Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 19:52, 24 lut 2016

Aniu, ja w tej kwestii też nie liczę na męża.
Wcześniej kupiliśmy nożyce elektryczne do żywopłotu i się sprawdzają.
Strzygę nimi brzózki. Na imieniny zażyczyłam sobie jednak nożyce akumulatorowe i dostałam, z wymiennym akumulatorem i liczę, że bez obawy dam sobie radę sama.
Graby - u mnie było to jedyne rozwiązanie, gdyż tujek nie lubię, na cisy mnie nie stać, a syf za siatką musiałam czymś zasłonić. Graby wyszły najtaniej. Teraz jeszcze kupię 10 worków kompostu i czekam na pogodę by działać, bo muszę wysadzić kupę roślin z rabaty, by posadzić żywopłot.
anna_t 21:28, 24 lut 2016

ja nie pomyślałam tak, teraz juz wiem że i tak by to robił. miałam z em raz juz taka akcję. poprztykaliśmy sie a ja akurat rodki kupiłam a on ze palcem w ogrodzie nie kiwnie. wiec wzięłam Pana, zapłaciłam i mi wkopał. ale za to tydzień w domu palcem nie kiwnelam ja a jak coś kręcił nosem to mówilam, weż sobie panią do sprzątania! i teraz już mi pomaga no ale tujki już rosną......
Margarete 21:47, 24 lut 2016

anna_t napisał(a)
ja nie pomyślałam tak, teraz juz wiem że i tak by to robił. miałam z em raz juz taka akcję. poprztykaliśmy sie a ja akurat rodki kupiłam a on ze palcem w ogrodzie nie kiwnie. wiec wzięłam Pana, zapłaciłam i mi wkopał. ale za to tydzień w domu palcem nie kiwnelam ja a jak coś kręcił nosem to mówilam, weż sobie panią do sprzątania! i teraz już mi pomaga no ale tujki już rosną......

Dobre, dobre....brawo Aniu
Ale z żywopłotem na pewno dałabyś radę sama....ja swój tnę 2 razy w roku nożem elektrycznym od 4 lat i jest ok nie licząc faktu że dwa razy przecięłam sobie kabel.....wywalając korki u siebie w dom a za drugim razem wyłączyłam prąd w cały ciągu naszych szeregowców....dobrze że mnie nic nie siekło(odpukać)....
anna_t 22:57, 24 lut 2016

hahahahahahah gigantka jesteś
anna_t 23:00, 24 lut 2016

Agata po ile płaciłaś za graby?okazało sie właśnie (chyba sie u mnie wkońcu cos wykluło ale ulga.............)ze też bym potrzebowała do Twojego zamówienia można jeszcze coś domówić?
AgataP 09:34, 25 lut 2016

anna_t napisał(a)
Agata po ile płaciłaś za graby?okazało sie właśnie (chyba sie u mnie wkońcu cos wykluło ale ulga.............)ze też bym potrzebowała do Twojego zamówienia można jeszcze coś domówić?

Ania, z mężem to padłam normalnie i to jest sposób W razie awarii nie omieszkam wykorzystać.
Graby kupowałam na Allegro, chciałam kupić w Rogowie, ale tam zanim dostaniesz odpowiedź to 3 tygodnie mijają. U nich kupię może jakieś większe drzewa typu grujecznik lub ambrowiec.
Cena 70gr/1szt - sadzonki 2-3 letnie. Nie wiem jakie będą, ale i tak trzeba ciachnąć od razu i czuwać nad nimi by się łanie rozgałęziły Zamówiłam dostawę po niedzieli więc liczę że akurat mrozów nie będzie i zadołowane poczekają sobie trochę
Przesyłka za pobraniem więc chyba nie będzie problemów z domówieniem na jedną dostawę...
AgataP 09:36, 25 lut 2016

Margarete napisał(a)

Dobre, dobre....brawo Aniu
Ale z żywopłotem na pewno dałabyś radę sama....ja swój tnę 2 razy w roku nożem elektrycznym od 4 lat i jest ok nie licząc faktu że dwa razy przecięłam sobie kabel.....wywalając korki u siebie w dom a za drugim razem wyłączyłam prąd w cały ciągu naszych szeregowców....dobrze że mnie nic nie siekło(odpukać)....

Gosia niezłe niezłe, ja też jak ciacham patrzę czy mi się nie przewija gdzieś kabel. I dlatego teraz akumulatorowe, mam nadzieję że spełnią się w 100%.
Mąż z ostrzeniem nie będzie miał problemu więc spoko
anna_t 11:49, 25 lut 2016

AgataP napisał(a)

Ania, z mężem to padłam normalnie i to jest sposób W razie awarii nie omieszkam wykorzystać.
Graby kupowałam na Allegro, chciałam kupić w Rogowie, ale tam zanim dostaniesz odpowiedź to 3 tygodnie mijają. U nich kupię może jakieś większe drzewa typu grujecznik lub ambrowiec.
Cena 70gr/1szt - sadzonki 2-3 letnie. Nie wiem jakie będą, ale i tak trzeba ciachnąć od razu i czuwać nad nimi by się łanie rozgałęziły Zamówiłam dostawę po niedzieli więc liczę że akurat mrozów nie będzie i zadołowane poczekają sobie trochę
Przesyłka za pobraniem więc chyba nie będzie problemów z domówieniem na jedną dostawę...

a jak to będziesz sadzić?w jakich odstępach, ile rządków?
AgataP 17:33, 25 lut 2016

Ania, rządek jeden - 5 sadzonek na metr
Bogdzia 17:35, 25 lut 2016

Agatko codziennie zaglądam i czytam co u Ciebie.Pozdrówka.