Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

jankosia 20:01, 21 mar 2016

Teraz to wożę od rodziców z pola Krysia mi też na ciężarówce trochę swojej przywiozła A wtedy to kopałam u siebie, bo ja generalnie to mam piasek pieseczek żółciutki ale tak żółciutki że ludzie z tej działki kiedyś brali piasek na budowę a powstałe dziury zasypywali czym mieli czyli gliną I tak na lewo od podjazdu mam glinę, na prawo piasek. No powiedz, kto tak jeszcze ma?
Co do tego pana drzewkowego, jakbyś jednak chciała namiary to pisz. Wiesz, ja w tym Rogowie chcę dwa drzewka kupić ale oni nawet jak mieli wyższe coś to takie patyczki raczej i nie dbali o to żeby np pień był prościutki. Ale plus że hodowane u nas. Tamten koleś ma holenderskie ale za to wyglądają wzorowo. Najlepiej jak obejrzysz na żywo w Rogowie to jakby ci nie pasowało... Zawsze mamy po drodze kilka szkółek Generalnie ambrowce są prawie wszędzie. Nie napisałaś jakiego dużego /duże chcesz.
AgataP 20:14, 21 mar 2016

jankosia napisał(a)
Teraz to wożę od rodziców z pola Krysia mi też na ciężarówce trochę swojej przywiozła A wtedy to kopałam u siebie, bo ja generalnie to mam piasek pieseczek żółciutki ale tak żółciutki że ludzie z tej działki kiedyś brali piasek na budowę a powstałe dziury zasypywali czym mieli czyli gliną I tak na lewo od podjazdu mam glinę, na prawo piasek. No powiedz, kto tak jeszcze ma?
Co do tego pana drzewkowego, jakbyś jednak chciała namiary to pisz. Wiesz, ja w tym Rogowie chcę dwa drzewka kupić ale oni nawet jak mieli wyższe coś to takie patyczki raczej i nie dbali o to żeby np pień był prościutki. Ale plus że hodowane u nas. Tamten koleś ma holenderskie ale za to wyglądają wzorowo. Najlepiej jak obejrzysz na żywo w Rogowie to jakby ci nie pasowało... Zawsze mamy po drodze kilka szkółek Generalnie ambrowce są prawie wszędzie. Nie napisałaś jakiego dużego /duże chcesz.

Jankosia, to prawda obejrzę na żywo w Rogowie, bo Karola podrzuciła mi jeszcze do głowy złotego buka i siedzę i oglądam i dumam ale chyba najlepiej jak zobaczę na własne oczy - bo okaże się że padnę trupem na widok czegoś zupełnie innego i koncepcja runie hahah

U mnie gliny brak, no może coś bym wydłubała pod jednego, ale pod 3 szt? a tyle chciałam. A wielkość? Monika nie ma znaczenia, na żywopłot też muszę poczekać z 5-7 lat by był piękny więc i drzewka mogą razem z nim rosnąć.
A piasek i u mnie, widziałam przy kopaniu fundamentów, a kamieni? od groma, na polach widać to bardzo dobrze.
AnnaCh 20:44, 21 mar 2016

Matko, a u mnie sama glina. Z każdego kopania wywożę, bo nie chcę tego dziadostwa u siebie
Chyba nigdy nie ma się tego co się chce.
kasja83 20:49, 21 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Matko, a u mnie sama glina. Z każdego kopania wywożę, bo nie chcę tego dziadostwa u siebie

Aniu to jak nic trzeba wymianę zrobić
tulucy 21:21, 21 mar 2016

Ja to się zastanawiałam, gdzie u mnie dałoby się ciasteczkowe drzewko wcisnąć, na razie tylko myślę. Ale jak się namyślę, to wcisnę gdzieś, tak jakoś mi w oko wpadło w kilku ogrodach
AnnaCh 22:16, 21 mar 2016

kasja83 napisał(a)
Aniu to jak nic trzeba wymianę zrobić
Gdyby tylko było bliżej...
jankosia 09:47, 22 mar 2016

Agata patrzaj: http://arboretum.sggw.pl/akt_swieto_wiosny_2016.html

Przygotują się na sobotę a to znaczy że w piątek będzie największy wybór. Jedziemy?
AgataP 10:49, 22 mar 2016

jankosia napisał(a)
Agata patrzaj: http://arboretum.sggw.pl/akt_swieto_wiosny_2016.html

Przygotują się na sobotę a to znaczy że w piątek będzie największy wybór. Jedziemy?

Widzę, że idziesz dobrym tropem. Jestem na TAK, piątek jedziemy pobuszować
AgataP 10:50, 22 mar 2016

AnnaCh napisał(a)

Aniu wniosek jest jeden - sadź ambrowce będą rosły jak cholera
AnnaCh 10:51, 22 mar 2016

AgataP napisał(a)
Widzę, że idziesz dobrym tropem. Jestem na TAK, piątek jedziemy pobuszować
A ja mam akurat wesele