Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 18:37, 17 kwi 2018

Tymczasem w warzywniku zaczyna czereśnia

rabarbar rośnie jak na drożdżach - oj będzie na ciasto
lubczyk obok

cytryniec chiński - czeka aż znajdę mu miejsce, rozmnożyłam go ze 2 lata temu i tak rośnie w donicy

buki z poziomkowymi skarpetkami, gubią już listki... niestety widzę że trzeba będzie je przyciąć... czy w czerwcu tak samo jak graby ?

Gosialuk 18:56, 17 kwi 2018

AgataP napisał(a)

jeśli dobrze pamiętam to jest krwiściąg - jeden się uchował z wysiewu w ubiegłym roku, może coś z niego będzie

Tak to jest krwiściąg. Mój kupowany w tym roku wygląda podobnie. Małe owalne listki z drobnymi ząbkami. Czy masz może zdjęcia siewek. Siałam też i teraz zaczyna mi się wydawać, że to nie krwiściąg wyrósł. Listki ma całkiem inne niż ten na zdjęciu.
AgataP 19:30, 17 kwi 2018

Gosialuk napisał(a)

Tak to jest krwiściąg. Mój kupowany w tym roku wygląda podobnie. Małe owalne listki z drobnymi ząbkami. Czy masz może zdjęcia siewek. Siałam też i teraz zaczyna mi się wydawać, że to nie krwiściąg wyrósł. Listki ma całkiem inne niż ten na zdjęciu.

niestety nie, ale na początku nie wpadłam że to krwiściąg mi wyszedł...
Mama nie wsadziła etykietek do doniczek i była zgadywanka
Makusia 20:34, 17 kwi 2018

Agatko wybacz jeśli to walkower pytanie, ale czy mikstura do rodków jest prawnie chroniona, czy możesz się podzielić przepisem?
tulucy 22:42, 17 kwi 2018

Hehe Agata, z mojego siewu też tylko mam jedną sadzonkę krwiściągu ...
paniprzyroda 23:28, 17 kwi 2018

Zaglądam od czasu do czasu i niezmiennie jestem pod wrażeniem bylinowej, warzywnika i całej reszty. Podoba mi się Twoje spokojne i konsekwentne realizowanie planów. Po tylu latach ogrodowania u siebie nadal widzę pewien chaos Z krwiściągiem i tak jesteście lepsze ode mnie, nic mi nie wzeszło, chyba posieję jeszcze raz.
sylwia_slomc... 23:35, 17 kwi 2018

AgataP napisał(a)
Klon ussyryjski ma się dobrze, będzie kwitł za moment.

a forsycja "świeci"

tawułki - powoli dosadzam im do towarzystwa szafirki

choć w tym roku umęczone są takie tym mrozem

Musze swojego oblukać, ale młodziutki to pewnie jeszcze nie zakwitnie Fajnie masz te poziomki pod drzewkami posadzone
anna_t 07:47, 18 kwi 2018

u mnie też rodki wkońcu ładnie ciemno zielone. choć po zimie myślałam że padną takie seledynowe były. dostały oprysk pinivitem i kawe piją codziennie
Monia81 08:31, 18 kwi 2018

U mnie szafirki też umęczone w tym roku... pięknie Agatko już czekam na bylinówkę pozdrawiam
AgataP 08:36, 18 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Agatko wybacz jeśli to walkower pytanie, ale czy mikstura do rodków jest prawnie chroniona, czy możesz się podzielić przepisem?

U Bożenki niedawno był przepis pinivi, florovi i żelazo - po trochu każdego i oprysk na liście. Tylko nie w fazie kwitnięcia.