Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 08:50, 03 mar 2016

Kurczaki, 11 krzaczków to sporo chyba, jak się zadomowią to będziesz miała sporo owoców. Też pomyślę o takich odmianach, bo na nazwę Patriot się natknęłam i tak samo jak Bluecrop. O reszcie poczytam. Już sobie zanotowałam nazwy. Masz je posadzone w skrzyni? czy normalnie na zagonie, jak to się mówiło na wsi Kupiłam sobie miernik do odczynu gleby więc przygotuję im stanowisko takie jak lubią.
Bogdzia 09:14, 03 mar 2016

anna_t napisał(a)

super strona Agata z kazdym dniem coraz bardziej cieszę sie że jestes na forum

jezu żebyś Ty sie tylko mnie bać nie zaczęła...ja wszędzie chcę sie z Toba szlajać...jak młodsza siostra jakaś
hahahaha

A wczesniej juz miała ze mnie starsza siostrę co też sie zaczeła narzucacBiedna Agata jeszcze nas nie zna a juz może miec dosc.
ren133 09:23, 03 mar 2016

AgataP napisał(a)
Witaj Renatko, dziękuję że zajrzałaś.
U mnie dziś zima, a już graby zamówiłam No ale poczekają sobie, nic im nie będzie. Jak tylko słonka bedzie wiecej biorę się do roboty
Masz już zaplanowane jakieś prace? na pewno

Witaj Agatko
A jakie graby zamówiłaś? Drzewa czy na żywopłot?
AgataP 09:29, 03 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

A wczesniej juz miała ze mnie starsza siostrę co też sie zaczeła narzucacBiedna Agata jeszcze nas nie zna a juz może miec dosc.

Bogdzia ale mnie rozbawiłaś. Ja wciąż czuję niedosyt i dopiero mam zamiar się rozkręcić z Wami. Rok temu nie do pomyślenia bym o wysiewie nasion myślałam, a teraz siedzę na wątku u Gosi z Widokiem na Lanckoronę i czytam co i jak.

Bogdziu kiedy pierwszy raz zasilić rh? Mam florovit do kwasolubnych i normalny. Pryskać czy lepiej podlać. Wiem że w tym roku mogą odczuć skutki przenosin.
Liczę się z tym, ze nie będą obficie kwitnąć, ale chcę je mieć w dobrym stanie.
ren133 09:31, 03 mar 2016

Doczytałam, że na żywopłot Mogłabyś mi przesłać na priv za ile kupowalaś i gdzie?
AgataP 09:32, 03 mar 2016

ren133 napisał(a)

Witaj Agatko
A jakie graby zamówiłaś? Drzewa czy na żywopłot?

Renia wcześniej masz ich zdjęcia, na żywopłot - dla mnie 225 szt i dla Ani z ogrodu z pergolą coś koło 45 chyba.

Drzewa wiem, że Ania będzie chciała w odmianie fastigiata, jak nie kupi koło siebie gdzieś to pewnie wybierzemy się do Rogowa, bo ceny mają znośne.

A myślisz też o grabach?

AgataP 09:36, 03 mar 2016

ren133 napisał(a)
Doczytałam, że na żywopłot Mogłabyś mi przesłać na priv za ile kupowalaś i gdzie?

wysłane
ren133 09:37, 03 mar 2016

Myślałąm o małym żywopłociku za donicą taką długą przy tarasie żeby zrobić takiej samej szerokości i wysokości jak donica przy domu ... długości może z 7m szer ok 70cm ... na tle białej ściany myślę że fajnie mogłoby to wyglądać ...
ren133 09:38, 03 mar 2016

Ale jesteś prędka Dzięki
Pracujesz czy jesteś na etacie w domu?
AgataP 09:47, 03 mar 2016

ren133 napisał(a)
Ale jesteś prędka Dzięki
Pracujesz czy jesteś na etacie w domu?

Sama sobie sternikiem żeglarzem okrętem