Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 15:21, 11 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Agata, właśnie wróciłam na gorącą zupę ( bo tak, siedzę na dworze mimo zimna, ale dobrze zabezpieczona) i z radością przeczytałam wszystko co napisałaś i pokazałaś o floksach. Połączenie białych floksów i przegorzanów, skradło mi serce. Mistrzostwo świata. Pozwól skopiuję... Jakiego masz sadźca, bo do mnie właśnie dzisiaj przyjechały dwa: plamisty Phantom i dęty Atropurpureum? Dojechał też bodziszek wspaniały, bo zakochałam się w nim, po twoich zdjęciach.
Z Twojego zdjęcia ogrodzenia, cieszę się tak, jakbym to ja sama u siebie stawiała.

Aga z ogrodzenia bardzo się cieszę, bo porządkują moją przestrzeń a ja tak lubię. Bałagan i frywolność, ale objęty wyraźnymi ramami hahah
czekam z niecierpliwością by dokończyć, ale bez ciśnienia

Ja mam plamistego, już powoli przyrasta w kępę. Jest ulubieńcem motyli tak samo jak jeżówki. Sadziłam w tyłu jeszcze świecznicę ale widzę tylko jedną... szkoda... może dopatrzę się drugiej

Kanty ? Rozciągam sznurek na możliwie długim odcinku i lecę szpadelkiem do kantów. Potem pazurkami wyciągam co niepotrzebne, dosypuję kompostu i już.
Teraz czeka mnie kancik na hortensjowej.

Rabata przed świerkami tylko zaniedbana, nie mogę na nią patrzeć co wiąże się z tym, że ją przerobię w tym roku Tylko koniecznie muszę się określić w kształcie. Jednak to duuuży teren do obsadzeń i muszę to dobrze zaplanować, biorąc pod uwagę lecące jesienią liście z kasztanowca, huśtawkę dla dzieci i wyautowanie trawnika bo schnie. Nie będę lać na niego wody.
To ma być rabata typowo jesienna więc pełna kolorów od końca lata
AgataP 15:24, 11 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Agatko przecudnej urody kanciki. Trawnik taki soczysty. Na bylinówkę Twoją czekam z utęsknieniem. A warzywnik będzie cudny z tym płotkiem. Wszystko takie uporządkowane- podziwiam Cię. Buziaczki Ponawiam pytanie- kiedy będziecie w Lublinie w odwiedziny ?. Ja się już stęskniłam bardzo za łódzką grupą.

Gosia z miłą chęcią, ale to już do zaplanowania z większa ilością dziewczyn
Pszczelarnia 15:24, 11 kwi 2017

AgataP napisał(a)
ciemiernik od Karolci reszta też ma już swoje miejce

a w warzywniku też powoli się pojawia nowa architektura... ale przy tej pogodzie to nie wiem kiedy skończymy...

Zawsze jestem na bieżąco. Z jakiego drewna jest nowa architektura? Będzie na lekko biało?
oliwka 16:10, 11 kwi 2017

AgataP napisał(a)
dziś piękny dzień, zaraz zmykam posadzić roślinki od Karoli

zdjęcie o poranku

piękny ten zagajnik brzozowy, romantyczno-nostalgiczny widok Agatko,

Pogoda na spotkaniu tak jak u nas I(Ani-Ma już o tym pisała hihihi) ale chyba dzięki temu każda znalazła jeszcze czas żeby szybciutko w chłodzie sadzić "łupy" na ogrodach.
Ja też czekam na twoją bujną bylinówkę i daję szóstkę za kanciki
AgataP 19:50, 11 kwi 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Zawsze jestem na bieżąco. Z jakiego drewna jest nowa architektura? Będzie na lekko biało?

Ewo to świerk impregnowany, jak będzie gotowa całość to pobielę.
Sama jestem ciekawa efektu.
AgataP 19:53, 11 kwi 2017

oliwka napisał(a)

piękny ten zagajnik brzozowy, romantyczno-nostalgiczny widok Agatko,

Pogoda na spotkaniu tak jak u nas I(Ani-Ma już o tym pisała hihihi) ale chyba dzięki temu każda znalazła jeszcze czas żeby szybciutko w chłodzie sadzić "łupy" na ogrodach.
Ja też czekam na twoją bujną bylinówkę i daję szóstkę za kanciki

Oliwko zagajnik potem w las się przeobraża. Mam gdzie z psem chodzić na spacery, a jesienią na grzyby Uwielbiam poranki u siebie... kawa i takie widoki napełniają energią na cały dzień.
Bylinówka niedługo zakwitnie
Bogdzia 21:01, 11 kwi 2017

Poranek śliczny i płotek śliczny. Podziwiam tempo w jakim idziesz do przodu.
Jana 21:06, 11 kwi 2017

matko jakie kanty, w życiu takich nie zrobię nawet ze sznurkiem ten krajobraz zapożyczony jest super, chciałabym mieć taki zagajnik z grzybami pod nosem
AnnaCh 21:12, 11 kwi 2017

Płotek super, jak będzie pobielony, to już super
Makao_J 21:59, 11 kwi 2017

Piękny poranek. Taki widok napawa nadzieję na resztę dnia