Nic a nic, wiążę w snopek i czekają do wiosny, potem ciacham nisko i nic więcej przy nich nie robię, nawet nie podlewam szczególnie
Mam dwie odmiany Paul`s giant i Medium Boy.
W tym roku dokupiłam herbstzauber i red head
Witaj Agato! Bardzo miło się czyta Twój wątek. Gratuluję pięknego miejsca do życia z historią i duszą. Pozwolę sobie podglądać kolejne etapy powstawania pięknego ogrodu. Pozdrawiam
Też mi się podobają, a wydaje się że im dobrze u mnie więc planuję więcej.
Nie mam jeszcze Hameln z odmian, ale nic straconego. Będzie na rabacie pod brzozami
piękne trawiszcza bardzo polubiłam rozplenice w tym roku, mam hameln i red head , ale ta druga kiepsko mi kwitła, za dużo cienia miała, przesadzę ją na patelnię
Krysiu, kupuję od Anety Surowińskiej.
Ma sklep internetowy, ale ja kupuję u niej na miejscu bo i od tamtego roku jest taka możliwość. W tamtym roku zaplanowałam rabatę z trawami w roli głównej i kupiłam wszystko u niej. Jak nie miała to zamówiła u T.Grochowskiego i dowiozła mi do domu Bardzo fajna dziewczyna.
Wszystkie sadzonki się przyjęły, nic nie wypadło. A kupiłam już chyba 30-40 sadzonek traw.
to jest jej sklepik, wznawia wiosną http://ogrodytraw.eu/
Kupuję też czasami jak się trafi okazja to i gdzie indziej, np. u Skrzydlewskiej u mnie na Marmurowej mają namiastkę ogrodniczego i wstawiają byliny i trawy.
W tamtym roku kupiłam Hakone wypasione doniczki za 5 zł tylko dlatego że to była wczesna wiosna i ledwo odbijały. U mnie się zadomowiły
Tak samo miskanty ML były w 3 litrowych doniczkach po 15zł, zadołowałam w tym roku będę je dzielić Kupiłam 3 szt. Wczesną wiosną znowu tam wjadę, traw nigdy za dużo