Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 09:07, 14 cze 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Adirondack zaatakował mi jakiś szkodnik, o tempie wzrostu jeszcze za wcześnie pisać, Royalty ociąga się z przyrostami, a Olę mam w pobliżu okna jadalni. Już ma bordowe jabłuszka, ładnie się rozbudowała i ma takie zwiewne listki.

Gruszko dziękuję za opisy, Royalty też mam i z przyrostami rzeczywiście jest taka sobie. Jedna rośnie na trawniku i już jest spora, druga w plecach bylinówki i ta mnie irytuje. Jak się nie zabierze do roboty to ją wymienię właśnie na Olę lub Adirondack
AgataP 09:07, 14 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Agatko, naparstnice od Ciebie zaczynają mi kwitnąć

super super, ja swoim pozwalam się wysiewać gdzie chcą
AgataP 09:09, 14 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Ładnie utrzymane. Trzymam kciuki za robotę z nową rabatą a tam jest co robić. Tu rolę gra tylko ziemia jaką masz. A jakie róże są na pergolach?

Ula nowa rabata powstanie pod świerkami, bo obecna mnie irytuje i muszę to zmienić.

Róże na pergoli to Louis Odier - 3 szt, Edenka i dosadzę jeszcze New Dawn, + dwa powojniki Polish Spirit
AniMa 09:58, 14 cze 2017

AgataP napisał(a)

Marta, suka to pies przytulas, obronny u nas to jest kot, uwierz mi.
On nosi jaja w tym mieszanym związku nawet imię ma męskie Azor

Hihi: kot obrony....dobre. Chciałabym go zobaczyc w akcji
Agatko czy ostróżki zostawiasz aby się wysiewały? Masz może zdjęcie małych siewek????
AgataP 10:37, 14 cze 2017

AniMa napisał(a)

Hihi: kot obrony....dobre. Chciałabym go zobaczyc w akcji
Agatko czy ostróżki zostawiasz aby się wysiewały? Masz może zdjęcie małych siewek????

postaram się im zrobić
mikina34 12:27, 14 cze 2017

AgataP napisał(a)

Bordowe - żurawki
Limonkowe - turzyca palmowa

Ależ nie o żurawki pytam z tymi to się znam, chodzi mi ot o co ma ciemnozielone liście i bordowe (brązowe?) kwiaty (chyba) za żurawkami...
Pszczelarnia 12:38, 14 cze 2017

Kasya napisał(a)

nie wiem jak teraz z jablonkami ale ja 2 x zamawialam na drzewa.com.pl i jestem zadowolona
dostawalam spore drzewka, tylko najpierw telefonicznie uzgadnialam co jest i na jakiej wysokosci szczepione, zeby przyslali dokladnie tak jak chcialam

mam od nich 3 klony, 2 jarzaby, glog, jablonke i inne mniejsze

To dobra informacja.
Wendy79 13:15, 14 cze 2017

Agata, a jak u Ciebie wygląda sprawa z goździkami brodatymi? Siejesz je co roku? Same się wysiewają? Może nie ma takiej potrzeby? Piszą o nich, jako o kwiatach dwuletnich, ale moja mama nie pamięta, aby babcia siała je co roku...
AgataP 14:18, 14 cze 2017

mikina34 napisał(a)

Ależ nie o żurawki pytam z tymi to się znam, chodzi mi ot o co ma ciemnozielone liście i bordowe (brązowe?) kwiaty (chyba) za żurawkami...

aaaaaaaaa to goździki brodate, proszę bardzo zdjęcia z tamtego roku

AgataP 14:20, 14 cze 2017

Wendy79 napisał(a)
Agata, a jak u Ciebie wygląda sprawa z goździkami brodatymi? Siejesz je co roku? Same się wysiewają? Może nie ma takiej potrzeby? Piszą o nich, jako o kwiatach dwuletnich, ale moja mama nie pamięta, aby babcia siała je co roku...

Nie siałam, tylko przesadziłam, to roślina zastana
Nie wymierają, rozrastają się nawet. Jak zakwitną to zrobię im zdjęcia, będzie porównanie 2016 i 2017