a)

Agata, podpatruję u Ciebie prace przy wjeździe. Rozumiem, że od furtki też będziesz go miała, jak się po nim chodzi, np. w obcasach? Nie żebym o sobie myślała, bo ja z tych niskopodeszwowych , ale czasami ktoś przyjedzie w odwiedziny...

Wiesz Wendy jakoś wszyscy moi znajomi bezobcasowi hahah
Ale planuję od furtki jeszcze ścieżkę z płyt chodnikowych obłożonych kamieniem polnym, ale to dużo pracy więc zostawiam to na czas wakacji lub na przyszły rok
Na podwórku na razie hurdy i budry ale czekamy aż się wymyje i może przed jesienią mykniemy zagęszczarką i dosypiemy takiego samego tylko drobniejszej frakcji.
Jestem zadowolona, nie będzie błota, piachu i od razu porządniej się zrobiło.
Koszty do zniesienia
AgataP 16:34, 08 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Och, to szkoda, ale ta zima była paskudna dla róż to i dla powojników widać też. Bardzo chciałabym abyś wstawiła zdjęcie jak zakwitnie, jak nie to też , bo chciałabym zobaczyć ile z niego zostało

Mirka oczywiście że będzie zdjęcie na razie masz z wczoraj, widać go na siatce, wypuszcza listki i kwiatki są w pączkach dla zobrazowania wielkości - jedno przęsło ma 2,8 m

AgataP 16:35, 08 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
A u mnie właśnie przeszła ulewa. Zbierało się ze 3 godziny. W sumie to się cieszę, bo podleje co wsadziłam
Pozdrowionka

No to może do mnie też przyjdzie bo zbiera się i zbiera
AgataP 16:36, 08 maj 2016

ag_zie napisał(a)
Ale towaru macie! Miłego odpoczynku po takiej robocie

Aga dziękujemy, odpoczywamy, ręce wyciągnięte do kolan