Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

kasja83 09:54, 02 cze 2016

AgataP napisał(a)

busz owszem, ale chwastów w miejscu gdzie mam robić warzywniak...tam to z maczetą chyba pójdę

Jak maczeta to mi się od razu kojarzą filmy o podróżnikach co przedzierają się przez dżunglę

A co to masz za rozchodnik??Ciemny taki będzie?
AgataP 10:55, 02 cze 2016

ren133 napisał(a)

Fajna ta owsica nie znam ... ale pasowałaby mi do swierków srebrzystych Gdzie ją kupowałaś?

Renia nie kupowałam, dostałam kępkę od kogoś.
Niektórzy mówią, że szybko łapie rdzę na liściach ale u mnie nigdy. Może dlatego że żyje w skrajnym środowisku - nic przy niej nie robię
Teraz tylko pielę, bo podzieliłam i posadziłam w nowym miejscu.
AgataP 10:56, 02 cze 2016

Margarete napisał(a)

Piękne widoki, park Mużakowski i Kromlau miło obejrzeć i powspominać. Zwinger i samo Drezno też miło wspominam, choć dawno tam nie byłam.z jakieś 10 lat a szkoda bo to relatywnie blisko jest. Pozostałe miejsce które pokazujesz też fajne.

Małgoś więc polecam ku rozwadze
AgataP 10:58, 02 cze 2016

Bogdzia napisał(a)
Fajne miejsca zwiedzaliscie , super zaplanowana wycieczka.Te ostatnie widoki (Bastei)przecudne.

Bożenko było dużo chodzenia więc nie każdy tak lubi, ale dużo wrażeń i wiadomości bo wiele miejsc z przewodnikiem
AgataP 10:59, 02 cze 2016

tulucy napisał(a)
Widoki piękne
Może kiedyś...

U mnie fioletowe łubiny nie kwitną w tym roku, no a co najmniej jeden w ogóle wypadł.

Luśka u mnie też blado wypadły z kwitnięciem w tamtym roku, może jeden coś zamajaczył, ale potem się wysiał A w tym roku kwitnie Oj piękne są.
Poczekaj na nie bo warto
AgataP 11:01, 02 cze 2016

Karol99 napisał(a)
Cudowne widoki tam mieliście.

Karol wszędzie dobrze gdzie nas nie ma Piękne widoki też miałam wczoraj jak byłam u Bogdzi Syna wmurowało jak zobaczył widok za oknem
Mina jego bezcenna. Zobaczyłam wszystkie kolorowe plomby w zębach
AgataP 11:02, 02 cze 2016

margaretka3 napisał(a)

Agatka, jesli tylko były wynoszone, to najpierw postaw je na kilka dni pod domem, zostawiając oczywiście na noc. Niech się wzmocnią najpierw. Pod koniec przyszłego tygodnia możesz wysadzić. Gdyby im teraz listki przypalało, przestaw je do cienia, słońce niech łapią tylko rano, a po trzech dniach z powrotem do pełnego słońca

Gosiu na dworze stoją sobie już od tygodnia, słonko mają od rana więc luksusik. Zobaczymy jak to na nie wpłynie.
dzięki za wsparcie
AgataP 11:02, 02 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)
Podobne goździki miała moja babcia tylko różowe takie blade. Zapach dzieciństwa. Muszę kiedyś sprawdzić czy je jeszcze ma.

Oj pachną bardzo poszukaj bo warto
tulucy 12:25, 02 cze 2016

AgataP napisał(a)

Luśka u mnie też blado wypadły z kwitnięciem w tamtym roku, może jeden coś zamajaczył, ale potem się wysiał A w tym roku kwitnie Oj piękne są.
Poczekaj na nie bo warto

Moje są nędzne po przesadzeniu ubiegłorocznym, wcześniej ładnie kwitły.
Nic, przesadzę znowu i może im będzie lepiej.
sylwia_slomc... 12:49, 02 cze 2016

Piękne te widoki, kwiecie też