Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Krys 15:58, 29 maj 2017

Agata paleciaki super,musze sie sklonowac i tez zrobie bylinowa mega,jestes tytan pracy i wiedzy
Monka 18:22, 29 maj 2017

Agata ile Twoja doba trwa ? ogród , meble, dzieci ,mąż podziwiam, normalnie perfekcyjna Pani Domu , a tak poważnie piękny masz ogród, nasadzenia , wykonanie normalnie niedościgniony wzór i dobrze ,że taki trochę nie pod linijkę
AgataP 19:53, 29 maj 2017

Wendy79 napisał(a)
Agata, taka przyjemność od rana, oglądam Twoje zdjęcia, a deszcz mi ogród podlewa

Widzę, że łubin masz raczej posadzony z tyłu, czy jednak środkowy plan? Mój to taki pokurcz z lekka, a też mam kila na tylnym planie. Czy on w dalszych sezonach będzie większy czy po prostu oprócz moich opuchlaków coś jeszcze mu nie pasuje?
Na tymotkę też zwróciłam uwagę, więc śliczna jest

Chyba się jednak uśmiechnę do Ciebie o sadzonkę białego floksa Zaczynam obsadzać prawą bylinową. Czy pisałam już, że znowu ją poszerzam?

Aga taka przyjemność to zaraz będzie i u Ciebie w ogrodzie
Łubin jest w środku rabaty, z tyłu mam jeszcze trzcinniki, jeżówki, ścieżkę roboczą opanuje werbena, aha jeszcze liatry

Wiesz bylinowej nigdy za dużo Jak tylko zadecydujesz będziemy kopać, może jeszcze coś wykopię przy okazji, wszystko się ładnie rozrasta

AgataP 19:54, 29 maj 2017

Margarete napisał(a)
Projekt = paleciaki - super
Fotki z twojego bylinowego królestwa też
Alez ty masz tego dobra...
Buziaki!

Małgoś dziękuję
AgataP 19:56, 29 maj 2017

Anda napisał(a)
Bardzo fajne paleciaki
Lubiny super. Też takie miałam i znikły, ale zostawiły dzieci. Czy siewki łubinu zakwitną w tym roku? Na razie nic kwiatów nie widać.

Ewcia chyba nie masz co liczyć na nie w tym roku, u mnie siane w tamtym roku, w tym się umacniają, zakwitną w przyszłym. Ale ogrodnik z wiekiem cierpliwym się staje
AgataP 20:03, 29 maj 2017

Aga2017 napisał(a)
Agata,
pięknie jest u Ciebie, jesteś moim niedoścignionym wzorem próbuje naśladować tzn. planować nasadzenia i zagospodarować każdy kąt ale idzie mi to kiepsko ... właściwie jak jest tak ciepło to wcale problem astmatyka,
jaki kolor róż jest na różance? nie wiem czy wiesz ale z drogi biała różanka rzuca się w oczy dla mnie jest super

Aga, rób powoli ale coś rób... zaplanuj sobie skopanie rabat, albo posadzenie tła dla roślin jeśli nie masz, rozmnażaj sobie roślinki.
Ja dzięki temu mam już w przechowalniku 16 szt rozplenic, ze 20 szt ice dance, o rozchodnikach nie wspomnę...

róże są pastelowe czyli białe, różowe, porcelanowe, śmietankowe wyjątek Ascot niedługo już zakwitną, pąki są już tuż tuż
Pierwszy będzie Louis Odier - zapocząkowany aż miło, uwielbiam go za zapach.
Kilka róż przesadzanych więc znowu startują od zera. Ale nie szkodzi, ja jestem cierpliwa poczekam.

Codziennie z drogi ją widzę, w tym roku jeszcze widać, w przyszłym róże już zakryją więcej
AgataP 20:04, 29 maj 2017

polowka napisał(a)

Energia... no wiesz to mój plan 5 letni mnie pcha do przodu, potem luzuje korek od ciśnienia
AgataP 20:22, 29 maj 2017

Makusia napisał(a)
Paleciaki pierwsza klasa!
Łubin cudny, choć ja z dzieciństwa pamiętam tylko łubin jako taki- zapachu już nie- widać dużo starsza jestem, albo mniej na zapach zwracam uwagę
Trzmielinę oskrzydloną masz tych "normalnych" rozmiarów, czy kompaktową?

A spotkanie u Bogdzi- zdjęcia wskazują, że udało się w 100%, a ogród cudownie rododendronowy +

Trzmielina compactus... moje pozostałe dwa compactusy już nie są takie kompaktowe - po cycki sięgają Ale kocham je miłością bezgraniczną za całokształt - wiosenną limonkową zieleń, bezobsługowość i magiczną czerwień jesienią.
AgataP 20:26, 29 maj 2017

Krys napisał(a)
Agata paleciaki super,musze sie sklonowac i tez zrobie bylinowa mega,jestes tytan pracy i wiedzy

Krysiu kopiuj do woli, najważniejsze by wygodnie pod d... było
jolanka 22:27, 29 maj 2017

Agatko, nadrobilam zaleglości - czas nie jest ostatnio moim przyjacielem
Spotkanie u Bożenki jak widzę super
Meble paleciakowe to wystawowe. Mój eMus zrobił stoły na taras ale nie zabezpieczył ich i po zimie wyglądają nieszczególnie zastanawiam sie nawet czy wydawac kase na bejcę czy zrobić nowe