Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 17:14, 29 paź 2016

AnnaCh napisał(a)
Agatko, pięknie jesiennie u Ciebie Jesień kolorową lubię, ale niestety październik nas nie rozpieszczał Patrzę z zachwytem na kasztanowca i sobie myślę ile to liści z niego naleci Jesienią lubię grabić liście, zimą odśnieżać

Aniu, jeden już jest łysy przy tym wiatrzysku, ale większość poszła w teren za siatkę skutkiem tego. Drugi jeszcze trzyma wytrwale liście.
Ja też lubię grabić, nawet dziś poszłam 4 worki myknąć. Wczoraj 5 spod orzecha
Sikorki się uwijają jak tylko jakiegoś samochodem przejedziemy mają darmową stołówkę.
ale odśnieżać nie bardzo chyba... bardziej palić w kominku wolę i nawet go czyścić
Gruszka_na_w... 18:27, 29 paź 2016

Taką jesień lubię najbardziej. Piękna jest w Twoim obiektywie. Kasztanowiec świetnie wygląda w porównaniu z tymi, które widuję. Jak jest z zimowaniem tego wilczomleczu(a?)?
U mnie rozplenice przebarwiają się w zależności od stanowiska.
A że pańskie oko konia tuczy to oczywista oczywistość. Od razu widać, że ten ogród ma dobrego gospodarza i Bogdzi również.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 10:32, 30 paź 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Taką jesień lubię najbardziej. Piękna jest w Twoim obiektywie. Kasztanowiec świetnie wygląda w porównaniu z tymi, które widuję. Jak jest z zimowaniem tego wilczomleczu(a?)?
U mnie rozplenice przebarwiają się w zależności od stanowiska.
A że pańskie oko konia tuczy to oczywista oczywistość. Od razu widać, że ten ogród ma dobrego gospodarza i Bogdzi również.

Gruszeczko wilczomlecz migdałolistny kupiłam dopiero w tym roku.
Mam jeszcze bordowego, ale niestety stał w doniczce, posadzony dopiero teraz na jesień. Wszystko okaże się na wiosnę. Liczę że przetrwają bo chciałabym je rozmnożyć, oba są piękne tylko bordowy zgubił już listki pewnie przez to czekanie w doniczce

Makao_J 18:44, 30 paź 2016

Ale masz poletko malinowe. Napracowałaś się bardzo. Oby super rosły bo u mnie to porażka.
Pozdrawiam.
AgataP 18:35, 03 lis 2016

Do wykonania było :

- zadołować dwie róże new dawn - ok
- obsadzić cebulowymi donice na wiosnę - ok
- zrobić przesadzenia na różance, pod warunkiem pogody - ok
- okopczykować róże - ok
- wyczyścić narzędzia, donice - ok
- grabieni liści na bieżąco - ok prawie już koniec

zostało do wykonania wyczyszczenie sekatorów, noży itp ale na spokojnie mogę w domku gospodarczym zrobić

Pora więc ogłosić zakończenie sezonu ogrodowego 2016
czas szykować się do zimy, dziś przyszła pierwsza lektura na długie wieczory

ZieloneWrota 19:14, 03 lis 2016

Należy się Tobie kochana lekturka do tego napal w kominku siądź w fotelu bujanym i napawaj się chwilą.
Gruszka_na_w... 22:04, 03 lis 2016

O, jaka fajna lektura! Mam nadzieję, że będziesz robiła krótkie streszczenia dla koleżanek.
Gratuluję ukończenia prac. U mnie do ścięcia zostały maliny- ale wciąż owocują, więc odwlekam.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 23:24, 03 lis 2016

Lektura mniamuśna też już oglądałam coś podobnego ale to nie na moje mini powierzchnie.

Zazdroszczę zamknięcia sezonu ja mam nie posprzątane i już chyba tak zostanie. Ciągle się próbuję doleczyć.
anna_t 23:26, 03 lis 2016

ZieloneWrota napisał(a)
Należy się Tobie kochana lekturka do tego napal w kominku siądź w fotelu bujanym i napawaj się chwilą.
zapomniałaś o drineczku. Cytrynówkę z czym to Agata lubiła?Spritem?
kasja83 07:49, 04 lis 2016

Ja bym chciała, żeby Twoja jesień też u mnie trochę przycupnęła.U mnie już totalnie, marnie...