Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Bogdzia 20:08, 06 cze 2017

Agata chyba u Ciebie nie było dzis takiego pogromu jak u mnie bo spokojnie piszesz o roslinkach a u mnie wszystko zniszczone.
Makao_J 20:09, 06 cze 2017

Piękne peonie
AgataP 20:10, 06 cze 2017

Gocha napisał(a)
Agatko po prostu zbieram szczękę z podłogi. Gapię się i gapię na te fiolety i nie mam dość. Piękny kolor irysów ale i inne odcienie piękne. Jaak dużo masz goździków kamiennych- ale dadzą pokaz. Ty tam musisz mieć super ziemię że wszystko tak bujnie rośnie. Buziaki

Gosiu ja też uwielbiam te niebieskości, za moment będzie inna tonacja, bardziej dziewczęca więc gapię się i ja.
Goździki są świetne, pięknie kwitną, idealne do wazonu. Kocham babcinie kwiaty. Chciałabym jeszcze mieczyki ale pamiętam że się mocno pokładały więc odpuszczam, a do dalii jeszcze nie dojrzałam. Ale kto wie ...

A co do ziemi - Gosiu co roku wiosną sypię na rabatę kompost w ilości około 250 -300 kg do tego obornik przekompostowany coś koło 150 kg. W sezonie sypię trawę z koszenia. Co jakiś czas jak się uda to wprowadzam tą trawę do ziemi dziabiąc motyką. Raz lub dwa razy w sezonie podlewam florovitem do kwitnących i to już wszystko
W przyszłym roku powinna mi się " zrobić" ziemia liściowa więc też pójdzie na bylinówkę. Buziaki dla Ciebie też
Pszczelarnia 20:11, 06 cze 2017

AgataP napisał(a)
Znalazłam zdjęcia peonii

Biała I

Biała I przepiękna. Jak wysoka rośnie?

AgataP 20:17, 06 cze 2017

Bogdzia napisał(a)
Agata chyba u Ciebie nie było dzis takiego pogromu jak u mnie bo spokojnie piszesz o roslinkach a u mnie wszystko zniszczone.

Bożenka byłam, normalnie nie wierzę że taki grad był, toż to sieczkę zrobił ze wszystkiego... ale masz rację dobrze że w domu ciepło i bezpiecznie. Rośliny sobie poradzą
AgataP 20:20, 06 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Biała I przepiękna. Jak wysoka rośnie?

Ewo podobnie jak pozostałe do 1 metra, jak będziesz chciała zrobię jej więcej zdjęć... teraz koniec z kompem bo przyszła nawałnica....
AnnaCh 20:34, 06 cze 2017

Agata, a jak u Ciebie pogodowo?
Oglądałam ŁWD i widziałam masakrę w łódzkim-wschodnim
Mam nadzieję, że ok.
Makusia 09:29, 07 cze 2017

Piwonie piękne!
Dołączam się do pytania Ani- oszczędziła Cię burza? Mam nadzieję, że nie odnotowałaś żadnych zniszczeń.
Kawa 09:35, 07 cze 2017

hej Agatko
piwonie piękne
mam nadzieję że cię nawałnice ominęły
AgataP 10:39, 07 cze 2017

Dziewczyny było ostro ale skończyło się na tym, że rośliny leżą ale nie są poszatkowane jak u Bożenki.
Lało i padał grad, dobrze że wszystko od strony wschodniej, wszystko na siebie przyjęły brzozy, naginały się wręcz nad bylinówką. Ta dzięki temu prawie nie zauważyła nawałnicy. Tylko deszcz obciążył wszystko.
Więcej podpórek muszę wyprodukować na przyszły rok

Dzieciaki nie mogły zasnąć z tego wszystkiego, dziś trudno było je dobudzić rano. Spadam do pracy