Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

Kokesz 13:47, 20 kwi 2017

Skarpa super wygląda
Dopiero teraz widać jaki duży musi być Twój ogród.
Masz pole do popisu
BasiaLT 14:56, 20 kwi 2017

Kokesz napisał(a)
Skarpa super wygląda
Dopiero teraz widać jaki duży musi być Twój ogród.
Masz pole do popisu

Ano trochę tego jest. Na razie robię rabaty po zewnętrznej, w następnych latach przyjdzie kolej na środek i tu może już nie być tak łatwo. Będzie mi potrzebny dobry pomysł. No zobaczymy.
jolanka 20:26, 20 kwi 2017

Skarpa robi wrażenie A jak będziesz podlewać?
BasiaLT 21:34, 23 kwi 2017

jolanka napisał(a)
Skarpa robi wrażenie A jak będziesz podlewać?

Joluś w zeszłym roku pod każdą roślinką był dołek i podlewałam bezpośrednio do dołka. Jak po deszczu dołki zmyło to robiłam od nowa. Ale trud się opłacał bo rośliny się bardzo dobrze ukorzeniły. W tym roku już się nie będę z nimi tak cackać, będą podlewane zraszaczem tylko podczas dużych upałów.
BasiaLT 21:43, 23 kwi 2017

Weekend upłynął mi pracowicie i imprezowo to dopiero mam teraz chwilę czasu żeby przejrzeć wasze wątki i naskrobać coś w swoim. Pogoda marna, zimno, wiele i leje. Z nieba leciało już chyba wszystko oprócz żab.
Po przymrozkach mam w ogrodzie trochę strat. Część młodych hortensji zmrożona, zobaczymy czy odbiją. Serduszka - mrożonka na 100%, funkie też. klony palmowe częściowo zmrożone. Wszystkie magnolie czarne. Tawułka dostała trochę od góry ale i tak będę ją przycinać. O dziwno trochę zmroziło nawet berberysy i młode przyrosty bukszpanów.
Z optymistycznych rzeczy to odwiedziła mnie Kasia z Karolinką i przywiozły mi różę i dwie ogromniaste kaliny
Zrobiłyśmy też z siostrą kolejny kawałek skarpy. Fotkami pochwalę się jak skończymy.
hanka_andrus 21:48, 23 kwi 2017

Co czytam?I goście, i robota! No, no! Pracowity weekend mimo zimnicy! Gratulije. A straty? Rośliny jak im korzenie nie zmarzły to sobie poradzą.

Ja juz tak nimi się nie przejmuję. ewno jak jest co cenniejszego , to tak, ale pospoliciaki, muszą sobie radzić, najwyżej będzie wymiana na rabacie.
BasiaLT 21:52, 23 kwi 2017

Haniu no trochę zimno było. W sobotę jak robiłam to musiałam ubrać dwa polary i czapkę. Ale przynajmniej dało trochę porobić mimo wiatru. Za to dzisiaj to już nic kompletnie bo było jeszcze zimniej, wiało i co chwilę lało.
Ja też tak bardzo się nie przejmuję bo nie mam w ogrodzie jakiś bardzo cennych rarytasów, bardziej mi szkoda mojej pracy bo zmroziło mi część roślin dopiero co posadzonych na nowej rabacie.
Makusia 21:58, 23 kwi 2017

Basiu szarańczy - szarańczy i żab jeszcze nie było
Katarzyna13 22:04, 23 kwi 2017

Basieńko skarpa superowa. Powiedz mi jak z ziemia na niej? Nie spływa podczas ulewy?
Monia81 08:10, 24 kwi 2017

Basiu pogoda nas nie rozpieszcza, szkoda, że pomroziło, bo najgorsze to, że się narobiłaś, a tu kit...może już pogoda się poprawi bo ja w piątek i w sobotę to polar, kurtka i czapka obowiązkowo