te jarząby to bardzo wąskie...zalezy czy chesz slupki czy sciane, mysle ze mozna nawet bardzo blisko bo one nie sa wielkie, ambrowce to juz jakiejs przestrzeni potrzebuje bo to potęzne drzewa
Obok mnie napewno w 2 bo jak dzwonilam na jesien to kazali wiosna dzwonic i jeszcze mam taka pania z kwiatkowic.jest tez ten pan z okolic zdunskiej, mam numer od ren do niego
Dzisiaj jechałam przez Konstantynów Łódzki i nie omieszkałam zajrzeć do "Ogrodów Zofii" - całkiem nowej ( od ub roku chyba..) ale dużej szkółki na granicy Łodzi i Konstantynowa - był duzy wybór drzew : platany, tulipanowce, katalpy, brzozy itp...ambrowców nie było bo pytałam ale pani ma mieć....trzeba dzwonic i pytac . Od ciebie do nich jest dalej niz ode mnie ale i tak niedaleko.....jadąc równolegle do szyn tramwajowych ul Konstantynowską z łodzi koło ZOO i dalej, mijasz zajezdnie na Brusie i dalej tuz przed tabliczka końca Łodzi po lewej stronie - Ogrody Zofi - duży baner, może warto podjechac a wczesniej zadzwonic bo maja byc i ambrowce....
Gosiu wiem, zapomniałam o nich w tamtym roku kupiłam w ich oddziale hortensje, mówili mi, że mają większy oddział wcześniej.
Ot pamięć, poszukam i zadzwonię...
Ania, dobra widzę że chyba niezły objazd zrobię.
W Rogowie są i tulipanowce i ambrowce bo mi odpisali na maila, a Karola swojego malutkiego zaoferowała, kochana dziewczyna
A teraz szukam też buków Dawyck Gold gdzieś w pobliżu, chyba będę najlepszą opcją do tego mojego szkicu. A za sugestią Kasya interesuję się też jarząbkami, mam jednego więc mogę dosadzić jeszcze dwa. Miejsca dużo bo ponad 20 metrów, nie wspomnę że piękne są.
Kasya, raczej w słupkach, mam już jednego jarząbka i mogłabym dosadzić do niego dwa kolejne w odmianie którą zaproponowałaś, ta jesienna czerwień mnie urzekła. Tutaj mam jednego, rośnie też kolumnowo, odmiany nie znam, pierwszy ten bardziej czerwony, za nim rośnie lipa, którą ciacham
Zrobiłam na szybko zdjęcie z tarasu, robinii już nie ma, a gruszka zrobi wyjazd może w przyszłym roku, i tutaj chciałam buki Dawyck Gold
Myślałam 3 szt tam gdzie widać ulicę