Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Gruszka_na_w... 09:25, 13 lip 2017

Popatrzyłam sobie na piękny okaz pysznogłówki. Moje, po dzieleniu przed dwoma laty, nie mogą wrócić do dawnej formy. A tak lubię ich zapach.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika. To jedna z piękniejszych chwil dnia, kiedy można tak po prostu wyskoczyć na kilka minut i wrócić z pachnącym zestawem warzywek i przy okazji podskubać agrest, porzeczki czy poziomki.
Miłego dnia!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 09:30, 13 lip 2017

bacowa napisał(a)

Kurcze, mam takie same odczucia na mojej bylinowej.

Ewcia ja odpuszczam temat, co ma być to będzie. Nie będę latać co roku z tymi roślinami. Jak w przyszłym sprawdzi się to co jest w obecnym to będę działać ale na razie mam inne prace do zrobienia...
ren133 09:30, 13 lip 2017

Agata pięknie masz
Byliny dają czadu!!! I trawniczek pięknie się zieleni. No i oczywiście pracowita pszczółko fajnie urządziłaś sobie taras Mam nadzieję, ze masz teraz więcej czasu żeby testować nowe mebelki

Buziaki
kerii 09:33, 13 lip 2017

Agata a jak robisz tą gnojówkę z wrotycza ? i w jakich proporcjach potem podlewasz?
AgataP 09:37, 13 lip 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Popatrzyłam sobie na piękny okaz pysznogłówki. Moje, po dzieleniu przed dwoma laty, nie mogą wrócić do dawnej formy. A tak lubię ich zapach.
Nie wyobrażam sobie ogrodu bez warzywnika. To jedna z piękniejszych chwil dnia, kiedy można tak po prostu wyskoczyć na kilka minut i wrócić z pachnącym zestawem warzywek i przy okazji podskubać agrest, porzeczki czy poziomki.
Miłego dnia!

Gruszko u mnie monarda sieje się na potęgę, ostatnio się dzieliłam z dziewczynami. Od Łukasza dostałam kolejną w innym kolorze, dopiero zaczyna, jest piękna tak samo.

Tak, masz rację Gruszko - warzywnik to jest to.
Pracuję nad tym by ścieżka powstała do niego, może uda się w tym roku. Wtedy w domowych klapeczkach wyskoczę na podjadanie i skubanie. I planuję dużo kwiatów, takich jednorocznych. Cudownie tam wyglądają.
AgataP 09:39, 13 lip 2017

kerii napisał(a)
Agata a jak robisz tą gnojówkę z wrotycza ? i w jakich proporcjach potem podlewasz?

odpisałam u Ciebie
tulucy 10:27, 13 lip 2017

Agata cudnie
Pszczelarnia 10:49, 13 lip 2017

AgataP napisał(a)
No i moje kochane cynie.

Zabieram ten widok i już mnie nie ma.
Pszczelarnia 10:52, 13 lip 2017

AgataP napisał(a)

Aga - warzywnik jest moją tegoroczną radością. Wiem już nieco więcej niż w ubiegłym roku. Zaczynam spisywać swoje "mądrości" by na wiosnę przyszłego roku mieć proste wytyczne odnośnie - jakie warzywa i w jakieś ilości

Kusi mnie wciąż jedno drzewko owocowe i chyba sobie je sprawię tylko miejsce uporządkuję, bo to poza warzywnikiem jest.
Poza tym muszę kupić jeżynę, bo moja padła, myślę o odmianie Navaho. No i porzeczka czerwona, mam miejsce na dwa krzaczki. Lub białą i czerwoną.

I więcej mięty, by lubimy bardzo.

Cynie - miałam czerwone, piękne były. Teraz poszłam w kolory, ale powinny być różne gatunki, zobaczymy. Kojarzą mi się z ogrodem babci, w przyszłym roku koniecznie jeszcze wcisnę lewkonie. Zapach ich jest upajający.
Babcia miała jeszcze lwie paszcze i mieczyki. Może i u mnie kiedyś zawitają.

Rozmarzyłam się.
AgataP 14:17, 13 lip 2017

Dla Was momencik ze słonkiem