Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Gruszka_na_w... 20:59, 16 kwi 2018

Filomena napisał(a)
Kamczackie lubią opadać na ziemię i... te właśnie są najsmaczniejsze bo najbardziej dojrzałe.

Można podłożyć pod krzaczkiem jakieś płąchetko materiału i otrząsać. Łatwiej wyzbierać. Na kamczackiej najwięcej bzyczków teraz słychać.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
AgataP 08:44, 17 kwi 2018

Filomena napisał(a)
Kamczackie lubią opadać na ziemię i... te właśnie są najsmaczniejsze bo najbardziej dojrzałe.

Będę może miała przyjemność spróbować, mam 3 lub 4 odmiany ze względu na zapylanie. Może dzieciakom też posmakują. W większości owoce sadziłam z taką myślą.

Mam: czereśnię, ulenę, borówki, jagody kamczackie, truskawki, jeżynę, porzeczki, maliny, poziomki posadziłam świdośliwę i mirabelkę...
AgataP 08:47, 17 kwi 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Pięknie prowadzona forsycja, nie wiedziałam, że kwitnie na dwuletnich.

to już wiesz
AgataP 08:48, 17 kwi 2018

Anusia napisał(a)
Agata bylinowa mega wielka. Moje róże też musiałam przyciąć, nie wiem jak z nimi będzie. Część odbija część niestety nie. Straty po zimie będą.

Ja codziennie idę je oglądać, no cóż krzaczki będą mizerne w tym roku. Trzeba je będzie podkarmić gnojówką z pokrzyw
AgataP 08:49, 17 kwi 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Można podłożyć pod krzaczkiem jakieś płąchetko materiału i otrząsać. Łatwiej wyzbierać. Na kamczackiej najwięcej bzyczków teraz słychać.

Zanim u mnie będą tak duże i miały tyle owoców to przyjdzie mi jeszcze raczej poczekać. Kupiłam sadzonki 2-3 letnie a u mnie są teraz 2 rok. Więc liczę że co roku będzie więcej i więcej...
Kawa 11:40, 17 kwi 2018

Agatko no zieleni sie u Ciebie pięknie
graby już a u mnie jeszcze taka cisza z nimi

warzywniczek się zieleni równiuteńko
AgataP 18:21, 17 kwi 2018

Po trzech latach mogę stwierdzić że w końcu rh mają jako taki wygląd.
Pomogło przesadzenie i wymiana ziemi. Potem nawożenie sypkie i dolistne miksturą Bożenki. Denerwuje mnie Nova Zembla, nie wiem czy nie wyleci w inne miejsce bo kolorystycznie mi nie pasuje. Tam akurat rosną biały CW i odcienie fioletów więc ognisty róż jakoś tak mi się nie widzi...
W tym roku dosypałam tam jako ściółkę liście przemielone kosiarką na jesieni.
To w ramach eksperymentu Nogi rh jednak gołe i bezściółkowe

AgataP 18:24, 17 kwi 2018

Klon ussyryjski ma się dobrze, będzie kwitł za moment.

a forsycja "świeci"

tawułki - powoli dosadzam im do towarzystwa szafirki

choć w tym roku umęczone są takie tym mrozem

AgataP 18:27, 17 kwi 2018

Bylinowa rośnie w oczach, znowu chwasty wychodzą.

łubiny to już ich 3 rok u mnie, radzą sobie świetnie

AgataP 18:29, 17 kwi 2018

niestety nie przeżyła obwódka z lebiody, tak samo jak macierzanka...

będę musiała szukać zastępstwa, lawenda też słabo odbija nie wiem czy nie zastąpię jej np. goździkami. Pięknie rosną i cudnie pachną, a dla mnie to bardzo istotne

jeśli dobrze pamiętam to jest krwiściąg - jeden się uchował z wysiewu w ubiegłym roku, może coś z niego będzie