Witam się u Ciebie w wątku Agata. Jeszcze całego nie przejrzałam, a mam taki zamiar. Mieszkasz w domu w systemie szkieletowym tak jak i ja Fajnie widzieć na O ludzi, którzy wybrali podobny model.
Rabaty piękne, zaznaczam wątek.
Pozdrawiam z Żuław.
Ten lepiej rośnie - ogoliłam mu już cały dół z liści by nie leżały na ziemi, czekam na przebarwienie może zdąży przed przymrozkami
Ten gorzej - ogolony w sierpniu do zera, odbił ładnie, muszę zwrócić uwagę o co chodzi z tym ich rośnięciem
W czerwcu między nimi nie widać różnicy więc coś się dzieje później, będę nad tym myśleć.
Aga ogród duży, byłby jeszcze większy ale mam drugi budynek na działce - gospodarczy 40 m2, no ale bez niego ani rusz i strych mam
I jeszcze kawał mordoru obok niego i za nim, ale tamtego nie ruszam bo nie mam na to sił na razie... jak już pisałam marzą mi się kurki, tam było by miejsca dużo dla nich - wybieg na 40 m2 mogłyby mieć Ale to tylko w marzeniach, bo gorzej z realizacją...
Przesadzałam i ja ale o tym pisałam już wyżej. Teraz z glebą nic nie robię, bo zostawiam rośliny na zimę. Wiosną wytnę przy ziemi wszystko i zamierzam rozsypać nawóz długodziałający, zawsze rozkładałam obornik i kompost, ale obornik pójdzie już tylko do warzywnika. A na bylinowej rośliny są już starsze, mają duże potrzeby pokarmowe więc sypnę nawozu na ziemię. Przykryję to warstwą ziemi liściowej, leży 20 worków od ubiegłej jesieni, a na to warstwa kompostu. Nie wiem czy nie zdobędę się jeszcze na to i nie sypnę korą przy siatce, tam przerasta mi chwast i kora może będzie lekką zaporą dla niego.
Wszystko to jak pogoda pozwoli zrobię w marcu, w tym roku 07.03 miałam już rabaty gotowe
to lecę się wyrzyć trochę
i tak ładnie wytrzymała wkońcu to już końcówka września. moje zazwyczaj miały w połowie pierwszy katar, w tym roku się,odpukać, trzymają
Kamila ja kupiłam buki dwuletnie 80 cm i były super, wszystkie się przyjęły.
Graby i tak będziesz musiała ciachnąć na wiosnę więc ja bym brała 60-100cm