Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu narazie jest ściernisko...

Tu narazie jest ściernisko...

AgataM 14:16, 14 lut 2018

Witaj Basiu Piękne te Twoje tereny na ogród ( ach te nierówności). Możesz tworzyć cuda
Ja już bylin nie zamawiam internetowo. Zamówiłam ostróżki białe, i wszystkie były niebieskie. Galilardia miała być niska, a jest jak wybujała. Sadzonki były słabo wyrośnięte. Kupuję na targu od kobietek. Ale ostróżki miały białe i piękne z kwiatem
anabuko1 14:36, 14 lut 2018

Ale sporo miejsca do zagospodarowania.
I sarenka . Też na Debowym czasami je widzę
Fajnie masz i bez drzew i krzwczorow.
Nie to co u mnie.
Przeczytałam uważnie twoje zamówienie. Fajne roślinki wybralas.
Do 15 marca jeszcze można coś odmówić
zoja 22:27, 14 lut 2018

goście uroczy, ale też bym ich do ogródka nie zaprosiła
zamówienie świetne
BasiaLT 19:06, 16 lut 2018

anabuko1 napisał(a)
Ale sporo miejsca do zagospodarowania.
I sarenka . Też na Debowym czasami je widzę
Fajnie masz i bez drzew i krzwczorow.
Nie to co u mnie.
Przeczytałam uważnie twoje zamówienie. Fajne roślinki wybralas.
Do 15 marca jeszcze można coś odmówić

Aniu możesz się uważać za Matkę Chrzestną moich liliowców. To u ciebie się nimi zaraziłam. Jak wpadnę w nałóg to będzie to wyłącznie Twoja wina.
BasiaLT 19:07, 16 lut 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Basiu Piękne te Twoje tereny na ogród ( ach te nierówności). Możesz tworzyć cuda
Ja już bylin nie zamawiam internetowo. Zamówiłam ostróżki białe, i wszystkie były niebieskie. Galilardia miała być niska, a jest jak wybujała. Sadzonki były słabo wyrośnięte. Kupuję na targu od kobietek. Ale ostróżki miały białe i piękne z kwiatem

Agatko nierówności na początku były jeszcze większe ale zostały wyrównane na ile się dało. Gdybym teraz zaczynała robić ogród to wszystko zrobiłabym inaczej. No ale to było w czasach przed Ogrodowiskiem.
BasiaLT 19:09, 16 lut 2018

zoja napisał(a)
goście uroczy, ale też bym ich do ogródka nie zaprosiła
zamówienie świetne

Bardzo mi miło że moje zamówienie zyskało aprobatę. Potrzebuję roślin wytrwałych i niewymagających. Wprost nie mogę się doczekać dostawy.
21:23, 16 lut 2018
BasiaLT napisał(a)
Dzisia w końcu "klepnełam" koszyk wirtualny na A. Oto jego zawartość:
- paciorecznik Wyoming 5 szt.
- pustynnik himalajski Pinokio 7 szt.
- mikołajek alpejski 5 szt
- ostróżka biała 5 szt.
- krwawnik Orange 5 szt.
- liliowiec Double Orange 7 szt.
- pysznogłówka biała 5 szt.
- przetacznik kłosowy Veronica Spicata Blue 5 szt.
- rudbekia Cherokie Sunset 3 szt.
- dzielżan ogrodowy Jot Lava 5 szt.
- przetacznik biały Veronica Spicata 3 szt.

Dostawa po 15 marca. Zobaczymy co przyjdzie. Oczywiscie zdecydowanie wolę kupowac rośliny ktore mogę obejrzeć "na żywo" no ale nie wszystko idzie dostać. Zawlaszcza ze tragiłam na naprawde dobre ceny. Mam nadzieję że się nie zawiodę.

Basiu już zakupy robisz, aż się boję wiosny, wszystko znów bym pozmieniała u siebie. Na razie o zakupach nie myślę ale tobie kibicuję
Monia81 17:24, 17 lut 2018

Basiu widzę, że zakupy już zrobiłaś i jakie fajne ja się przyznam, że też zrobiłam
gierczusia 08:17, 20 lut 2018

BasiaLT napisał(a)

Dokładnie tak. Skarpę zostawiam w spokoju. niech sobie radzi.
Moje plany na ten sezon to:
1. reorganizacja rabat od strony sadu. One mają zaledwie 2 lata ale jednak źle je zrobiłam i wolę od razu naprawić błędy niż czekać aż mi się rośliny rozrosną jeszcze bardziej.
2. rabata od strony pola. Ma być wielka, szeroka i cudna. A jak wyjdzie to się okaże.....................

Ogólnie to nie wiem jak ja to zrobię (i za co) ale pomarzyć dobra rzecz

Basiu alem się ubawiła też tak mam a mój eM śpiewa mi zawsze taką piosenkę : fantazja , fantazja bo fantazja jest od tego..żeby bawić się całego..znasz ???.. A fałszuje..jakk byk a to pod kątem..że wiesz..ja sobie planuję a i tak zrobić będzie musiał on stąd te kąśliwe żarciki

https://m.youtube.com/watch?v=nNYp05758U4

Ps..pisałaś u mnie o jakiś nasionkach...Koffana..ja bym Ci pół ogrodu wysłala gdybyś poprosiła, ale o jakich teraz nasionkach piszesz...zabijjjj, nie fiem
Buziole
BasiaLT 19:05, 20 lut 2018

Elu oczywiście że znam tą piosenkę bo ja jestem ten rocznik wychowany na Teleranku itp.
Ja też nie wiem o jakich nasionkach piszę, za diabła nie pamiętam. A skoro nie pamiętam znaczy się mogę przeżyć bez nich