Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:01, 13 mar 2017

Kawa napisał(a)

Agatko patrzyłam wczoraj jest szanasa na życie łubinu
Agatko nie masz czasem nadwyżki ciemnej i białej ostróżki?

Nie mam Kamilko, sama kupiłam w ubiegłym roku. W Obi były takie już przecenione i dałam im szansę. Liczę że się zadomowią u mnie i pięknie zakwitną. Jak szukasz bylin to mogę podzielić się innymi jak będziesz chciała.
AgataP 09:01, 13 mar 2017

AnnaCh napisał(a)
Agata, czy Ty masz te jarząby kolumnowe Flanrock? Napiszesz mi na priv gdzie i za ile kupowałaś?

Aniu jak znajdę do dam znać.
kasja83 07:21, 18 mar 2017

Agatka Twoja bylinówka to wymiata.Na taką spoko bylinówkę ostrzę zęby u mnie przy wykuszu.
Kawa 10:32, 21 mar 2017

helołłł
a co tu taka cisza??

zdrowi już??
macham
anna_t 10:47, 21 mar 2017

Agata masz namiary na twoje źródło rdestu?
AgataP 17:33, 21 mar 2017

Jestem, jestem... już zdrowa dawno, ale zarobiona tak że nie wiem co olać jako pierwsze

Po pierwsze musiałam nadgonić zawodowo
Potem obrobić dom i wszelkie prace z tym związane.

Na poddaszu udało nam się domalować boazerię i ściany, wyczyścić podłogę i położyć podkład, do tego wtargać 32 paczki paneli na górę ufff ręce do kolan

W ogrodzie wyczyszczone 150 m2 bylinówki, wycięte wszystkie suche badyle, trawy - począwszy od trzcinników, po miskanty i rozplenice, 40 hortensji.
Rozgarnięte kopczyki róż, wygrabione liście.

Nawieziony trawnik, choć trudno go określić tym mianem, może kiedyś będę miała już na tyle mało roboty że trawnik sobie założę od początku. Na razie przy dzieciach i psie mowy nie ma.

Warzywnik - skrzynie wzbogacone o 12 taczek mojego kompostu, dodatkowo 10 worków obornika, 4 kompostu kupnego i 4 worki ziemi do warzyw. Jedna skrzynia obsiana już marchewką, pietruszką, cebulą, rzodkiewką... inne czekają.
Najbardziej bogate podłoże dostanie cukinia.

Wytargałam już cebulowe w donicach na schody, szykują się iryski.
Na rabatach mam cebulowe przetrzebione przez nornice, najbardziej żal mi czosnków... natomiast krokusy pięknie się rozrosły i kwitną w najlepsze.

W końcu zdecydowałam się na rodzaj ogrodzenia do warzywnika, cześć już zamówiona, część kupię w OBI, resztę robimy sami, bo będę obsadzała żywopłotem - jakim to jeszcze nie wiem, daję sobie w tej kwestii czas do jesieni. Na razie wydzielę niską siatką, by psiura nie wchodziła.

mąż dłużej pracuje więc ja zawożę dzieci i odbieram, mało czasu dla siebie zostaje...

zdjęcia może jutro jak nie będzie padać, dziś już nie mam sił....

AgataP 17:34, 21 mar 2017

anna_t napisał(a)
Agata masz namiary na twoje źródło rdestu?

Ania kupowałam na A... ale obecnie ten sprzedający nic nie sprzedaje więc źródełko wyschło
Monia81 18:55, 21 mar 2017

Kurczaczki, ależ roboty odstawiłaś
Anda 19:09, 21 mar 2017

No zarobiona jesteś po łokcie. Współczuję i poprawy życzę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Jana 19:14, 21 mar 2017

matko ile pracy wykonałaś, szacun pierwsze zdanie mnie rozbawiło