Witaj Agatko, bardzo podoba mi się Twój ogród. Zwłaszcza rabaty bylinowe w takim rozmiarze . Czy możesz mi napisać (może być na priv) gdzie zamawiałaś byliny? Ja też muszę zamówić parę roślinek ale za bardzo nie wiem u kogo najlepiej. Z góry dziękuję.
Ewa, dużo bylin mam bo kiedyś Mama kupiła i się rozrosły oraz od Babci z ogródka. A teraz na uzupełnienie rabaty bylinowej zamówiłam inne w kilku miejscach. Dziewczyny przestrzegają że niektóre marne przychodzą, ale co zrobić jak w lokalnych szkółkach nie ma takich jakie się chce W tym roku pojadę też do Anety S, która sprzedaje trawy, tam można też nabyć bylinki - dopiero tworzyli miejsce więc nie było wyboru. W tym roku pewnie będzie można już się obkupić. Tutaj masz wszystko
Zapraszam ale moje peonie to nn, wszystkie prawie odziedziczone po babci m, dwie dostane od sąsiadów... BoB nie mam na pewno, wujek Gugiel pokazał nieznajomą
No tak zupełnie jak u mnie, peonie uratowane z ogródka Babci przed zaniedbaniem kompletnym. Kiedyś piękny ogród dziś trawnik z iglakami.
Uratowałam też wiele floksów. U mnie znów latem pachną tak jak kiedyś gdy wakacje spędzało się na wsi
super strona Agata z kazdym dniem coraz bardziej cieszę sie że jestes na forum
oni sa z Aleksandrowa?jak będziesz do nich jechać dasz znać?
jezu żebyś Ty sie tylko mnie bać nie zaczęła...ja wszędzie chcę sie z Toba szlajać...jak młodsza siostra jakaś
hahahaha
Anka no to uwierz, że brakuje mi osób ogrodowo zakręconych, z mężem się nie da pogadać w tym temacie, koleżanki się rozjechały po świecie a te co zostały wolą lakieru na paznokciach nie ruszać.
Trawy - oni są w stronę Brzezin. Jak będziesz chciała to pojedziemy tam obie, z chęcią pobuszuję po bylinach, bo w tym roku będą mieć już chyba więcej. Do Rogowa tez pojedziemy, mam duże autko więc wejdą nam 2 metrowe drzewka bez problemu Mąż potwierdza - zmieszczą się
Cześć rano na przeglądzie znalazłam jeden pasek na borówce i na pewno na takiej z dużymi słodkimi owocami, na pasku nazwa widoczna Sunrise. A jeszcze kojarzę, że chyba Patriot był wybierany przez nas i Bluecrop, Spartan i chyba Duke.
Policzyłam, mam 11 krzaków. One biedne były, bo chyba 3 razy zmieniałam im całkowicie miejscówkę, a w ubiegłym roku jeszcze przesadzałam do tych cylindrów i przesuwałam, bo wyrównywałam linię.